Gemeente Den Haag

Zwemonderwijzer A - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 28-06-2018 Functiecategorie Sport
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 24 - 32 Salaris van € 2.040,- tot € 2.986,- ...
Wat ga je doen?
Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het geven van zwem- en aqualessen. Je neemt zwemvaardigheids- en diplomazwemtoetsen af. Daarnaast treed je op als rapporteur (gedelegeerde) bij het diplomazwemmen. Je coacht en leidt je collega’s op die zwemles geven en aqualessen verzorgen en je geeft zelf ook les. Tevens bewaak je de veiligheid in en rond de zwembassins en houd je toezicht bij het vrij zwemmen volgens de WHVBZ (Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden). Je draagt zorg voor de deskundigheid in de opbouw van de zwem- en aqualessen en het toezicht tijdens het vrij zwemmen.
 
Je houdt je bezig met coördinerende werkzaamheden tijdens het schoolzwemmen, de zwemlessen, aqualessen voor verschillende leeftijdsgroepen en het vrij zwemmen. Daarnaast coördineer je het toezicht door de aanwezige collega’s in de zwemzaal. En je zorgt voor de continuïteit in de dagelijkse gang van zaken ten aanzien van alle zwemactiviteiten en de inzet van personeel hierbij.
 
Met jouw klantvriendelijke instelling bewaak je de goede sfeer bij de bezoekers. Je treedt preventief en adequaat op bij ongeregeldheden.
 
Sport maakt Den Haag sterker!
De gemeente Den Haag heeft als ambitie dat iedere Hagenaar een leven lang sportief in beweging is. Sport biedt mensen de mogelijkheid om met elkaar in verbinding te komen. Sport is daarmee een belangrijk middel om de samenleving te vitaliseren en een belangrijke bijdrage te leveren aan de maatschappelijke thema’s. In de 'Sportnota 2015-2030' staat deze ambitie beschreven.
 
Om de ambities van de gemeente Den Haag te kunnen realiseren, bouwt de sector Sport aan een toekomstbestendige organisatie. Een organisatie, die ervoor zorgt, dat het sportaanbod goed aansluit op de behoefte in de wijken. Dit betekent dat de organisatie in verbinding staat met verenigingen en organisaties in de wijk en vanuit gezamenlijke doelstellingen samenwerkt. Kernwoorden voor de vernieuwde sportorganisatie zijn: slagkracht, resultaatgerichtheid, effectieve en flexibele inzet van mensen en middelen, samenhang, eenduidigheid, duidelijkheid en plezier in het werk.
 
Productgroep Sportvoorzieningen
De Productgroep Sportvoorzieningen is verantwoordelijk voor de exploitatie van alle accommodaties, stelt deze op een kosteneffectieve manier ter beschikking aan de gebruikers en garandeert de veiligheid, hygiëne en toegankelijkheid. De productgroep Sportvoorzieningen bestaat uit drie onderdelen:
 
 1. Exploitatie Sportaccommodaties: verantwoordelijk voor het gebruik en de bezetting van de accommodaties. Centraal staat de wijkgerichte aanpak zodat het sportaanbod wordt afgestemd op de behoefte van de doelgroepen in de wijk. Dit laatste gebeurt in nauwe samenwerking met de collega’s van Marketing Sportvoorzieningen en de productgroep Sportbeleid & Activering.
 
 2. Bouw, Onderhoud & Techniek (BOT): verzorgt de ontwikkeling en het beheer en onderhoud van de sportvoorzieningen. De afdeling draagt daarbij zorg voor het projectmanagement, de marktverkenningen, het opstellen van begrotingen en meerjarenonderhoudsplanningen, contractvoorbereiding, aanbesteding, directievoering en het toezicht en de controle op realisatie.
 
 3. Projecten Organisatie & Advies (POA): levert kennis en ondersteuning aan de gehele productgroep Sportvoorzieningen. Dit betreft het coördineren en leveren van een bijdrage aan de totstandkoming van bestuurlijke stukken. Ook draagt POA zorg voor het vertalen van de beleidsvoornemens naar de uitvoering en de betekenis daarvan voor de exploitatie. POA wordt bovendien ingezet om verbeterprojecten te begeleiden, die binnen de productgroep Sportvoorzieningen worden geïnitieerd. Medewerkers van het team POA worden rechtstreeks aangestuurd door de productgroepmanager Sportvoorzieningen.

Wat bieden wij?
 • Een uitdagende en afwisselende baan voor 24 tot 32 uur per week;
 • Salarisschaal 7, met een minimaal salaris van € 2.040,- en een maximaal salaris van € 2.986,- bruto per maand (op basis van een volledige werkweek);
 • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vakantie- en eindejaarsuitkering, opname in het ABP-pensioenfonds en je kunt deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering;
 • De mogelijkheid om je arbeidsvoorwaarden uit te wisselen via het Individueel Keuzebudget (IKB);
 • In eerste instantie een tijdelijke aanstelling van een jaar, die wij bij goed functioneren graag omzetten in een vaste aanstelling.
 
Wat vragen wij?
Je hebt een open houding, straalt overwicht uit en gebruikt tact in je communicatie. Daarnaast heb je een klantvriendelijke instelling en ben je collegiaal. Ook kun je je goed aanpassen aan je omgeving en ben je stressbestendig. Je hebt een flexibele instelling en vindt het leuk bij verschillende Haagse zwembaden jouw werkzaamheden uit te voeren. Je werkt volgens een periodiek vastgesteld basisrooster. Dit betekent dat je zowel doordeweeks als in de weekenden, overdag en in de avonduren beschikbaar bent.
 
Daarnaast beschik je over:
 • MBO-4 werk- en denkniveau, dit blijkt uit het diploma KNZB-zwemonderwijzer nieuwe stijl (totaal 6 modules) of gelijkwaardig CIOS/ALO opleiding;
 • aanvullende certificaten zoals -aquarobic, -jogging, -steps, -fitness en MBVO, babyzwemmen, Brez 2.0;
 • een EHBO-diploma, BHV en ZRZ. Het certificaat VCA-VOL is een pré;
 • minimaal 3 jaar ervaring op het vakgebied van zwemonderwijzer/-instructeur;
 • kennis van de actuele wetgeving op het gebied van hygiëne en veiligheid van bad- en zweminrichtingen (WHVBZ);
 • kennis van Microsoft Office en diverse personeels- en facilitair managementinformatiesystemen.
 
Meer weten?
Contactpersoon m.b.t. sollicitatieprocedure en vacature-inhoud:
Annemiek van Roer (manager Exploitatie), telefoon 06 500 304 58

Interesse?
Solliciteer via de 'Solliciteer' button.

Extra informatie
 • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling). Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op verlenging of vast dienstverband.
 • Het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de aanstellingsprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Sport
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Annemiek van Roer
Telefoon 06 500 304 58

Vestigingsplaats

Solliciteer