Gemeente Den Haag

Woordvoerder Duurzaamheid en Energietransitie - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 19-09-2019 Functiecategorie Marketing
Standplaats Den Haag Niveau Manager
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal salaris van € 5.520,- ...
Heb jij gevoel voor politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en voor de mooie stad Den Haag? En heb je kennis van social media? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Als woordvoerder ben je verantwoordelijk voor de mediastrategie die voortkomt uit de portefeuille van de wethouder Duurzaamheid en Energietransitie en het college van burgemeester & wethouders. Je kan je dossiers snel eigen maken. Je neemt de regie op complexe mediavraagstukken en je adviseert daarbij daadkrachtig en kundig. Je ontwikkelt voorstellen voor proactieve en innovatieve mediastrategieën gericht op de positionering van de stad en het bestuur en je zorgt samen met je collega’s voor de uitvoering hiervan. Je gebruikt jouw kennis van social media en inzicht in actuele ontwikkelingen op het terrein van corporate communicatie om tot goede adviezen te komen. Je weet als geen ander dwars door de organisatie relaties aan te gaan en werkt nauw samen met specialisten uit andere communicatiedisciplines. Uiteraard heb je een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Deadlines en tijdsdruk brengen je niet aan het wankelen, maar doen je opleven in je werk.
 
De directie Communicatie en Citybranding
De directie Communicatie en Citybranding is de centraal ingerichte communicatieafdeling van de gemeente Den Haag. De directie voert de regie over alle gemeentelijke communicatie en bouwt aan een communicatief vaardige organisatie die effectief inspeelt op wat er gaande is in haar omgeving.
 
De directie Communicatie en Citybranding bestaat uit vier afdelingen: Citybranding, Internationale profilering en Evenementen; Advies en Uitvoering; Strategie en Concerncommunicatie; en Media en Analyse. Hier werken communicatieprofessionals vanuit vakmanschap, passie voor de stad én plezier samen aan een optimale verbinding tussen het bestuur, de gemeentelijke organisatie, inwoners, ondernemers en (internationale) partners. Hierbij staan professionele ontwikkeling, innovatie, creativiteit enhet dienen van het grotere belang centraal. Het experiment wordt niet geschuwd. Voor Media en Analyse betekent dit dat de afdeling zich richt op innovatieve manieren van communiceren. Doorontwikkeling van nieuw instrumentarium en het toepassen van nieuwe technologie is voor Media en Analyse van belang.
 
Media en Analyse is verantwoordelijk voor het positioneren van stad en bestuur. De afdeling kent twee werkvelden: Mediamanagement en Woordvoering en Monitoring en Analyse. De medewerkers adviseren over (social)mediastrategieën rondom beleidsontwikkelingen en begeleiden individuele wethouders en het College van burgemeester & wethouders. Zij onderhouden een breed netwerk van mediarelaties en zijn bovendien verantwoordelijk voor advisering en uitvoering van issuemanagement en crisiscommunicatie.
 
Wat bieden wij?
  • Salarisschaal 12, afhankelijk van jouw opleiding en/of ervaring, met een maximaal salaris van € 5.520,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek.
  • Een tijdelijke aanstelling die we na een jaar bij goed functioneren graag omzetten in een vaste aanstelling. 
  • Het betreft een fulltime functie (36 uur per week met opbouw van compensatieverlof).
 
Wat vragen wij?
Wij zoeken een initiatiefrijke woordvoerder die ruime ervaring heeft met politiek-bestuurlijke en maatschappelijke processen. Flexibel, innovatief en krachtdadig. Als stevige sparringpartner heb je laten zien dat je in staat bent om in een complexe setting effectief en professioneel te opereren. Je hebt kennis van het medialandschap en je hebt een breed nationaal persnetwerk.
 
Verder vragen wij:
  • WO werk- en denkniveau
  • Minimaal 5 jaar ervaring met communicatie- en mediavraagstukken en voorlichtingsmethoden en technieken
  • Kennis en ervaring met het inzetten van social media
  • Kennis van / belangstelling voor de Haagse samenleving  

Competenties:
- Resultaatgericht
- Samenwerking
- Omgevingsbewust
- Flexibele werkhouding
- Analytisch vermogen
- Overtuigingskracht
- Uitstekende mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
- Teamspeler
 
Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jeroen de Veth, Hoofd afdeling Media en Analyse Directie Communicatie en Citybranding, telefoonnummer 06 21 64 24 44.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marije Boon-van der Kuij, Adviseur Communicatie, telefoonnummer 06 22 80 50 90.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.
 
Extra informatie
Let op: je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling). Een tijdelijke aanstelling die we na een jaar bij goed functioneren graag omzetten in een vaste aanstelling.
 
Training en deelname aan de gemeentelijke crisiscommunicatiestructuur, inclusief piketdiensten, zijn onderdeel van je functie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Marketing
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Marije Boon-van der Kuij
Telefoon 06 22 80 50 90

Vestigingsplaats

Solliciteer