Gemeente Den Haag

Woordvoerder - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 26-04-2018 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal salaris van € 5.520,- ...
Woordvoerder

Teaser

Ben je een ervaren woordvoerder? Heb jij gevoel voor politieke en maatschappelijke ontwikkelingen? En heb je kennis van social media? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Als woordvoerder ben je verantwoordelijk voor de mediastrategie die voortkomt uit de portefeuille van de wethouder en het college van burgemeester & wethouders. Je kan je dossiers snel eigen maken. Je neemt de regie op complexe mediavraagstukken en je adviseert daarbij daadkrachtig en kundig. Je ontwikkelt voorstellen voor proactieve en innovatieve mediastrategieën gericht op de positionering van de stad en het bestuur en je zorgt samen met je collega’s voor de uitvoering hiervan. Je gebruikt jouw kennis van social media en inzicht in actuele ontwikkelingen op het terrein van corporate communicatie om tot goede adviezen te komen. Je weet als geen ander dwars door de organisatie relaties aan te gaan en werkt nauw samen met specialisten uit andere communicatiedisciplines. Uiteraard heb je een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Deadlines en tijdsdruk brengen je niet aan het wankelen, maar doen je opleven in je werk.

CommunicatieLab - afdeling MediaLab
Het CommunicatieLab is de centraal ingerichte communicatieafdeling van de gemeente Den Haag. Het CommunicatieLab voert de regie over alle gemeentelijke communicatie en bouwt aan een communicatief vaardige organisatie die effectief inspeelt op wat er gaande is in haar omgeving.

Het CommunicatieLab bestaat uit vier afdelingen: StrategieLab, ExpertiseLab, MediaLab en Citybranding. Hier werken communicatieprofessionals vanuit vakmanschap, passie voor de stad én plezier samen aan een optimale verbinding tussen het bestuur, de gemeentelijke organisatie, inwoners, ondernemers en (internationale) partners. Hierbij staan professionele ontwikkeling, innovatie, creativiteit en het dienen van het grotere belang centraal. Het experiment wordt niet geschuwd. Voor het MediaLab betekent dit dat de afdeling zich richt op innovatieve manieren van communiceren. Doorontwikkeling van nieuw instrumentarium en het toepassen van nieuwe technologie is voor het MediaLab daarbij van belang.

Het MediaLab is verantwoordelijk voor het positioneren van stad en bestuur. De afdeling kent drie werkvelden: Mediamanagement & Woordvoering, Redactie & Advies en Monitoring & Analyse. De medewerkers adviseren over (social)mediastrategieën rondom beleidsontwikkelingen en begeleiden individuele wethouders en het College van burgemeester & wethouders. Zij onderhouden een breed netwerk van mediarelaties en zijn bovendien verantwoordelijk voor advisering en uitvoering van issuemanagement en crisiscommunicatie. Hiërarchisch val je onder het hoofd MediaLab.

Wat bieden wij?
 • Salarisschaal 12, afhankelijk van jouw opleiding en/of ervaring, met een maximaal salaris van € 5.520,- op basis van een volledige werkweek.
 • Een tijdelijke aanstelling van een jaar die we daarna graag omzetten in een vaste aanstelling.
 • Het betreft een fulltime functie (40 uur per week met opbouw van compensatieverlof).
   
Wat vragen wij?
Wij zoeken twee initiatiefrijke woordvoerders met ruime ervaring met politiek-bestuurlijke en maatschappelijke processen. Als stevige sparringpartner heb je laten zien dat je in staat bent om in een complexe setting effectief en professioneel te opereren. Je hebt kennis van het medialandschap en je hebt een breed nationaal persnetwerk.

Verder vragen wij?
 • WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring met communicatie- en mediavraagstukken en voorlichtingsmethoden en technieken
 • Kennis en ervaring met het inzetten van social media
   
Competenties
 • Resultaatgericht
 • Samenwerking
 • Omgevingsbewust
 • Flexibele werkhouding
 • Analytisch vermogen
 • Overtuigingskracht
 • Uitstekende mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Teamspeler

Meer weten?
Contactpersoon voor de inhoud van de vacature en de sollicitatieprocedure:
Hanneke de Korte, 06 10 01 13 70.

Extra informatie
Let op: je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling). Bij goed functioneren wordt dit (gemiddeld) na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Training en deelname aan de gemeentelijke crisiscommunicatiestructuur, inclusief piketdiensten, zijn onderdeel van je functie.

Interesse?
Solliciteer via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Den Haag, Fulltime, Adviseur communicatie, PR.

Contactgegevens

Contactpersoon Hanneke de Korte
Telefoon 06 1001 1370

Vestigingsplaats

Solliciteer