Gemeente Den Haag

Werkbegeleider cluster Instroom & Kandidaatontwikkeling - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 11-06-2019 Functiecategorie Maatschappelijk werk
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO / Beroepssecundair on... Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Maximaal €3376 (schaal 8)
Werkbegeleider cluster Instroom & Kandidaatontwikkeling

Wat ga je doen?
Als werkbegeleider word je op verschillende werkterreinen en locaties ingezet. Je ondersteunt je kandidaten, die zich richting de arbeidsmarkt ontwikkelen. Je zet daarbij je kennis & competenties in om een kandidaat te ondersteunen naar werk, waarbij je te maken kan krijgen met verschillende problematiek. Je ondersteunt kandidaten in hun groei van kandidaat naar werknemer. Samen met de kandidaat maak je een plan over wat er nodig is om weer aan het werk te gaan. Je kunt hier verschillende interventies op toepassen. Je fungeert in dit proces als coach en voert regie op het persoonlijk ontwikkelplan, dit met gebruik making van de methodische kandidaat ontwikkeling. Je weet kandidaten te motiveren om in beweging te komen naar werk. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en het regisseren van afspraken met kandidaten. Je volgt en rapporteert de voortgang van kandidaten en stemt de ontwikkeling van de kandidaat periodiek af. Jij bent de spil in de volgende stap naar werk.

Brugplekken
Als werkbegeleider van de Brugplekken verzorg je de begeleiding en ontwikkeling van kandidaten voor alle sectoren en ook voor de speciale banen, zoals de Baanafspraak en Nieuw Beschut. Dit doen we in samenwerking met en op locatie van de Haeghe Groep (Sociale Werkvoorziening). Je ondersteunt de persoonlijke ontwikkeling van kandidaten op het gebied van werknemersvaardigheden. Er wordt gewerkt met een methodiek die ruimte laat voor individueel maatwerk per kandidaat. Je werkt intensief samen met collega’s van het cluster Instroom, de sectorale uitstroom teams en de Haeghe Groep. In het Team Brugplek werken we vanuit ‘de Bedoeling’ en voeren we wekelijks gesprekken (het goede gesprek) met de kandidaat om kwalitatieve dienstverlening te bieden en adequate doorstroom naar werk te bevorderen.

IN-Werkweek Taal/Boostcamp en Team Interventie & Screening
Als werkbegeleider IN-Werkweek Taal/Boostcamp coach je kandidaten en begeleid je een interactief programma aan groepen kandidaten. Je observeert kandidaten bij de uitvoering van hun werkzaamheden op de praktijklocatie en je verwerkt het totaal aan observaties en resultaten tot een uitgebreide diagnose. Hierna volgt een zorgvuldige overdracht van de kandidaat naar een opvolgend traject met een ontwikkelplan en een doelmatigheidsrapportage. Als werkbegeleider Team Interventie & Screening geef je uitvoering aan verzuimpreventie en zet je passende interventies in bij ‘no show’ van kandidaten. Hiernaast geeft je voorlichting (presentatie) over de IN-Werkweek/Boostcamp en de werkwijze van het Werkgeversservicepunt.
Korte screeningsgesprekken ten behoeve van de routering van kandidaten naar de IN-Werkweek/Boostcamp maken eveneens deel uit van de werkzaamheden.

Taaltraining
Bij kandidaten waarbij het ontbreken van taalvaardigheid een dusdanige belemmering is naar werk is, wordt d.m.v. een intensieve aanpak eerst ingezet om de kandidaat zo snel mogelijk op het beoogde taalniveau te brengen. Zodat hij/zijook verdere re-integratie inspanningen kan verrichten.
Uitgangspunt is maximaal 8 dagdelen training in de week per kandidaat. Voor deze vacature van werkbegeleider zoeken wij iemand die de kandidaten begeleidt, die de Intensieve taaltraining (maximaal 8 dagdelen per week) volgen. Je fungeert in dit proces als mentor-coach voor de kandidaten. Het doel is om kandidaten te motiveren om maximaal gebruik te maken van de kansen die zij geboden krijgen. Een continue aanwezigheid is van belang voor een optimale benutting van het taaltraject. Aan het eind van het traject, wordt in overleg met de kandidaat de passende vervolgstap ingezet. Je monitort en rapporteert de voortgang van kandidaten in het persoonlijk ontwikkelplan en stemt de inzet en ontwikkeling van de kandidaat periodiek af met de trainers van het taaltraject. Daarnaast stem je af en werk je samen met diverse ketenpartners zoals de collega’s van de IN-Werkweek Taal, het Centraal Maatregelteam, Brugplekken en de Uitstroomclusters van het Werkgeversservicepunt.

Sollicitatiecentrum
In het Sollicitatiecentrum ligt de focus op het geven van trainingen en het begeleiden van kandidaten bij het solliciteren. We zijn specialisten in het begeleiden van kandidaten bij hun ontwikkeling op het vlak van solliciteren en om inzicht te krijgen in de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het is een dynamische omgeving waarin je komt te werken met verschillende groepen en een constante stroom van kandidaten met een verschillende achtergrond.

Je verzorgt in overleg met en/of namens de accountmanager de individuele en collectieve begeleiding van kandidaten en geeft “training on the job”, inclusief houdings- en gedragsaspecten. In veel situaties heeft de werkbegeleider de rol van trainer-coach.Je begeleidt kandidaten groepsgewijs en individueel op het gebied van sollicitatievaardigheden. Je biedt hen op professionele wijze dienstverlening aan, die een bijdrage levert aan het proces naar werk. Je organiseert samen met je collega’s banenmarkten en Speedmeets met potentiele werkgevers met het doel om te komen tot een match.

Je stemt de inzet en ontwikkeling van kandidaten periodiek af met Accountmanagers. Je monitort en rapporteert de voortgang van kandidaten en registreert dit in de daarvoor bestemde systemen.

Wie zijn wij? Werkgevers Servicepunt (WSP)
WSP Den Haag is gericht op mensen die kunnen werken, maar enige begeleiding nodig hebben, zo snel mogelijk aan een betaalde baan te helpen. De focus ligt op uitstroom uit de uitkering en voldoende rendement van inspanningen en instrumenten. Het motto van WSP Den Haag luidt: de kortste weg naar betaald werk en de werkgever op kop! WSP Den Haag is sectoraal georganiseerd voor het realiseren van uitstroom naar werkgevers. Per kansrijke sector worden intensieve samenwerkingsrelaties en werkgelegenheidsprojecten ontwikkeld, die perfect aansluiten op de wensen en mogelijkheden van werkgevers uit die sectoren en op de mogelijkheden van kandidaten en instrumenten van WSP Den Haag.De instrumenten zijn onder andere bemiddeling door accountmanagers, plaatsing op arrangementen, sollicitatiebegeleiding, trainen op werknemersvaardigheden en sociale vaardigheden, coaching en begeleiding op de werkplek. Het Werkgevers Servicepunt focust daarbij op de match tussen ondernemers en kandidaten. Voor een belangrijk deel wordt er vertrouwd op ‘ontmoeten en verbinden’. Als er meer nodig is om te komen tot een duurzame match dan geldt ‘doen wat nodig is’. We geloven daarbij in ‘werken is leren’. Bij voorkeur bij een werkgever; actief werken aan het versterken van competenties en daardoor het verkrijgen van betaald werk.

Wat bieden wij?
Een tijdelijke aanstelling tot 1 juli 2020 (interne medewerkers met een vaste aanstelling, behouden hun vaste aanstelling);
Salarisschaal 8 (max. € 3.376,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek);
en werkweek van 36 uur;
Prima arbeidsvoorwaarden, die je voor een groot deel naar je eigen wensen kunt vormgeven.

Wat vragen wij?
Je hebt minimaal mbo plus werk- en denkniveau. Je hebt sociaalpedagogische vaardigheden. Je hebt kennis van motiverende gespreksvoering. Je hebt daarnaast kennis van en ervaring met het begeleiden van persoonlijke ontwikkelings- en veranderingsprocessen en ervaring in het werkveld.
Met jouw sociaalpedagogische vaardigheden, kennis van motiverende gespreksvoering en ervaring met het begeleiden van persoonlijke ontwikkelings- en veranderingsprocessen help je kandidaten aan (betaald) werk. Voor de vacatures verwachten we dat je minimaal voor 32 uur beschikbaar bent. Wij vragen in totaal 9 fte werkbegeleiders. Het is wenselijk wanneer je een voorkeur - en een tweede keus aangeeft in de sollicitatiebrief. Competenties.
Oplossingsgerichtheid, inlevingsvermogen, plannen en organiseren, initiatiefrijk, klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en samenwerken.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de volgende hoofden Annemieke Bol 06 524869125, Peter Mertens 06 52672425 en Marcia van Wieringen 06 12965044

Solliciteren kan via de "Solliciteer" button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Maatschappelijk werk
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ad van Loon
Telefoon 06 524869125

Vestigingsplaats

Solliciteer