Gemeente Den Haag

Wabo-regisseur - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 27-05-2019 Functiecategorie Kunst en Cultuur
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris minimaal € 2.591 en maximaal € ...
Wat ga je doen?
Als Wabo-regisseur stuur jij binnen de gemeente het hele traject van Wabo aanvragen aan.
Bij de behandeling van een aanvraag bepaal je de te doorlopen procedure en ben jij aanspreekpunt voor de initiatiefnemer en in- en externe samenwerkingspartners. Je toetst een deel van de aanvraag zelf en schakelt daarbij zo nodig adviezen in van andere deskundigen. Je informeert de klant over de voortgang en de procedures van de Wabo aanvraag en stelt zelf besluiten op.

Bij meervoudige aanvragen regisseer je alle publiekrechtelijke procedures binnen de gemeente waarbij je actief de voortgang bewaakt en zo nodig bijstuurt. Op basis daarvan stel je een besluit op. Je weet daarbij te balanceren tussen het gelijkheidsbeginsel en het leveren en denken in maatwerk. Je bewaakt ook de kwaliteit van ingewonnen adviezen op hoofdlijnen.
Bij plan initiatieven informeer en adviseer je op klantgerichte wijze de initiatiefnemer zo nodig over de mogelijkheden voor een Wabo vergunning en de te doorlopen procedures.

Als regisseur ben jij de spin in het web in het hele proces en ben jij degene die alle betrokken partijen de juiste kant op moet zien te krijgen. Als een echte verbinder zorg jij er voor dat alle betroken partijen gezamenlijk optrekken richting de aanvrager. Je gaat daarbij bovenal klantgericht te werk, je denkt méé met de klant en in mogelijkheden.
  
Hiernaast beantwoord je vragen van het gemeentebestuur, klanten, en collega’s over Wabo aanvragen en procedures. Indien nodig adviseer je bij het verdedigen van reeds genomen besluiten in de bezwarenfase. Onderdeel van deze functie is de deelname aan overleggen met in- en externe adviseurs en belanghebbenden van aanvragen. Samen met je collega’s houdt je spreekuur.
Als Wabo-regisseur breng je tevens verschillende deskundigheidsgebieden samen op het gebied van bouwen, slopen, monumenten, milieu en ruimtelijke ordening.

Het gaat in Den Haag om Wabo aanvragen die enorm kunnen verschillen in aard, grootte en complexiteit waarbij je te maken hebt met een groot aantal partijen en belanghebbenden. Geen dag is daarom hetzelfde en elke aanvraag is uniek!
Je bent zo echt actief met de stad bezig en de manier waarop jij regisseert heeft grote invloed op de planontwikkeling in deze mooie stad. Kortom, een prachtige baan!

Wat bieden wij?
Bij ons krijg je echt de kans om in een stad die grote uitdagingen kent op het ruimtelijke vlak jouw expertise los te laten en zo een cruciale rol te hebben bij de planontwikkeling van Den Haag!  Wij bieden je;
 • een salaris van minimaal € 2.591 en maximaal € 4.859 per maand (schaal 9 t/m schaal 11), afhankelijk van jouw ervaring;
 • een vast dienstverband;
 • een 36-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen.
 
Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket:
 • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.
 
Wat vragen wij?
Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau. Daarbij heb je de opleiding ABW 1 en 2 (Ambtenaar Bouw en Woningtoezicht) afgerond. Als Wabo-regisseur ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wabo-wetgeving. Je hebt (ruime) ervaring in een soortgelijke functie bij overheidsorganisaties en met bestuurlijke processen. Je bent klantgericht, hebt oog voor het politieke speelveld waarin je werkt en ben je organisatiesensitief. Je bent pragmatisch met een groot probleemoplossend vermogen en je denkt in mogelijkheden en maatwerk. Je staat stevig in je schoenen, weet te overtuigen. Maar vanuit een nieuwsgierige houding weet jij ook goed te luisteren en ben jij een echte verbinder.
 
Wie zijn wij?
De afdeling Vergunningen en Toezicht (V&T),  onderdeel van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling,  houdt zich bezig met de kwaliteit en veiligheid van de te realiseren bouwprojecten in de stad. De kernactiviteit van de afdeling is het behandelen van aanvragen voor Wabo-vergunningen en het toezicht houden op de uitvoering daarvan. V&T telt ruim 130 medewerkers en bestaat uit vier teams, de teams Vergunningen, Toezicht en Bouwconstructies en bouwfysica/bouwecologie en het team Kennis & Kwaliteit.

Meer weten?
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ferdy Oudshoorn, adjunct teammanager vergunningen, op telefoonnummer 06 83 64 18 50.
Mailen kan ook: ferdy.oudshoorn@denhaag.nl
 
Je bent ook altijd meer dan welkom om bij ons langs te komen voor een informeel, oriënterend gesprek.

 Meer informatie
 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure.
 
In verband met het anoniem solliciteren zullen wij een voorselectie maken op basis van jouw werkervaring, opleidingen en vooral jouw motivatie. Daarom lezen we in je motivatie graag een antwoord op de volgende vijf vragen:
 • Waarom wil je werken voor gemeente Den Haag?
 • Wat verwacht je van deze baan?
 • Op welk resultaat ben je het meeste trots en wat was jouw bijdrage daaraan?
 • Wat zou je nog willen leren?
 • Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?
Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kunst en Cultuur
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ferdy Oudshoorn
Telefoon 06 83 64 18 50

Vestigingsplaats

Solliciteer