Gemeente Den Haag

Verkeerskundig Adviseur (i)VRI’s - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 06-12-2018 Functiecategorie Advies / Consultancy
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Maximaal €4225
Verkeerskundig Adviseur (i)VRI’s
Ben jij de ervaren verkeerskundige die toe is aan een nieuwe uitdaging? Lees dan verder!


HBO | Maximaal €4225 | Schaal 10 | Regulier | Vast | 36 uur

Het team Verkeersmanagement van de gemeente Den Haag heeft grote plannen op het gebied van (big)data en multimodaal reisadvies. We willen inwoners, forenzen, bedrijven en bezoekers een betrouwbare reistijd bieden op elk moment van de dag. Hiervoor is heel wat nodig en daarom is het team op zoek naar uitbreiding.

Wat ga je doen?
Kies je voor een baan als verkeerskundig adviseur bij de gemeente Den Haag, dan kies je voor een veelzijdige baan waarin je vakinhoudelijk kan groeien, veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en daadwerkelijk invloed hebt op verkeerskundige technologische ontwikkelingen en het ontwerp van de stad. Daarnaast heeft de gemeente Den Haag uitstekende arbeidsvoorwaarden die een goede werk/privé balans mogelijk maken.

Naast het ontwerpen en beheren van de (complexe) Haagse verkeersregelinstallaties (VRI’s) en netwerkregelingen, breng jij je verkeerkundige expertise in bij (her)inrichtingsplannen binnen Den Haag. Dat is interessant, want je hebt invloed op het ontwerp. Zo denk je aan de voorkant mee in uitdagende en grootschalige projecten zoals het inpassen van een nieuwe tramlijn of de reconstructie van een weg met meerdere kruispunten. Door jouw inbreng worden routes en kruispunten nog veiliger voor alle modaliteiten en wordt Den Haag beter bereikbaar. Hiervoor werk je regelmatig samen met collega’s van bijvoorbeeld de dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO), HTM, de Politie en Brandweer. Den Haag is actief in het samenwerkingsplatform Bereik! en de G4. Zo dragen we bij aan de bereikbaarheid van Zuid-Holland en de landelijke samenwerking. Jij kunt daar een belangrijke rol in vervullen.

Bij de gemeente Den Haag krijg je ruimte om deel te nemen in innovatieve projecten op het gebied van verkeersmanagement en Smart Mobility. Zo kan jij als verkeerskundig adviseur bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage leveren aan de (landelijke) ontwikkeling van de iVRI’s. Of je kan je buigen over stedelijke mobiliteitsvraagstukken, mobiliteitstransitie en de verkeersopgave die verbonden is met stedelijke verdichting. Je kijkt vanuit een hoger abstractieniveau naar oplossingen. Je wordt uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken en vanuit verschillende perspectieven en belangen naar oplossingen te zoeken.

Wat maakt gemeente Den Haag nog meer interessant om als verkeerskundig adviseur te werken?
 • Wij zijn een van de grootste gemeentes van Nederland en dat met een dicht openbaar verkeernetwerk en zonder een snelweg als ringweg! Dit brengt op verkeerskundig gebied interessante vraagstukken mee, waar jij als verkeerskundig adviseur je in kunt vastbijten.
 • We hebben verkeerslichten, camera’s, DRIP’s, bewegwijzering en de verkeerscentrale tot onze beschikking om de bereikbaarheid van 200 intergouvernementele en niet-gouvernementele organisaties, 50.000 expats, 51.000 bedrijven en 533.000 inwoners te verbeteren.
 • Je hebt invloed op de gehele beleidscyclus verkeer: van planvorming, via realisatie tot hoogwaardig beheer èn actuele sturing van het verkeer in en om Den Haag.
 • Je werk is afwisselend. De ene dag adviseer je projecten over verkeersstromen, verkeersafwikkeling en de voor- en nadelen van inrichtingsvarianten. De andere dag ben je bezig met de verbetering van de verkeersafwikkeling bij Haagse verkeerslichten of bepaal je de ins en outs van een nieuwe verkeersregelinstallatie.
 • Je draagt bij aan het verder professionaliseren van de afdeling en draagt bij aan de verwezenlijking van de visie: een veilige reis met een betrouwbare reistijd voor alle reizigers in en om Den Haag.

Het team Verkeersmanagement (VM)
Je komt te werken in een enthousiast team met circa 20 collega’s. Alles is gericht op een veilige en vlotte doorstroming van het Haagse verkeer, ongeacht op welke wijze inwoners, bezoekers en bedrijven zich in, om of door Den Haag verplaatsen. We dragen daaraan bij door:
 • Het verkeer te informeren, geleiden en sturen vanuit de verkeerscentrale met behulp van de centrale systemen en de verkeerssystemen langs de Haagse wegen.
 • Assetmanagement op verkeerssystemen, waardoor de 250 verkeersregelinstallaties (VRI’s), 130 verkeerscamera’s, 74 dynamische route informatiepanelen (DRIP’s), 1.400 stuks bewegwijzering en centrale verkeersmanagementsystemen (functioneel) worden onderhouden, bijgesteld en vervangen zodat deze optimaal presteren.
 • Advisering op herinrichtingsplannen.

Samen met het team Bereikbaarheidsregie vormt VM de afdeling Bereikbaarheid en Verkeersmanagement (BVM). Het team Bereikbaarheidsregie zorgt voor het afstemmen, plannen en de communicatie over evenementen, bouwwerkzaamheden en wegwerkzaamheden die van invloed zijn op het netwerk bereikbaarheidsregie.

Wat bieden wij?
Een cruciale functie die unieke verkeerskundige uitdagingen kent en waarin jij jouw expertise volledig kwijt kunt. En waarbij je die expertise bovendien verder kunt vergroten met behulp van onze goede opleidingsmogelijkheden. Daarnaast kun je rekenen op:
 • een enthousiast team met inspirerende collega’s
 • doorgroeimogelijkheden
 • variërende en uitdagende projecten
 • een werkplek in het centrum van Den Haag
 • een goed salaris met uitstekende voorwaarden die ruimte bieden voor een goede werkprivé balans
 • een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (salarisschaal 10);een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vakantie- en eindejaarsuitkering, opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris.

Wat vragen wij?
Je bent een professional met een technische of verkeerskundige achtergrond die zich verder wil ontwikkelen en mee wil bouwen aan Den Haag en het team. Minimaal heb je 3 á 5 jaar ervaring met verkeersregelkunde en verkeersafwikkeling.
Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en je loopt warm voor het bereikbaar houden van de stad waardoor Den Haag een gastvrije stad is. Je bent klant- en samenwerkingsgericht, proactief en gefocust op resultaat.

Competenties:
 • Samenwerken
 • Omgevingsbewustzijn
 • Probleemanalyse
 • Resultaatgericht
 • Nauwgezetheid
 • Zelfstandigheid

Meer weten?
Wil je meer weten over de functie of over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met Edwin Feenstra (teammanager Verkeersmanagement), 06 15 83 24 71.

Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button.

Extra informatie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Advies / Consultancy
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Edwin Feenstra
Telefoon 06 15 83 24 71

Vestigingsplaats

Solliciteer