Gemeente Den Haag

Teamhoofd WABO vergunningen - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 19-03-2019 Functiecategorie Kwaliteit / Arbo / Milieu / Vei...
Standplaats Den Haag Niveau Manager
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Onbepaalde tijd
Uren 36 Salaris salarisschaal 11 met een maximu...
Wat ga je doen?
Binnen de afdeling Vergunningen en Handhaving van de Gemeente Den Haag ben je als Teamhoofd WABO vergunningen verantwoordelijk voor goede uitvoering van de WABO (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) gericht op de verstrekking van vergunningen zoals kapvergunningen, uitwegen en handelsreclame.
Dagelijks geef je leiding aan en coach je de 10 medewerkers binnen jouw team WABO vergunningen (vaste en ingehuurde medewerkers). Je bent verantwoordelijk voor het algehele functioneren en de resultaten van het team en voert het personeelsbeleid uit, zoals de plannings-, voortgangs- en beoordelingscyclus (PVB), verzuimbeleid en loopbaanontwikkeling. Je coacht, stimuleert en begeleidt de medewerkers en draagt zorg voor een veilig en open werk- en leerklimaat en implementeert nieuwe manieren van werken. Je bewaakt de kwaliteit van de output en hebt een actieve bijdrage in het proces van continu verbeteren. Een belangrijke opgave daarin is het om het team voor te bereiden op de nieuwe werkwijze die de Omgevingswet gaat vragen.
Naast de dagelijkse aansturing neem je deel aan projectgroepen en houdt je bezig met de bedrijfsvoering van het team.
Je bent in staat de ketenpartners te vinden voor het maken van goede samenwerkingsafspraken en kan ze ook aanspreken op hun verantwoordelijkheden. Je neemt deel aan het managementteam van de afdeling en levert een belangrijke bijdrage aan de operatie Doorontwikkeling die begin 2018 gestart is en tot en met 2020 doorloopt.
Belangrijk: naast je rol als teamhoofd WABO vergunningen ga je een rol als adjunct manager Vergunningen en Handhaving vervullen. De wijze waarop zal onderwerp van bespreking zijn. Binnen twee jaar ronden we het functiewegingsonderzoek af van de nieuw ontstane gecombineerde functie van teamhoofd en adjunct manager.

Wie zijn wij?
Binnen de dienst Stadsbeheer is de Handhavingsorganisatie verantwoordelijk voor het verlenen van vergunningen voor gebruik van de buitenruimte en parkeren. Daarnaast is de Handhavingsorganisatie verantwoordelijk voor de handhaving van de wet- en regelgeving in de openbare ruimte en het toezicht hierop. Het werkgebied van onze medewerkers is heel breed: we controleren op de grootste ergernissen van onze bewoners en bezoekers, bijvoorbeeld m.b.t. rommel op straat of fout parkeren.

Afdeling Vergunningen en Handhaving
De afdeling Vergunningen en Handhaving (V&H) is begin 2015 ontstaan toen de Handhavingsorganisatie ontstond. Er werken ca 100 mensen verdeeld over verschillende teams zoals team WABO vergunningen, Bezwaar, Bestuurlijke Handhaving, Parkeervergunningen en APV vergunningen. Er zijn vele ontwikkelingen gaande waardoor er voor de komende twee jaar veel aandacht is voor doorontwikkeling binnen de afdeling, bijvoorbeeld vanwege de Omgevingswet.De afdeling Vergunningen en Handhaving heeft een belangrijke rol als ketenpartner in het beschikbaar stellen van de buitenruimte en de duurzaamheid van de buitenruimte. De afdeling zorgt er voor dat zichtbaar is waarvoor men wel en niet een vergunning nodig heeft (zoals terrassen, stijgers, parkeerplekken, enz.), een beroep kan doen op handhaving en men bezwaar kan maken. Wij zijn benaderbaar om te bespreken of voor het gebruik van de buitenruimte een vergunning nodig is en waaraan de aanvraag van een vergunning aan moet voldoen. Bij een aanvraag wegen wij de verschillende belangen, en toetsen wij op een effectieve manier de aanvraag aan het beleid. Ook handhaven wij in de openbare ruimte en maken knelpunten bespreekbaar. Soms leggen wij noodzakelijke sancties op. Voor het handhaven en vergunnen mag men in bezwaar en beroep gaan. Wij handelen dit af op een professionele en verantwoordelijke wijze.

Wat bieden wij?
  • Een uitdagende functie in een veranderende organisatie binnen een maatschappelijk en politiek relevante omgeving, waarin je wordt uitgedaagd om je afdeling naar een hoger niveau te brengen. Verder bieden wij:
  • Een uitdagende functie in een prachtige stad, waarin je dicht bij het vuur zit en echt verschil kunt maken;
  • Goede arbeidsvoorwaarden die voor een groot deel zelf zijn vorm te geven;
  • De functie is gewaardeerd in salarisschaal 11 met een maximum van € 4.859,- bij een volledige werkweek (36 uur). Daarboven komt het individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%;
  • Tijdelijke aanstelling die wij na een jaar goed functioneren graag omzetten in een vaste aanstelling.
Wat vragen wij?
Je bent een authentieke leidinggevende met verbindende kwaliteiten. Door zelf het goede voorbeeld te geven en aan te sluiten op de drijfveren van anderen zorg je voor inspiratie en aansprekende resultaten. Je bent resultaatgericht en omgevingssensitief, waardoor je goed kunt verbinden op zowel uitvoerend als managementniveau. Je kunt zowel ruimte- als richtinggevend zijn aan medewerkers, waarbij de ene meer richting krijgt en de andere meer ruimte, situationeel leidinggeven is jou bekend. Je toont verantwoordelijkheid, door bijvoorbeeld rekenschap te geven over ondernomen activiteiten in relatie tot de gekozen doelen. Daarnaast hou je van een goede uitdaging. De werkdruk kan soms hoog zijn.

Verder vragen wij:
  • Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding
  • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring bij een overheidsorganisatie of een andere organisatie met veel klantcontact
  • Ervaring of affiniteit met juridische onderwerpen, vergunningen en de omgevingswet.
  • Ervaring met verandermanagement in teams met een operationele rol dicht op de klant

Meer weten:
Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Mikis de Winter, adjunct manager Vergunningen & Handhaving, telefoon 06 29 02 28 03.

Extra informatie
Een assessment en referentieonderzoek maken mogelijk deel uit van de procedure.

Interesse?
Reageer via de de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kwaliteit / Arbo / Milieu / Veiligheid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Mikis de Winter
Telefoon 06 29 02 28 03

Vestigingsplaats

Solliciteer