Gemeente Den Haag

Teamhoofd Milieueducatie - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 21-03-2019 Functiecategorie Maatschappelijk werk
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Een maximum salaris van € 5.520...
Wat ga je doen?
Als teamhoofd milieueducatie kun jij als manager je bijdrage leveren aan de ontwikkeling op het gebied van educatie met betrekking tot het natuur- en milieubeleid in Den Haag. En dat is een afwisselende en uitdagende functie. Je geeft leiding aan het team milieueducatie dat bestaat uit 20 medewerkers met verschillende expertises. Je geeft leiding aan medewerkers op 8 verschillende locaties in de stad en aan het teamhoofd van School in Bos in Drenthe. Je hebt een visie op het thema milieueducatie en weet je team hierin mee te krijgen. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van educatieve programma’s.

Ook heb je een belangrijke rol om het onderwerp milieueducatie verder op de kaart te zetten binnen de gemeentelijke organisatie en daarbuiten, waarbij je de rol als opdrachtnemer verder uitbreidt en professionaliseert. Je zoekt de raakvlakken met lopende programma’s en legt actief de verbinding met andere organisaties, afdelingen en diensten binnen de gemeente. Je zoekt hierin niet alleen de samenwerking met verschillende afdelingen, maar onderzoekt ook of er financieringsmogelijkheden zijn die nog niet benut worden. Je opereert hierin als resultaatgerichte manager.

Je geeft op een inspirerende en verbindende wijze leiding aan je team en je voert het personeelsbeleid uit, zoals de plannings-, voortgangs- en beoordelingscyclus (PVB), verzuimbeleid en loopbaanontwikkeling. Je coacht, stimuleert en begeleidt je medewerkers en zorgt voor een veilig en open werk- en leerklimaat en implementeert nieuwe manieren van werken. En dat doet een beroep op je leidinggevende capaciteiten, want je geeft leiding aan een divers team.

Archeologie en Natuur- en Milieueducatie
De afdeling Archeologie en Natuur- en Milieueducatie (onderdeel van dienst Stadsbeheer) heeft circa 90 medewerkers. De taken van Archeologie zijn onder meer het vormgeven en uitvoeren van het archeologiebeleid van de gemeente Den Haag, het uitvoeren van het benodigde onderzoek en de rapportage daarvan en het deponeren en beheren van de opgegraven vondsten en documentatie. Ook het overbrengen van kennis over archeologie aan de Hagenaar en bezoekers van de stad door middel van publicaties, communicatie en pr is een taak van de afdeling.

De taken van Natuur- en Milieueducatie (NME) liggen vooral op het gebied van educatie en onderwijs voor jong en oud (van naschools opvang tot volwassenonderwijs) rondom klimaat & energie, voedsel, afval en grondstoffen, groen en biodiversiteit, water en openbare ruimte. Er worden bijvoorbeeld lessen gegeven op scholen, maar ook op de tien stadsboerderijen die de afdeling rijk is.

De afdeling NME laat kinderen en ouderen kennismaken met natuur en milieu. De missie van NME is: ‘wij vergroten het duurzaam handelen van de Haagse inwoners!’. Dit bereiken wij door educatie in te zetten als instrument om inwoners te betrekken bij natuur en milieu. Dat zorgt voor een goede kennisbasis, inzicht en begrip, een positieve houding en concrete vaardigheden die de basis zijn voor een duurzame omgang met hun omgeving.

Wat vragen we?
In je rol als teamhoofd milieueducatie ben je in staat om te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen op het terrein van milieueducatie. Veranderingen in het werkveld en uit landelijk beleid signaleer je tijdig en vertaal je dit zo nodig naar het taakveld van de afdeling om input te leveren aan collega-afdelingen. Door de vele contacten die je zult onderhouden met de diverse doelgroepen, is het van belang dat je een echte netwerker bent. Verder beschik je over:
  • academisch werk‑ en denkniveau
  • minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring
  • ervaring in onderwijsactiviteiten op het gebied van natuur, milieu en stad
  • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
Wat bieden wij?
  • Een maximum salaris van € 5.520,- (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek
  • Een 36-urige werkweek
  • Een aanstelling voor één jaar, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband.
Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket zoals:
  • opname in het ABP-pensioenfonds
  • een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering
  • individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool
Meer weten?
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jonny van der Zande (interim manager natuur- en milieueducatie) op telefoonnummer 06 52 67 24 47.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Maatschappelijk werk
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Jonny van der Zande
Telefoon 06 52 67 24 47

Vestigingsplaats

Solliciteer