Gemeente Den Haag

Strategisch communicatieadviseur - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 29-11-2018 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Een salaris van maximaal € 5.98...
Weet jij als communicatiestrateeg dwars door de organisatie relaties te leggen en samen te werken met partners in de stad? Lees snel verder!

WO, HBO   |   Maximaal €5984   |   Schaal 13   |   Regulier   |   Vast   |   36 uur

Anoniem solliciteren bij gemeente Den Haag
Deze vacature maakt deel uit van de procedure anoniem solliciteren. Wanneer jij je sollicitatie instuurt, maken wij je naam, geboorteland en je geboortedatum anoniem. We vinden bij de gemeente Den Haag namelijk dat kenmerken als afkomst en leeftijd geen rol spelen in je kans om te worden uitgenodigd voor een gesprek. We kijken naar het talent dat je al ontwikkeld hebt en dat je nog hoopt te ontwikkelen.  

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure bij anoniem solliciteren?
Als je solliciteert voor een functie in de schalen 10 t/m 14, dan vul je je motivatie en relevante werkervaring en opleiding voor deze functie in. Wij halen de elementen die kunnen herleiden tot je afkomst (denk aan geboorteland) en leeftijd (geboortedatum) in de sollicitatie eruit. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier zonder dat het leidt tot grote gaten in je motivatie en opgegeven werkervaring. Wanneer je op basis van je motivatie en relevante werkervaring en opleiding wordt geselecteerd voor een gesprek, geven we je volledige CV vrij aan de selectiecommissie.

Onderzoek anoniem solliciteren
De effecten van het anoniem solliciteren laten we monitoren door een externe wetenschappelijke onderzoeksinstelling zonder commerciële doeleinden. Met de kwantitatieve en kwalitatieve gegevens die uit het onderzoek naar voren komen, kijken we hoe anoniem solliciteren leidt tot gelijkere kansen. Ook het invullen van een enquête kan onderdeel zijn van het onderzoek. De gegevens worden verder niet gedeeld.  

Indien je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw gegevens voor de monitoring van anoniem solliciteren, dan kun je dat onderaan het sollicitatieformulier aangeven.

De komende vier jaar werken we samen met het nieuwe stadsbestuur van Den Haag aan de stad van de toekomst. We luisteren, zoeken dialoog en werken samen met de stad. We realiseren ons dat het beleid van de gemeente vaak direct invloed heeft op het leven van inwoners en ondernemers. Dit betekent dat zij daarop ook invloed moeten kunnen uitoefenen. Deze belofte stelt nieuwe en hoge eisen aan de rol van communicatie. Wij zijn op zoek naar een stevige en veelzijdige strategisch communicatieadviseur die zowel sparringpartner is voor de ambtelijke top als voor de communicatieprofessionals in het team.
 
In deze uitdagende baan...

Ben je business partner van de algemeen directeur van jouw account en eerste aanspreekpunt voor het managementteam in hun rol als opdrachtgever. Je realiseert het integrale strategische communicatiebeleid en verzorgt de afstemming met de andere diensten en domeinen. Je adviseert directie, programmamanagers en projectleiders over in te nemen standpunten naar aanleiding van ontwikkelingen in de maatschappij en veranderingen in opinie, houding, beeldvorming en gedrag. Je draagt zorg voor het jaarplan communicatie en voert regie op de uitvoering. Je geeft leiding aan het communicatieteam en je bent een ervaren inhoudelijke sparringpartner van de adviseurs.
Je neemt actief deel aan de piketpool crisiscommunicatie van de veiligheidsregio Haaglanden.
 
Wij zijn op zoek naar...
Een ervaren strategisch adviseur met een heldere visie op eigentijdse overheidscommunicatie. Je voelt je als een vis in het water in een complexe bestuurlijk-politieke omgeving. Je hebt ruime aantoonbare ervaring op het terrein van corporate communicatie, burgerparticipatie en interne communicatie.
 
Je bent in staat om je complexe dossiers snel eigen te maken en bent een netwerker pur sang. Als geen ander weet jij dwars door de organisatie relaties te leggen, te verbinden en nauw samen te werken met directies, programmamanagers, projectleiders en partners in de stad. Uiteraard heb je een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, weet je een team te inspireren en ben je resultaatgericht. Ook beschik je over:
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • 5-10 jaar ervaring met visie-, strategie- en beleidsontwikkeling, methoden en technieken en met het coördineren, regisseren, ontwikkelen en uitvoeren van concern- en corporate communicatie;
 • Kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied
 • Bewezen succesvolle leidinggevende ervaring in eerdere communicatiefuncties
 
De directie Communicatie en Citybranding
De directie Communicatie en Citybranding is de centraal ingerichte communicatieafdeling van de gemeente Den Haag. De directie Communicatie en Citybranding voert de regie over alle gemeentelijke communicatie en bouwt aan een communicatief vaardige organisatie die effectief inspeelt op wat er gaande is in haar omgeving.
 
De directie Communicatie en Citybranding bestaat uit vier afdelingen: Strategie en Concerncommunicatie, Advies en Uitvoering, Media en Analyse en Internationaal, Citybranding en Evenementen. Hier werken communicatieprofessionals vanuit vakmanschap, passie voor de stad én met plezier samen aan een optimale verbinding tussen het bestuur, de gemeentelijke organisatie, inwoners, ondernemers en (internationale) partners. Hierbij staan professionele ontwikkeling, innovatie, creativiteit en het dienen van het grotere belang centraal. Het experiment wordt niet geschuwd. Doorontwikkeling van nieuw instrumentarium en het toepassen van nieuwe technologie is daarbij van belang.
 
Wat bieden wij?
Een zelfstandige en veelzijdige baan voor circa 36 uur per week binnen de Directie Communicatie en Citybranding die volop in ontwikkeling is. Je maakt deel uit van de afdeling Strategie en Concerncommunicatie. Daarnaast kun je rekenen op:
 • Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling (interne medewerkers met een vaste aanstelling behouden hun vaste aanstelling);
 • Een salaris van maximaal € 5.984,- bruto per maand (Schaal 13) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Goede ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder een opleiding in en deelname aan de crisiscommunicatiestructuur van de gemeente;
 • Een flexibele werkplek en werktijden.

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket zoals:
 • Opname in het ABP-pensioenfonds;
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool;

Interesse?
Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button.
 
Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Anja Haver, afdelingshoofd Strategie en Concerncommunicatie, telefoonnummer 06-18284082.
 
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marije Boon-van der Kuij, Adviseur Communicatie, op telefoonnummer 06 22 80 50 90.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Anja Haver
Telefoon 06-18284082

Vestigingsplaats

Solliciteer