Gemeente Den Haag

Strategisch adviseur Verbonden Partijen - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 17-06-2019 Functiecategorie Financieel economisch / Bedrijf...
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal € 5.520,- bruto per ma...
Ben jij een ervaren strategische adviseur en heb je affiniteit met financiën en juridische kennis (governance)? Lees dan verder!
 
Wat ga je doen?
De toekomstige investeringen in het openbaar vervoer in Den Haag, rol van de gemeentelijke deelnemingen in de energietransitie en de voorgenomen privatisering van Eneco. Dit zijn een aantal onderwerpen waar jij als strategisch adviseur Verbonden Partijen mee bezig houdt.  Naast de onderwerpen die bij de acht deelnemingen spelen, heeft de gemeente Den Haag zo’n 25 verbonden partijen die door de gehele gemeentelijke organisatie worden beheerd.  Als strategisch adviseur op het terrein van deze verbonden partijen zie je toe op een adequate governance en geef je advies over de financiële en juridische aspecten. De gemeente kent verschillende verbonden partijen, zoals deelnemingen, stichtingen, verenigingen en coöperaties, gemeenschappelijke regelingen en publiek-private samenwerkingsvormen. Onder de acht deelnemingen die we in het team beheren zitten deelnemingen als BNG, Dunea, HTM, Eneco en Stedin.
 
In een klein team van vijf personen, in opdracht van de CFO, ben je verantwoordelijk voor de advisering van de wethouder over de gemeentelijke deelnemingen. Bijvoorbeeld over onderwerpen tijdens een aandeelhoudersvergadering, de benoeming en beloning van bestuurders of je adviseert over de voorgenomen investeringen van de deelnemingen. Voor deze deelnemingen en de medeaandeelhouders ben je het eerste aanspreekpunt van de gemeente en andersom binnen de gemeente het eerste aanspreekpunt voor die deelneming. Je signaleert hierbij de relevante ontwikkelingen die de deelnemingen van de gemeente kunnen raken, waaronder de relevante maatschappelijke- en beleidsmatige ontwikkelingen. Verder bereid je de bestuurder voor op een commissie- of raadsvergadering, op het moment dat jouw deelneming tijdens de raadsvergadering wordt besproken. Je geeft advies over de financiële en juridische aspecten bij de overige verbonden partijen van de gemeente, toetst je voorstellen en werkt mee aan adequate verantwoording. Jij houdt hierbij het overzicht, signaleert tijdig risico’s en doet dat in samenwerking met je collega’s. Je geeft bijvoorbeeld advies en ondersteunt je collega’s die een nieuwe verbonden partij, zoals een stichting, willen oprichten.
 
Kortom als strategisch adviseur Verbonden Partijen ben je breed inzetbaar en goed in het aannemen van diverse rollen: je treedt de ene keer op als relatiebeheerder, een andere keer als adviseur en weer op een ander moment als intern- of extern toezichthouder. Is deze zeer afwisselende functie iets voor jou? Reageer dan nu!
 
Wat vragen wij?
Je bent iemand die ondernemend, flexibel en tactvol is, maar weet wanneer standvastigheid geboden is. Als strategisch adviseur gebruik je jouw interne en externe netwerk om je doelen te behalen. Je hebt interesse in matschappelijke vraagstukken, bewaakt de inhoudelijke doelen van je dossiers, maar hebt daarbij oog en gevoel voor de complexe politiek-bestuurlijke context waarin je opereert. Ook kun je goed schakelen op verschillende niveaus: secretaresse, collega, wethouder of CEO van een grote deelneming, je weet ze allemaal op de juiste wijze te woord te staan. In een politiek-bestuurlijke omgeving weet je snel hoofd- en bijzaken te onderscheiden en communiceer je adequaat, zowel in woord als geschrift.
Daarnaast beschik je over:
  • een universitaire opleiding;
  • aantoonbare werkervaring, opleiding en/of affiniteit met financiën en juridische kennis (governance);
  • ervaring met strategische, beleidsmatige, financieel en juridische vraagstukken;
  • aantoonbare mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal;
  • ervaring met verbonden partijen is een pré.

Wat bieden wij?
Een veelzijdige baan met boeiende dossiers, dicht bij het bestuur van gemeente. Daarnaast kun je rekenen op:
  • een salaris van maximaal € 5.520,- bruto per maand (salarisschaal 11 of 12 afhankelijk van ervaring) op basis van 36 uur per week;
  • een tijdelijke aanstelling voor één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging;
  • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris.
 
Wie zijn wij?
De afdeling Onderzoek en Advies van Control bij het Bedrijfsvoeringsexpertisecentrum (BEC) bestaat uit zes teams met een gevarieerd aanbod van specialismen. De andere specialismen zijn: Europese subsidies, Internal Audit, Onderzoek en Projecten,  Procesmanagement en Treasury. Jij werkt bij het team Expertisepunt Verbonden Partijen. Dat is een hecht team van vijf personen, wat elkaar helpt wanneer dat nodig is.
 
Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Rabbe Borchert, coördinator Expertisepunt Verbonden Partijen, op telefoonnummer 06 50 03 01 22  

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Financieel economisch / Bedrijfskundig / Financieel Management
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Rabbe Borchert
Telefoon 06 50 03 01 22

Vestigingsplaats

Solliciteer