Gemeente Den Haag

Senior stadsdeelinspecteur - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 12-08-2019 Functiecategorie Bouw - Uitvoerend
Standplaats Den Haag Niveau Manager
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal salaris van € 4.859
Vind jij het een uitdaging om de regie te voeren op complexe sloop- en (ver)bouwprocessen, beschik jij over uitstekende coachende kwaliteiten en heb jij een bouwkundige achtergrond? Vind je het leuk om bij een G4 gemeente aan de slag te gaan met een grote diversiteit aan bouwwerken van hoogbouw, monumenten tot aan kavels? Lees dan verder!
 
Wat ga je doen?
De functie van senior stadsdeelinspecteur is veelzijdig. Je houdt je inhoudelijk bezig met het toezicht op de (meer) complexe sloop- en (ver)bouwwerken in uitvoering en hierin draag jij de regie zodat het proces  en het omgevingsmanagement in goede banen wordt geleid. Je controleert of de uitvoering en de uitgevoerde werkzaamheden voldoen aan de vergunning en de wet- en regelgeving.
 
Daarnaast lever je met een actieve en positieve instelling een sturende en inhoudelijk bijdrage aan veranderingen en (proces)verbeteringen binnen jouw werkveld. Je ontwikkelt, implementeert en analyseert werkprocessen.
Je stuurt een team aan van stadsdeelinspecteurs waarbij jij jouw mensen vanuit jouw senioriteit zowel op inhoudelijke aspecten als op processen en professionaliteit begeleidt en ondersteunt.
Op coachende wijze weet jij je collega stadsdeelinspecteurs te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en hun functioneren naar een hoger level te tillen. Je bent proactief, een verbinder en overziet processen.
 
De veiligheid van derden, met name in de openbare ruimte en naastgelegen percelen moet tijdens de uitvoering gewaarborgd zijn. Ook omgevingshinder en schade aan gebouwen als gevolg van sloop- en (ver)bouwwerkzaamheden moet voorkomen worden.
Je beoordeelt daarom vóóraf of de (voorgestelde) maatregelen afdoende zijn. Je stuurt indien nodig bij en bewaakt de nakoming van de afspraken en de voorzieningen tijdens de uitvoering. Je bent betrokken bij de (bouwkundige) brandpreventieve maatregelen in het kader van de brandveiligheid.
 
Je onderzoekt klachten t.g.v. sloop- en (ver)bouw activiteiten en stelt de te nemen maatregelen vast.
 
Maar ook ben je betrokken bij evenementen. Je hebt een adviesrol vóór vergunningverlening en je begeleidt en controleert de veiligheid van het terrein, de tenten, de podia en de tribunes etc. vóór aanvang van het evenement.
 
Je onderhoudt intern contact met collega’s concernbreed en extern met organisaties en diensten (ook op bestuurlijk niveau) en burgers. Je verstrekt informatie aan o.a. bouwers, initiatiefnemers en belanghebbenden.
De functie gaat naar verwachting in de toekomst veranderen, waarbij de focus zal verschuiven van toetsen naar regisseren.

Deelname aan een 24/7 semafoondienst behoort bij deze functie.
Het kan voorkomen dat ook buiten de reguliere werkdagen en werktijden werkzaamheden moeten worden verricht.  

Wie zijn wij?
De afdeling Vergunningen en Toezicht (V&T) houdt zich bezig met de kwaliteit en de (omgevings)veiligheid van de te realiseren bouwprojecten in de stad. De kernactiviteit van de afdeling is het behandelen van aanvragen voor Wabo-vergunningen en het toezichthouden op de uitvoering daarvan. V&T telt ruim 100 fte en bestaat uit vier teams. Een team Vergunningen, een team Toezicht, een team Bouwconstructies en bouwfysica/bouwecologie en een  team Kennis & Kwaliteit.
 
Wat bieden wij?
  • Een vaste aanstelling;
  • Salarisschaal 11, met een maximaal salaris van € 4.859 op basis van een volledige werkweek;
  • Een werkweek van 36 uur per week. 
  • Prima arbeidsvoorwaarden, die je voor een groot deel naar je eigen wensen kunt vormgeven
 
Wat vragen wij?
  • WO / HBO  werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar  ervaring op het vakgebied;
  • Je beschikt over bouwtechnische kennis op hbo-niveau;
  • Relevante wetskennis en een aantal jaren ervaring in een toezicht houdende rol bij de overheid is een pré.
 
Je  hebt de opleiding ABW 1 (Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht) afgerond of bent bereid deze opleiding te volgen. 
Je bent proactief, staat open voor verandering, durft en kan out-of the box denken en gaat weerstand niet uit de weg. Je lost complexe zaken op die het vakgebied overstijgen. Je bent regisseur op de inhoud én het proces. Je bent iemand die verbind en die kan coachen. Je vind het leuk om het beste te halen uit je collega inspecteurs. Je verdiept je in beleid en de bedrijfsvoering en vertaalt dit naar activiteiten. Je gaat voor resultaat en bouwt mee aan een sterk team. 

Meer weten?
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jacqueline Beugelsdijk, Teammanager Toezicht, op telefoonnummer 06-52026212.
Mailen kan ook: jacqueline.beugelsdijk@denhaag.nl
Je bent ook altijd meer dan welkom om bij ons  langs te komen voor een informeel, oriënterend gesprek.

Extra informatie
Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
 
Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Bouw - Uitvoerend
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Jacqueline Beugelsdijk
Telefoon 06-52026212

Vestigingsplaats

Solliciteer