Gemeente Den Haag

Senior beleidsondersteunend medewerker evenementen - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 14-05-2019 Functiecategorie Directie / Management / Bestuur
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximum salaris van € 3805,- br...
Ben jij drukbestendig, oplossingsgericht en wil je een bijdrage leveren aan een bruisend klimaat voor evenementen in de stad? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Van Parkpop tot de CPC loop, ieder jaar vinden er in Den Haag vele grote evenementen plaats. Om te zorgen dat Den Haag een aantrekkelijke stad blijft waar evenementen veilig en georganiseerd verlopen, zet je je als senior beleidsondersteunend medewerker evenementen in voor evenementenvergunningenprocedure van veelal grote evenementen. Op dit gebied ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van specialistische ondersteunende werkzaamheden en opdrachten. Je signaleert en beoordeelt afwijkingen en problemen. In overleg met interne partners (andere gemeentelijke diensten), externe organisaties (organisatoren van evenementen, particulieren) en hulpdiensten (politie, brandweer, GHOR) draag je werkbare oplossingen aan. Jij draagt de verantwoordelijkheid over je eigen werkzaamheden, maar werkt hierin veel samen met collega’s en ondersteunt andere collega’s waar mogelijk. Daarnaast ben je in je werk actief betrokken bij het verbeteren van de dienstverlening, regulering en de ontwikkeling van beleid.
 
Directie Veiligheid
De directie Veiligheid is onderdeel van de Bestuursdienst en bestaat uit vijf afdelingen: Preventie en Interventie, Veiligheid Stedelijk, Beleid, Bestuur & Evenementen, Veiligheidshuis en RIEC. In totaal werken er circa 86 mensen. De directie voert haar werkzaamheden uit volgens het Integraal Veiligheidsplan 2019-2022 waarin ambities op 4 veiligheidsspeerpunten zijn vastgelegd, namelijk:
 1. Versterking van de weerbaarheid van de stad: Tegengaan van radicalisering, polarisatie, terrorisme en cybercriminaliteit;
 2. Intensivering van de Haagse aanpak van huiselijk geweld;
 3. Aanpak van ondermijnende criminaliteit;
 4. Aanpak van overlast en onveilige situaties door personen met verward gedrag.

De overige doelstellingen zijn over drie sporen verdeeld:
 1. De aanpak van High Impact Crimes: woninginbraak, overval, straatroof en de persoonsgerichte aanpak van daders van High Impact Crimes;
 2. Gebieds- en probleemgerichte aanpak in wijken en buurten: overlast gevende en criminele jeugdgroepen, alcohol en drugsoverlast, cameratoezicht;
 3. Bestuurlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit: HEIT (Haags Economisch Interventieteam), RIEC (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum), Bibob, mensenhandel, prostitutie en hennepteelt.

Team Evenementen
Het Team Evenementen valt onder de afdeling ‘Beleid, Bestuur & Evenementen’. Het team, bestaande uit 10 medewerkers, houdt zich op het gebied van evenementen bezig met de vergunningenprocedure, advisering, beleid, handhaving, alsmede met bezwaar- en beroepszaken. Ook ten aanzien van demonstraties is het team verantwoordelijk voor het beleid, advisering en voor juridische vertegenwoordiging van de burgemeester bij bezwaar- en beroepszaken.

Wat vragen wij?
Als senior beleidsondersteunend medewerker evenementen heb je de expertise in huis om aan specifieke, niet reguliere vraagstukken te werken waarbij er geen inhoudelijke terugvalmogelijkheden bestaan om tot oplossingen te komen. Onder druk weet je je hoofd koel te houden en streef je naar oplossingen. Je bent zowel beleidsmatig als praktisch ingesteld en weet als geen ander hoe je tussenbeide een vertaalslag maakt. Je bent je bewust van je omgeving en zet je verbindende vaardigheden in om een goede samenwerking in stand houden, zowel met collega’s binnen de gemeente, als met externe partijen. In deze samenwerking weet je communicatieve vaardigheden in te zetten om de Directie Veiligheid binnen en buiten de organisatie op aansprekende wijze te presenteren.
Verder vragen wij:
 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 1-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Kennis en ervaring met de politieorganisatie en evenementen is een nadrukkelijke pré.  

Wat bieden wij?
Een functie waarbij je kunt rekenen op een professionele werkomgeving: je komt terecht in een no-nonsense, resultaatgericht team, waar we hard werken, maar waar ook ruimte is voor elkaar. Verder bieden wij:
 • Een maximum salaris van € 3805,- bruto per maand (schaal 9);
 • Een 36-urige werkweek;
 • Een aanstelling voor één jaar, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband (tenzij je in vaste dienst bent van de gemeente, dan behoud je je aanstelling);
 • Een mooi pakket arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en een Individueel Keuzebudget (IKB) dat je kunt inzetten voor extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.  

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Rombout Alkema, Hoofd Afdeling Beleid, Bestuur & Evenementen, op 06 52 09 86 57.
 
Extra informatie
Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden. 
 
Competenties
Samenwerken, Praktisch werken, Omgevingsbewustzijn, Klantgerichtheid, Assertiviteit, Besluitvaardigheid, Drukbestendigheid, Oordeelsvorming, Persoonlijke presentatie, Mondelinge en Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Directie / Management / Bestuur
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Rombout Alkema
Telefoon 06 52 09 86 57

Vestigingsplaats

Solliciteer