Gemeente Den Haag

Senior beleidsadviseur groen - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 30-04-2019 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Maximaal €5520
De gemeente Den Haag ziet groen als kernkwaliteit van de stad. De Stedelijke Groene Hoofdstructuur is een begrip in Den Haag. De stad staat net als de andere G4-steden voor een grote uitdaging waar jij aan kan meewerken. De stad groeit naar ruim 600.000 inwoners. Dat betekent een flinke verdichting en tegelijkertijd willen we een groene aantrekkelijke en duurzame stad zijn en blijven. De inrichting van de (groene) openbare ruimte is daarbij essentieel.

Wat ga je doen?
De functie is tweeledig: je bent bezig met de asset groen en tegelijkertijd met de nieuwe opgaven zoals klimaatadaptatie. Wij zoeken een scherpe beleidsadviseur die het gebruik en beheer van de (groene ) openbare ruimte in een vroeg stadium kan agenderen. Dat doe je uiteraard niet alleen. De transitie van de stad is een speelveld waarin je meedenkt met andere diensten zoals projectmanagement, mobiliteit, planologie en stedenbouw. Jouw insteek is het belang van de (groene) openbare ruimte als drager van het gebied vanuit gebruik, programmering, inrichting en beheer. Ook let je op zaken als klimaatadaptatie, ondergrondse infrastructuur, de energietransitie, en ambities met betrekking tot duurzaamheid.Daarnaast adviseer je aan het bestuur en beantwoord je vragen en moties van de gemeenteraad . Ook ben jij een gesprekspartner voor directie en bestuurders over het realiseren van ambities en doelstellingen voor de stad en vervang je het afdelingshoofd bij afwezigheid.

De Agenda Groen gaat uit van de waarden van groen. Op basis van deze Agenda wordt dit jaar nieuw beleid gemaakt voor bomen en voor stadsnatuur. De jury van de Entente was in 2017 lovend over de Haagse aanpak. Het vakgebied stedelijk groen is sterk in ontwikkeling. Wij verwachten dat jij daarin jouw rol pakt en niet bang bent om te innoveren.

Wat vragen wij?
Een beleidsadviseur met veel kennis van stedelijk groen en een teamspeler die zich eigenaar toont van zijn producten. Binnen de Beleidsafdeling Stadsbeheer (BAS) ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en evalueren van (groene) beleidsaspecten. Met jouw kennis ben jij in staat opgaven helder te analyseren en te vertalen naar de betekenis van groen voor stedelijke ontwikkeling.

Je bent een verbinder en zorgt voor draagvlak, zowel binnen als buiten de organisatie, rekening houdend met politiek-bestuurlijke wensen. Daarnaast ben je bekend met de nieuwe Omgevingsvisie(-wet), de Natuurbeschermingswet en de huidige Wro-wetgeving. Dit zijn voor jou gereedschappen om je advisering professioneel te doen. Ook heb je affiniteit met het de andere beleidsterrein van de openbare ruimte, waar onder duurzaamheid, stedelijke ontwikkeling, spelen, sporten en mobiliteit. Verder beschik je over:
  • een wo werk- en denkniveau en affiniteit met het onderwerp;
  • enkele jaren ervaring in een politiek-bestuurlijke organisatie;
  • een vlotte pen, je kunt heldere en bondige notities schrijven.

Wat bieden wij?
  • een maximum salaris van € 5.520,- (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek;
  • een 36-urige werkweek;
  • een vaste aanstelling (je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van 12 maanden aangeboden, tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling. Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op vast dienstverband).

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket
  • zoals opname in het ABP-pensioenfonds;
  • een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
  • individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.

Waar kom je terecht?
De Beleidsafdeling Stadsbeheer (BAS) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van integrale beleidsprocessen. Binnen BAS zijn er drie afdelingen: de afdeling Milieu, Afval en Omgevingsdienst, de afdeling Groen en Duurzaamheid en de afdeling Openbare Ruimte en Schoon. Je werkt bij de afdeling Groen en Duurzaamheid. Tussen de afdelingen bestaan geen harde grenzen. Medewerkers van BAS werken voor een groot deel aan integrale beleidsopgaven, over de grenzen van verschillende afdelingen en diensten heen. We verwachten dat je niet alleen de ontwikkeling van je eigen dossier kent, maar ook oog hebt voor het werk van collega’s binnen en buiten BAS en actief de samenwerking opzoekt.

De Beleidsafdeling Stadsbeheer
De dienst Stadsbeheer is een flexibele en professionele organisatie met ruim 1.500 collega’s, die van buiten naar binnen denkt en actief samenwerkt aan de mooie, schone, gastvrije, veilige en duurzame stad Den Haag. Vanuit vakmanschap en passie voor de stad krijgen en pakken de medewerkers de ruimte om te doen waar ze goed in zijn en wat nodig is voor de stad. Stadsbeheer gaat voor het optimale resultaat. Ontwikkeling en innovatie staan voorop, want onze omgeving en ons vakgebied zijn constant in beweging. Dit vraagt ook om ‘anders denken en doen’ van onze mensen. Dat betaalt zich terug in de vorm van tevreden inwoners, ondernemers en bezoekers, want daar doen we het voor. Samen maken we het verschil in de openbare ruimte.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wim Duijs, afdelingshoofd, telefoonnummer 06 11864512 of Jacco Schuurkamp, senior beleidsmedewerker, telefoonnummer 0611864513.

Interesse?
Reageer via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Wim Duijs
Telefoon 06 11864512

Vestigingsplaats

Solliciteer