Gemeente Den Haag

Projectmanager Cultuur - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 30-03-2018 Functiecategorie Kunst en Cultuur
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris een maximaal salaris van €4.859...
Projectmanager Cultuur

Wat ga je doen?

Binnen Cultuurbeleid werken we in clusters samen op de diverse aandachtsgebieden binnen het culturele veld. De culturele sector staat voor meerdere opgaven zoals de versterking van het makersklimaat en van cultuurparticipatie, het programmeren voor een breder publiek, de doorontwikkeling van cultuureducatie en het inspelen op mogelijke wijzigingen in de verschillende regelingen binnen het subsidiestelsel. Daarnaast is een van onze hoofdtaken de uitvoering van het huidige Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2017-2020.

Als projectmanager Cultuur ga je aan de slag met het Meerjarenbeleidsplan 2021-2024. Jij zorgt voor de coördinatie: van het opstellen van het beleidskader tot het opstellen van het collegebesluit en alles wat daar tussen nodig is om het Meerjarenbeleidsplan voor te kunnen bereiden en uit te kunnen gaan voeren. Je bewaakt de stappen in de verschillende fases, zet de te nemen acties uit en signaleert tijdig knelpunten. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor instellingen en aanvragers van een beperkte portefeuille aan culturele instellingen.

Daar waar cultureel vastgoed, financiële of facilitaire vraagstukken aan de orde komen pak je deze samen met betrokken collega’s binnen de gemeente op.

De samenhang met andere beleidsvelden binnen en buiten OCW zoek je actief op. Je volgt relevante ontwikkelingen, houdt je kennis up-to-date en bouwt aan een relevant netwerk. Je evalueert afgeronde taken, doet voorstellen voor het actualiseren van operationeel beleid en instrumenten binnen jouw deelgebieden. Het voorbereiden van werkbezoeken en de advisering van Wethouder en college, directie en hoofd Cultuur en collega’s behoren ook tot jouw takenpakket.

Wat vragen wij?
Vanwege de veelzijdigheid van deze functie breng je kennis en ervaring binnen of met het werkveld cultuur met je mee. Zowel op organisatorisch vlak als de coördinatie van complexe projecten  ben jij een kei. Je bent communicatief sterk, in staat om op een snelle en natuurlijke manier te schakelen en creatief. Je staat stevig in je schoenen en hebt er geen moeite mee om te werken in het spanningsveld van tegengestelde belangen.  Daarnaast vragen wij:
  • minimaal hbo werk- en denkniveau
  • minimaal vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie
  • ervaring met het werken in een politiek- bestuurlijke omgeving.

Competenties
plannen en organiseren, anticiperen, drukbestendigheid, inlevingsvermogen, managementidentificatie, mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, omgevingsbewustzijn, organisatiesensitiviteit, probleemanalyse

Wat bieden wij?
Als projectmanager Cultuur krijg je de kans om je kennis ten volle in te zetten om met ons mee te denken over de ontwikkeling van cultuurbeleid. Alles in een prettige werksfeer en een open cultuur. Jouw werkplek is uitstekend te bereiken met het OV en het strand is altijd vlakbij. Daarnaast kun je rekenen op:
  • een aanstelling voor een jaar, waar wij bij goed functioneren graag een vaste aanstelling van maken
  • een maximaal salaris van €4.859,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (schaal 11)
  • een 36-urige werkweek
  • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
  • een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB).

Wie zijn wij?
De sector Cultuur van de gemeente Den Haag zet zich in voor een veelzijdig en kwalitatief cultuuraanbod in Den Haag waarin kunst en cultuur toegankelijk zijn voor een breed publiek. Hiernaast stimuleert de sector talentontwikkeling, cultuur in de wijken en amateurkunst. De sector Cultuur is verantwoordelijk voor diverse incidentele subsidieregelingen en voor de structurele subsidiëring van Haagse culturele instellingen zoals nu vastgelegd in het huidige Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur (2017 – 2020). Daarnaast ontwikkelt de sector het gemeentelijke cultuurbeleid voor de lange termijn in nauw verband met landelijke en regionale ontwikkelingen.

De sector Cultuur bestaat uit 17 personen en maakt deel uit van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Medio 2018 zullen de afzonderlijke beleidsafdelingen worden samengevoegd tot één beleidsafdeling OCW waarin opgavegestuurd zal worden gewerkt.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Wim Poort (hoofd Cultuurbeleid), telefoonnummer 06-52549001.

Extra informatie
  • een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure
  • afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden

Interesse?
Solliciteer online via de 'Solliciteer' button.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kunst en Cultuur
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Den Haag, Cultuurbeleid, Projectmanagement.

Contactgegevens

Contactpersoon Wim Poort
Telefoon 06-52549001

Vestigingsplaats

Solliciteer