Gemeente Den Haag

Programmamanager werkoffensief +500 - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 23-11-2018 Functiecategorie Maatschappelijk werk
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Maximaal €5984
Programmamanager werkoffensief +500
Maak jij het verschil en help je de komende vier jaar 2.000 mensen extra aan een baan? Lees snel verder!

WO | Maximaal €5984 | Schaal 12 t/m 13 | Regulier | Tijdelijk | 36 uur

Het college legt de lat hoog en wil de komende vier jaar 2.000 mensen extra aan een baan helpen. Een complexe uitdaging, aangezien de beoogde doelgroep doorgaans een grote afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

Wat ga je doen?
Vanuit het collegeakkoord is het verzoek aan de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gekomen, om een programma op te zetten dat er voor moet zorgen dat jaarlijks 500 mensen meer dan gemiddeld uit de bijstand geholpen worden aan een baan: het werkoffensief +500.

Met het oog op deze doelstelling is onder leiding van de programmadirecteur een aanpak uitgewerkt die inzet op een viertal pijlers. Deze pijlers hebben te maken met enerzijds het vinden en werkfit maken van kandidaten en anderzijds met het vinden van werkgevers en deze matchen met geschikte kandidaten. Daarnaast zijn er vijf sectorlijnen die verbinding maken met de pijlers: zorg, transport & (agri)logistiek, horeca, hospitality & detailhandel, bouw & techniek en sociaal ondernemerschap.

Momenteel zijn we op zoek naar een programmamanager voor de sector transport & (agri)logistiek.
Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de aansturing van deze sectorlijn die binnen het programma aangewezen is als kansrijk met het oog op werk en sta je onder directe aansturing van de programmadirecteur. Je zorgt ervoor dat de pijlers goed gevoed worden met de wensen van de sector waarvoor jij aan de lat staat. Jouw inzet moet leiden tot z.g. sectordeals. Dit zijn afspraken met werkgevers over concrete werkplekken die zij ter beschikking kunnen stellen, ontwikkeling en opleiding van de doelgroep binnen de sector, maar ook wat de gemeente kan doen om de werkgever te ondersteunen bij het creëren van meer banen voor onze doelgroepen. Uitgangspunt is dat we gezamenlijk kijken wat er nodig is en wat er moet gebeuren om meer mensen aan het werk te helpen.

Wat vragen wij?
In je rol als programmamanager kan jij het verschil maken! Het is een vernieuwende manier van werken waar jij veel invloed op kan uitoefen en je de vrijheid krijgt om met creatieve oplossingen te komen. Jij bent in staat om je gemakkelijk te bewegen in een gevarieerd belangenspectrum. Hierbij onderken en borg je de gemeentelijke belangen en creëer je draagvlak. Daarnaast investeer je actief in zowel interne, als externe netwerken en neem je hierin ook het initiatief. De druk om de doelstellingen te halen is hoog en daar kan jij goed mee omgaan.
Daarnaast beschik je over:
 • WO werk- en denkniveau
 • Minimaal drie jaren relevante werkervaring
 • Een relevante opleiding en aanvullende kennis van projectmatig/programmatisch werken
 • Kennis van het sociale domein is een pré

Wat bieden wij?
 • Een salaris van maximaal € 5.520,- bruto per maand (inschaling op schaal 12-13 gebeurt op basis van kennis en ervaring) op basis van een 36-urige werkweek
 • Een 36-urige werkweek
 • Een tijdelijke aanstelling voor één jaar. Bij goed functioneren, kan het dienstverband worden verlengd voor de duur van het project (verwachte einddatum november 2020).
   
Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket zoals:
 • Opname in het ABP-pensioenfonds
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering
 • Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Robertjan Uijl (manager team Project- en Programmamanagement), op telefoonnummer 06-81462893.

Interesse
Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Maatschappelijk werk
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Robertjan Uijl
Telefoon 06-81462893

Vestigingsplaats

Solliciteer