Gemeente Den Haag

Programmamanager Digitale Innovatie - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 26-03-2019 Functiecategorie Projectmanagement
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Maximaal €6574
Uitdagingen voor Den Haag
De komende jaren staat Den Haag voor een grote transitieopgave:
 • Een groei van 100.000 inwoners binnen bestaand stedelijk gebied
 • De ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn
 • Het verder verkleinen van de sociale ongelijkheid in de stad
 • Een verdere groei van de economie en het aantal arbeidsplaatsen
Deze ambities leggen druk op de bereikbaarheid, leefbaarheid en (sociale)voorzieningen in de stad. Het College van B&W gaat daarom in het Coalitieakkoord Den Haag, Stad van Kansen en Ambities de uitdaging aan om deze ambities te realiseren in combinatie met een verbetering van de bereikbaarheid en leefbaarheid in de stad. Het inzetten en ontwikkelen van nieuwe (digitale) innovaties moeten helpen bij het realiseren van deze uitdagende maatschappelijke vraagstukken.

Waar staat Den Haag op het gebied van digitale innovatie?
Samen met Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven heeft Den Haag de NL Smart City Strategie opgesteld. Als stad van vrede en recht is Den Haag landelijk de trekker voor het onderwerp ‘Safety en Security’. De uitdaging is om de goede nationale en internationale voorbeelden op te nemen in de ‘Safety en Security’-agenda en op te schalen naar de rest van Nederland.

Den Haag experimenteert in drie gebieden met connectiviteit, 5G en innovatie-toepassingen in de buitenruimte. Je opgave wordt om de drie gebiedsagenda’s voor Scheveningen (Living Lab Scheveningen), Internationale Zone en het Central Innovation District (CID) verder te laden met innovatieprojecten die een bijdrage leveren aan het oplossen van de Haagse maatschappelijke opgave.

Den Haag is daarnaast actief in het sociale domein waarvoor de gemeente in 2018 een Smart City award heeft gewonnen in de categorie ‘inclusive cities’ voor het project Gezond Lang Thuis. Dat project stelt ouderen in de gelegenheid om digitale hulpmiddelen uit te proberen om langer thuis te wonen.

Voor deze projecten zoekt de gemeente de samenwerking met publieke en private partijen in en buiten de stad. Daarnaast ligt er de uitdaging om de lopende trajecten op te schalen naar heel Den Haag en herbruikbaar te maken voor andere steden.

Wat ga je doen?
Als programmamanager (digitale) Innovatie bouw jij mee aan de innovatie-ambitie van Den Haag.De nadruk ligt op co-creatie. Dat wil zeggen samenwerking tussen overheid, bewoners, kennisinstellingen en bedrijfsleven. Als programmamanager breid je de initiatieven op gebied van digitale innovatie verder uit om onze ambities te realiseren. Je zet het Smart City programma inhoudelijk en procesmatig op en je stuurt op de resultaten van het programma en (deel)projecten. Dit kan je niet alleen. Je stelt het team samen en stuurt hen dagelijks aan. Je bent het aanspreekpunt en boegbeeld voor digitale innovatie in de stad binnen en buiten de gemeente Den Haag. Door jouw netwerk breng je partijen bij elkaar en zorg je voor een stevig positionering van Den Haag nationaal en internationaal. Dit doe je aan de hand van het door jouw opgestelde programmaplan. Je initieert hiervoor relevante ontwikkelingen en hierbij weet je conflicterende opvattingen te overbruggen.

Wat vragen wij?
Wij zoeken een ervaren, ondernemende en inspirerende programmamanager die in staat is om partijen binnen en buiten de gemeente met elkaar te verbinden. Je weet mensen te overtuigen en in te zetten op samenwerking. Verder vragen wij:
 • Je hebt uitstekende sociale vaardigheden. Je voelt goed aan wanneer je zelf in actie komt en wanneer je anderen de ruimte geeft.
 • Je bent goed in het onderhouden en uitbouwen van netwerken.
 • Je laat je team excelleren door je coachende stijl van aansturing waardoor de mensen in je team vanuit hun kracht en energie zich inzetten voor digitale innovatie.
 • Je kunt met flair en met aandacht voor je publiek de Haagse projecten presenteren en vertegenwoordigen; op andere momenten bied je juist podium aan partners.
 • Je bent nauwgezet waar het aankomt op planning, verantwoording en rapportages.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.
Daarnaast vragen wij:
 • WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar ervaring als programmamanager.
 • Ervaring met innovatie en technologie.
 • Ervaring met publiek-private samenwerkingverbanden is een pré.
Wat bieden wij?
Wij bieden je een functie in Den Haag, de stad van recht, vrede en veiligheid. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en er is volop ruimte voor eigen initiatief. Je werkt in een interessant netwerk van nationale en internationale publieke en private partijen die zich inzetten op het snijvlak van digitale innovatie en maatschappelijke vraagstukken.

Deze functie is een unieke kans om samen met een team gedreven professionals Den Haag tot de innovatie stad van Nederland te maken. Verder bieden wij:
 • Een salaris van maximaal € 6.574,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (salarisschaal 14)
 • Een werkweek van 36 uur
 • Een tijdelijke aanstelling voor 2 jaar
 • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB).
Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Dabbert Doornbosch, plaatsvervangend Chief Information Officer, via telefoonnummer 06 83 64 13 25.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Projectmanagement
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Dabbert Doornbosch
Telefoon 06 83 64 13 25

Vestigingsplaats

Solliciteer