Gemeente Den Haag

Productgroepmanager Leerlingzaken - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 08-04-2019 Functiecategorie Projectmanagement
Standplaats Den Haag Niveau Manager
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Maximaal €5984
Wat ga je doen?
Als productgroep manager Leerlingzaken zet jij je in voor Haagse kinderen en jongeren om ervoor te zorgen dat zij hun schooltijd soepel doorlopen en een diploma behalen. Concreet betekent dit dat binnen de productgroep de handhaving van de Leerplichtwet, de regels voor de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie Voortijdig Schoolverlaten en de uitvoering van de Verordening Leerlingenvervoer van de gemeente Den Haag zijn ondergebracht.

Een van jouw hoofdtaken is het ontwikkelen van de strategie voor de productgroep Leerlingzaken en vervolgens de vastgestelde strategie uit te voeren door jouw medewerkers aan te sturen en mee te nemen in de veranderende omgeving. De complexiteit van de vraagstukken in de stad vraagt om meer opgavegericht werken. Daarbij vragen wij dat de productgroep manager niet alleen de eigen organisatie aanstuurt, maar ook in verbinding is en blijft met interne en externe partners zoals gemeentelijke en bestuurlijke instanties en diverse profit en non-profit organisaties binnen de gemeentegrenzen van Den Haag. Daarbij schakel je tussen inhoud, proces en de belangen van alle partijen om informatie te vergaren en draagvlak te creëren.

Wat vragen wij?
Je bent een inspirerende en daadkrachtige manager met ervaring in het aansturen van een managementteam en die medewerkers weet te motiveren en in hun kracht weet te zetten. Daarnaast ben je in staat om te sturen op resultaten en ben je doortastend, verbindend en innoverend. Bij complexe bestuurlijke opdrachten overzie jij het speelveld van belangen en mogelijke gevolgen en weet deze te vertalen naar bruikbare en gedragen uitwerkingen. Je hebt de strategische visie om een afdeling door te ontwikkelen en gaat hierin met grote mate van zelfstandigheid te werk. Uiteraard heb je ook affiniteit met het sociaal domein.

Daarnaast beschik je over:
  • een afgeronde universitaire studie;
  • minimaal 3 jaar ervaring op het vakgebied;
  • een aanvullende opleiding project/programma management.
Wat bieden wij?
  • een maximum salaris van € 5.984, - (schaal 13) op basis van een 36-urige werkweek;
  • een 36-urige werkweek met ruimte om 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen;
  • een vaste aanstelling (je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van 12 maanden aangeboden, tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling. Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op vast dienstverband).
Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket
  • zoals opname in het ABP-pensioenfonds;
  • een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
  • individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.
De productgroep Leerlingzaken
De productgroep Leerlingzaken richt zich op leerplichtige kinderen en jongeren tussen de 5 en 18 jaar en op bovenleerplichtige jongeren tussen de 18 en 27 jaar. De productgroep is onderdeel van de sector Stedelijk Onderwijs & Vastgoed. De primaire taak van de productgroep is ervoor te zorgen dat Haagse kinderen en jongeren hun schooltijd soepel doorlopen en een diploma behalen.

De sector Stedelijk Onderwijs voert wettelijke en beleidsmatige taken uit op het gebied van het onderwijs. De sector is verantwoordelijk voor de handhaving van de Leerplichtwet en voert activiteiten uit om het voortijdig schoolverlaten tegen te gaan. Daarnaast stelt de deelsector aan de hand van (meerjaren)onderwijsprogramma’s middelen beschikbaar voor activiteiten die een bijdrage leveren aan de kwaliteit en het voorzieningenniveau van het Haagse onderwijs en de volwasseneneducatie. Mede hierdoor kunnen Haagse jongeren en volwassenen deelnemen aan de samenleving op basis van een opleiding die bij hen past.

Meer weten?
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Milly Wouter, P&O business adviseur, 06-500 513 08

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Iwan Bean MA, MBA, directeur JMO, Onderwijs-/Leerlingzaken en Regionale Samenwerking Haaglanden, 06-523 532 36. Extra informatieEen assessment behoort tot de sollicitatieprocedure.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Projectmanagement
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Narwan Niazi
Telefoon 06-523 532 36

Vestigingsplaats

Solliciteer