Gemeente Den Haag

Ondersteunend beleidsonderzoeker PSO - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 02-07-2018 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Tussen €2795 en €4225
Wat ga je doen?
Heb je verstand van data-analyses en GIS wil je jouw kennis van de nieuwste methoden en technieken inzetten voor (ruimtelijk) onderzoek in de gemeente Den Haag? Lees dan verder!
 
Voor het uitbouwen van onderzoek op het gebied van stedelijke ontwikkeling zoekt de Dienst Stedelijke Ontwikkeling een ondersteunend (beleids)onderzoeker. De focus ligt op nieuwe methoden en technieken in (ruimtelijke) analyses en onderzoek. De snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van GIS en data vragen om extra expertise op dat vlak, om te werken aan GIS-analyses en andere vormen van data analytics, Big Data analyse of het maken van (geautomatiseerde) dashboards. Je wordt ingezet voor het verkennen en toepassen van nieuwe methoden en technieken om onderzoek beter, effectiever, relevanter en leuker te maken. Daarbij is het de kunst om steeds de beste onderzoeksaanpak en -instrumenten aan de beleidsvragen te koppelen (op gebieden als mobiliteit, duurzaamheid, economie en wonen). Beheersing en/of het snel kunnen eigen maken van GIS-applicaties (ArcGIS) en statistische programma’s zoals ‘R’ en SPSS is een voorwaarde voor deze functie.
 
Het team
De afdeling Programmamanagement, Strategie & Onderzoek (PSO) van PSO is het advies- en onderzoeksbureau van DSO, met de volgende opdracht: PSO is het strategisch advies- en onderzoeksbureau van DSO; PSO onderzoekt, verzamelt en ontsluit informatie en adviseert over sturing, strategie, innovatie en de programmering van DSO projecten. PSO heeft een sectoroverstijgende blik en genereert vanuit helikopterview kennis en informatie die het voor directie en bestuur mogelijk maakt om (bij) te sturen op strategisch en tactisch niveau.
 
Het motto van PSO is kennis van sturen, sturen van kennis. PSO is binnen DSO de afdeling die de strategische en tactische sturing van de dienst ondersteunt. Dit kan zowel agenderend, adviserend, faciliterend en soms uitvoerend zijn. PSO genereert ook kennis die noodzakelijk is voor de beoogde sturing, door het verzamelen, bewerken en ontsluiten van statistische informatie, analyses en onderzoeksinformatie voor de beleidsvelden van DSO en andere diensten.
 
PSO is een professionele partner op het gebied van sturing door strategie, programmering en onderzoek met elkaar te verbinden. In elk (beleids)proces kan PSO input leveren voor sturing aan de hand van de volgende drie vragen:
 • waar willen we naar toe en hoe willen we daar komen (strategie)?
 • wat gaan we daarvoor concreet doen (programmering)?
 • hoe weten we of we onze doelen (daarmee) bereiken (onderzoek)?
 
Wat bieden wij?
 • Prima arbeidsvoorwaarden die je voor een groot deel naar eigen wensen kunt vormgeven;
 • 36-urige werkweek;
 • vaste aanstelling;
 • salarisschaal 10 met een minimumsalaris van € 2795,- en een maximum salaris van € 4225,- bij een volledige werkweek.
   
Wat vragen wij?
Wij zoeken een innovatieve, ondernemende en vernieuwende collega die graag werkt met de nieuwste onderzoekstechnieken. Met je enthousiasme en kennis van zaken weet je deze technieken te introduceren en toe te passen binnen het onderzoekswerk. Daarnaast beschik je over organisatiesensitiviteit, goede adviesvaardigheden en kun je goed luisteren.
 
Daarbij:
 • WO werk- en denkniveau (starter) of HBO werk- en denkniveau met 1 tot 3 jaar werkervaring op het vakgebied en een aanvullende opleiding;
 • Opgeleid als (ruimtelijk) onderzoeker (informatiekunde, sociale geografie, GIS master, Data Science, Artificial Intelligence);
 • Op de hoogte van de nieuwste onderzoeksmethoden en -technieken;
 • Beheersing van GIS-applicaties zoals ArcGIS en statistische programma's als ‘R’ en SPSS is een voorwaarde;
 • Je bent minimaal 32 uur beschikbaar.

Meer weten?
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Enno Ebels, adjunct-afdelingsmanager PSO op telefoon 06 55 34 67 42.
 
Extra informatie
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden;
 • Let wel: je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling). Bij goed functioneren wordt dit (gemiddeld) na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Geïnteresseerd? Stuur dan je sollicitatie naar ons, dit kan via de 'Solliciteer' button. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Enno Ebels
Telefoon 06 55 34 67 42

Vestigingsplaats

Solliciteer