Gemeente Den Haag

Manager Bezwaar - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 25-06-2019 Functiecategorie Directie / Management / Bestuur
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris -
Wat ga je doen?
Je geeft integraal leiding aan 26 medewerkers en biedt hen de mogelijkheid om zich zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te ontwikkelen. Daarnaast draag je als lid van het managementteam bij aan de ontwikkeling van de afdelingsstrategie en beleid. Dit doe je door middel van het opstellen en uitvoeren van jaarplannen en resultaat – en ontwikkelafspraken. Je verwerkt inzichten hoe andere afdelingen werken en signaleert hierover zodat samenwerking tussen afdelingen verbetert. Je geeft richting aan de afdeling op tactisch niveau om te komen tot realisatie van doelstellingen. Ook zorg je voor de inrichting van het eigen organisatieonderdeel met de daarbij behorende processen, procedures en systemen en bent op de hoogte van relevante interne en externe ontwikkelingen. Je voert op basis van integrale kwaliteitsinformatie monitoringsgesprekken met directie over de bijstelling van de ontwikkeling van kwaliteit en dienstverlening. 
 
Een prioriteit is dat we onze dienstverlening aan de burger willen optimaliseren. Je onderzoekt en analyseert hoe het komt dat mensen in bezwaar gaan en geeft aanbevelingen om het aantal bezwaren terug te dringen. Hiermee beogen we om in toenemende mate op effectieve en efficiënte wijze het goede te doen voor de Haagse burger.
 
Wat vragen wij?
Wij zoeken een stevige ondernemende persoonlijkheid die, vanuit authenticiteit, verbindt en inspireert. Je beheerst een coachende stijl van leidinggeven en hebt de capaciteit om met een helicopterview zaken te bekijken en je acties daarop te baseren. Je stuurt op resultaten, hebt een duidelijke visie en weet verbinding te leggen op verschillende niveaus binnen de organisatie. Je werkt oplossingsgericht, bent bevlogen en betrokken bij de organisatie en de stad.
Daarnaast beschik je over:
 • wo werk- en denkniveau;
 • 2 tot 3 jaar leidinggevende ervaring;
 • Affiniteit met bezwaar.
 
Wat bieden wij?
Een veelzijdige functie waar jij de ruimte krijgt om de dienstverlening stevig neer te zetten en jij daadwerkelijk invloed kan uitoefenen op de professionalisering van onze dienstverlening. Alles in een prettige werksfeer en een open cultuur. Jouw werkomgeving is uitstekend te bereiken met het OV en het strand is altijd vlakbij. Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je;
 • een vaste aanstelling; je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling). Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op verlenging of vast dienstverband;
 • een maximaal salaris van €5.520,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 12);
 • een 36-urige werkweek en de ruimte om maximaal 4 uur compensatieverlof op te bouwen.

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket:
 • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • korting op je ziektekostenverzekering;
 • individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.
 
Meer weten?
Voor nadere informatie over deze functie kan je contact opnemen met opnemen met Sorayda Berkhout, transitiemanager, via sorayda.berkhout@denhaag.nl.
 
Wie zijn wij?
Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten.
De dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten (SZW) draagt bij aan het gericht kansen bieden aan Hagenaars op het zo snel mogelijk bereiken van zelfredzaamheid. Dit doen we vanuit de visie dat mensen de regie over hun eigen leven voeren, maar deze soms kwijtraken. Onze missie is: “Stimuleren dat iedereen regie heeft over het eigen leven”.
 
Binnen het domein sturen we actief op de veranderbeweging ‘werken vanuit de bedoeling’. Dit doen we door de professionals in de uitvoering meer ruimte te geven om binnen kaders te doen wat nodig is. Hierbij zijn ‘systemen’ (beleid, regels, procedures, processen, ICT) ondersteunend in plaats van leidend. Binnen de beweging die we met elkaar maken behouden we onze efficiënte resultaatgerichte aanpak en werken we aan het vergroten van eigenaarschap bij de medewerkers. In ons denken en handelen gaan we uit van de unieke mens achter de BSN en zijn we alert dat we de juiste dingen goed doen. Zo doen we met elkaar wat nodig is om de zelfredzaamheid van de Haagse burger te vergroten en de kwaliteit van onze dienstverlening verder te verbeteren.
 
Meer informatie
 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden
 • een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure;
 • afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden;
 
In verband met het anoniem solliciteren zullen wij een voorselectie maken op basis van jouw werkervaring, opleidingen en vooral jouw motivatie. Daarom lezen we in je motivatie graag een antwoord op de volgende vijf vragen:
 1. Waarom wil je werken voor gemeente Den Haag?
 2. Wat verwacht je van deze baan?
 3. Op welk resultaat ben je het meeste trots en wat was jouw bijdrage daaraan?
 4. Wat zou je nog willen leren?
 5. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Directie / Management / Bestuur
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Sorayda Berkhout
Telefoon N/A

Vestigingsplaats

Solliciteer