Gemeente Den Haag

Juridisch adviseur Civiel Recht (32 uur) - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 24-10-2018 Functiecategorie Juridisch
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 Salaris Salarisschaal 11 met een maximu...
Ben jij een oplossingsgerichte jurist met een sterk analytisch vermogen? Lees dan verder.

WO   |   Maximaal €4859   |   Schaal 11   |   Regulier   |   Vast   |   32 uur

Anoniem solliciteren bij gemeente Den Haag
Deze vacature maakt deel uit van de procedure anoniem solliciteren. Wanneer jij je sollicitatie instuurt, maken wij je naam, geboorteland en je geboortedatum anoniem. We vinden bij de gemeente Den Haag namelijk dat kenmerken als afkomst en leeftijd geen rol spelen in je kans om te worden uitgenodigd voor een gesprek. We kijken naar het talent dat je al ontwikkeld hebt en dat je nog hoopt te ontwikkelen.  

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure bij anoniem solliciteren?
Als je solliciteert voor een functie in de schalen 10 t/m 14, dan vul je je motivatie en relevante werkervaring en opleiding voor deze functie in. Wij halen de elementen die kunnen herleiden tot je afkomst (denk aan geboorteland) en leeftijd (geboortedatum) in de sollicitatie eruit. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier zonder dat het leidt tot grote gaten in je motivatie en opgegeven werkervaring. Wanneer je op basis van je motivatie en relevante werkervaring en opleiding wordt geselecteerd voor een gesprek, geven we je volledige CV vrij aan de selectiecommissie.

Onderzoek anoniem solliciteren
De effecten van het anoniem solliciteren laten we monitoren door een externe wetenschappelijke onderzoeksinstelling zonder commerciële doeleinden. Met de kwantitatieve en kwalitatieve gegevens die uit het onderzoek naar voren komen, kijken we hoe anoniem solliciteren leidt tot gelijkere kansen. Ook het invullen van een enquête kan onderdeel zijn van het onderzoek. De gegevens worden verder niet gedeeld.  

Indien je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw gegevens voor de monitoring van anoniem solliciteren, dan kun je dat onderaan het sollicitatieformulier aangeven.

Wat ga je doen?
Als juridisch adviseur op het gebied van civiel recht ga je vanuit het Bedrijfsvoeringsexpertisecentrum (BEC) werken voor de dienst Stadsbeheer. Het werkveld heeft betrekking op alle aspecten in de Haagse openbare ruimte. Dit maakt jouw werk zeer gevarieerd. Je speelt een belangrijke rol bij (grote) projecten met politieke gevoeligheid. De ontwikkeling van Scheveningen Boulevard, de RotterdamseBaan, de ontwikkeling van de Grote Markstraat en de Haagse Markt zijn voorbeelden van projecten waarbij de juridisch adviseurs betrokken zijn, dan wel geweest zijn.
 
Je adviseert de directie, de bedrijfsonderdelen van de dienst Stadsbeheer en in sommige gevallen ook de wethouder(s) over civiel- en aanbestedingsrechtelijke kwesties. In voorkomende gevallen voer je zelfstandig juridische procedures over het gebruik van de openbare ruimte. En waar nodig stel je (complexe) contracten en besluiten op, voert onderhandelingen en toetst bestuurlijke stukken en regelgeving.
 
Het team
De afdeling Juridische Zaken van het BEC bestaat uit ongeveer 100 medewerkers. Jij gaat deel uitmaken van het gedeconcentreerd werkende team Advies en bezwaar en beroep fysiek domein. Dit is een klein team van zes juridisch adviseurs waarin ieder zelfstandig aan opdrachten werkt. Tegelijkertijd is er veel ruimte om vraagstukken met elkaar te delen om zo tot een optimaal resultaat te komen
 
Wat bieden wij?
 • Een uitdagende baan waarbij je dagelijks in de stad terugziet waar jij voor werkt;
 • Een tijdelijke aanstelling op proef die wij na een jaar bij goed functioneren graag omzetten in een vaste aanstelling;
 • Een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB);
 • Salarisschaal 11 met een maximum van € 4859,- bij een volledige werkweek.
 
Wat vragen wij?
Wij zoeken een jurist met een hands-on mentaliteit die gevoel heeft voor bestuurlijke verhoudingen. In je werk maak je gebruik van je antenne om signalen uit de werkomgeving op te pakken. Je hebt uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden. Daarnaast kun je zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Verder ben je creatief, flexibel en oplossingsgericht waardoor je ook in lastige werkomstandigheden tot goede resultaten komt.
 
Ook beschik je over:
 • Een afgeronde juridische universitaire opleiding, bij voorkeur op privaatrechtelijk gebied;
 • Meerdere jaren aantoonbare en recente werkervaring met privaat- en aanbestedingsrechtelijke vraagstukken;
 • Kennis van Bouw- en aanbestedingsrecht is een pré;
 • Belangstelling voor de gemeentelijke overheid.
 
Competenties
 • Gewetensvolheid
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Probleemanalyse
 • Omgevingsbewustzijn
 • Oordeelsvorming
 • Persoonlijke presentatie
 
Interesse?
Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button.

Meer weten?
Contactpersoon sollicitatieprocedure en vacature-inhoud:
Lennert Hegie (businesspartner Juridische Zaken), op telefoonnummer 070 353 63 43.
 
Extra informatie

 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden;
 • Let wel: je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling). Bij goed functioneren wordt dit (gemiddeld) na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Juridisch
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Lennert Hegie
Telefoon 070 353 63 43

Vestigingsplaats

Solliciteer