Gemeente Den Haag

Jeugdverpleegkundige - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 20-11-2018 Functiecategorie Zorg - Lichamelijke gezondheids...
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 28 - 36 Salaris €2591 en €3805
Jeugdverpleegkundige
Vind jij een gezonde groei en ontwikkeling ook belangrijk voor ieder kind? Meer weten? Lees dan snel verder!

HBO | Tussen €2591 en €3805 | Schaal 9 | Regulier | Vast | 28 - 36 uur

Wat ga je doen?

Als jeugdverpleegkundige voor kinderen van 0 tot 18 jaar signaleer je problemen op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid, gedrag, ontwikkeling, leefstijl en leefomstandigheden. Je adviseert aan zowel kinderen, ouders en verzorgers als aan scholen.

In de eerste vier levensjaren ligt de signalering en begeleiding voornamelijk op de lichamelijke (groei, motoriek), psychische (angst, hechting) en cognitieve ontwikkeling (logisch denken, taalontwikkeling) en mogelijke risico’s. Gedurende de basisschoolleeftijd is de signalering behalve op de lichamelijke ontwikkeling wat meer gericht op de psychosociale ontwikkeling en leefstijl. En vanaf het voortgezet onderwijs is er aandacht voor de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling, de leefwereld en de leefstijl van de jongere. Voor alle leeftijden voer je het Rijksvaccinatieprogramma uit.

In de signalering en begeleiding werk je intensief samen met de gezinnen, je collega’s binnen de multidisciplinaire teams van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en partners door de stad zoals scholen. Verder geef je themabijeenkomsten en cursussen aan ouder(s) over diverse onderwerpen zoals gezond gewicht, vaccinatie en hoofdluis.

In de thuissituatie en in de leefwereld van kinderen zijn jeugdverpleegkundigen als professional te gast. Dit vergt dat jij je voortdurend aan moet kunnen passen aan verschillende situaties van cliënten met verschillende persoonlijkheden, zorgvragen en culturen. Met het team binnen en buiten het CJG werk je aan gecoördineerde zorg voor kinderen en gezinnen die dit nodig hebben.

Het team
Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) in Den Haag is er voor alle vragen over opgroeien en opvoeden. Het CJG is samen met de sociale wijkteams onderdeel van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn (OCW) van de gemeente Den Haag. Het CJG is een netwerkorganisatie waarin wordt samengewerkt met diverse partners.

Van alle medewerkers van het CJG wordt verwacht dat zij in staat zijn de wensen en behoeften van burgers en cliënten te onderzoeken en deze te vertalen naar de juiste dienstverlening. Als CJG-medewerker ben je gericht op effectief handelen en het op tijd leveren van de afgesproken output, als bijdrage aan het gezamenlijk resultaat.

Wat bieden wij
 • een vaste aanstelling
 • salarisschaal 9, met een minimum salaris van €2.591,- en een maximaal salaris van €3.805,- bruto per maand (op basis van 36-urige werkweek)
 • minimaal een 28-urige werkweek en maximaal een 36-urige werkweek
 • een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vakantie(8%)- en eindejaarsuitkering (6%), opname in het ABP-pensioenfonds en je kunt deelnemen aan een collectieve ziektekostenverzekering
 • de mogelijkheid om je arbeidsvoorwaarden uit te wisselen via het Individueel Keuzebudget (IKB).
  Je kunt jouw budget o.a. inzetten voor één of meer van de volgende doelen:
  *het kopen van vakantie-uren
  *het financieren van een opleiding
  *de aanschaf van een fiets

Wat vragen wij?
Je bezit een hbo-v diploma of je hebt een opleiding Verpleegkundige A + MGZ gevolgd. Je bent geregistreerd als verpleegkundige in het BIG-register. Daarbij heb je aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie. Gezien de complexiteit van het werk verwachten wij een open en respectvolle houding naar de ouders die van onze diensten gebruikmaken.

Je hebt een flexibele werkhouding; het is voor jou bijvoorbeeld geen probleem om in te vallen op de verschillende locaties in de stad en je staat, met het oog op de toekomst, open voor zorgverlening buiten kantooruren.

Omdat je in deze functie veel contact hebt binnen je eigen team en met netwerkpartners is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken. Je beheersing van het Engels is voldoende tot goed. Je houdt je kennis up-to-date en bent bereid extra scholing te volgen als dat nodig is.

CompetentiesInitiatief, Inlevingsvermogen, Klantgerichtheid, Netwerkvaardigheid, Persoonlijke presentatie, Plannen en Organiseren, Prestatiemotivatie, Samenwerken.

Meer weten?
Contactpersonen sollicitatieprocedure en vacature-informatie:
Inez Schwanen (teammanager JMO): 06 23 07 48 23

Extra informatie
 • wij zijn op zoek naar meerdere jeugdverpleegkundigen voor verschillende teams in de stad en voor diverse expertise gebieden (leeftijd 0-4, 4-12 en 12+).
 • let wel: je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling). Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op verlenging of vast dienstverband.
 • ben jij geïnteresseerd in deze gave functie, wacht dan niet met solliciteren. Iedere week plannen wij sollicitatiegesprekken in. Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Zorg - Lichamelijke gezondheidszorg
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Inez Schwanen
Telefoon 06 23 07 48 23

Vestigingsplaats

Solliciteer