Gemeente Den Haag

Jeugdverpleegkundige - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 03-05-2018 Functiecategorie Zorg - Lichamelijke gezondheids...
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 Salaris minimum salaris van €2.591,- en...
Jeugdverpleegkundige Vind jij een gezonde groei en ontwikkeling ook belangrijk voor ieder kind? Meer weten? Lees dan snel verder!

HBO | Tussen €2591 en €3805 | Schaal 9 | Regulier | Vast | 32 uur

Vind jij een gezonde groei en ontwikkeling ook belangrijk voor ieder kind? Meer weten? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Als jeugdverpleegkundige voor kinderen van 0 tot 4 jaar signaleer je problemen op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid, gedrag, ontwikkeling, leefstijl en leefomstandigheden. Je adviseert kinderen, ouders en verzorgers.

In teamverband met de jeugdarts verleen je de verpleegkundige zorg voor 0- tot 4-jarigen, waaronder het screenen van zuigelingen en peuters op verschillende ontwikkelingsgebieden. Je adviseert en ondersteunt de ouders op het gebied van gezondheid, voeding en opvoeding. Daarbij ga je op huisbezoek bij zuigelingen en bij peuters. Ook voer je het Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen uit. Verder neem je deel aan relevante interne en externe overlegvormen en geef je themabijeenkomsten en cursussen.

In de thuissituatie en in de leefwereld van kinderen zijn jeugdverpleegkundigen als professional te gast. Dit vergt dat jij je voortdurend aan moet kunnen passen aan verschillende situaties van cliënten met verschillende persoonlijkheden, zorgvragen en culturen. Met het JGZ-team en de ketenpartners in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) werk je aan gecoördineerde zorg voor kinderen en gezinnen die dit nodig hebben.

Van jou wordt daarom een brede inzetbaarheid en flexibiliteit verwacht. Dit betekent dat jouw inhoudelijke pakket op termijn kan veranderen.

Het team
Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) in Den Haag is er voor alle vragen over opgroeien en opvoeden. Per 1 januari 2017 gaat het CJG verder als organisatieonderdeel van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn (OCW) van de gemeente Den Haag. Het CJG voert de integrale jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar uit, geeft informatie en advies, begeleidt jeugdigen en gezinnen en leidt waar nodig toe naar jeugdhulp. Het CJG is een netwerkorganisatie waarin wordt samengewerkt met diverse partners. Bij het CJG werken circa 650 mensen.

De dienst OCW wil meer sturen op coöperatie met de stad. Daartoe wil OCW zich flexibel en multidisciplinair organiseren om gericht resultaten te behalen. Dit geldt ook voor het vernieuwde CJG.

Van alle medewerkers van het CJG wordt verwacht dat zij in staat zijn de wensen en behoeften van burgers en cliënten te onderzoeken en deze te vertalen naar de juiste dienstverlening. Als CJG-medewerker ben je gericht op effectief handelen en het op tijd leveren van de afgesproken output, als bijdrage aan het gezamenlijk resultaat.

Wat bieden wij

  • Een vaste aanstelling en een tijdelijke aanstelling (i.v.m. zwangerschapsverlof)
  • Salarisschaal 9, met een minimum salaris van €2.591,- en een maximaal salaris van €3.805,- bruto per maand (op basis van 36-urige werkweek)
  • Een 32-urige werkweek
  • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vakantie(8%)- en eindejaarsuitkering (6%), opname in het ABP-pensioenfonds en je kunt deelnemen aan een collectieve ziektekostenverzekering
  • De mogelijkheid om je arbeidsvoorwaarden uit te wisselen via het Individueel Keuzebudget (IKB).Je kunt jouw budget o.a. inzetten voor één of meer van de volgende doelen:
- het kopen van vakantie-uren
- het financieren van een opleiding
- de aanschaf van een fiets

Wat vragen wij?
Je bezit een hbo-v diploma of je hebt een opleiding Verpleegkundige A + MGZ gevolgd. Je bent geregistreerd als verpleegkundige in het BIG-register. Daarbij heb je aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie. Gezien de complexiteit van het werk verwachten wij een open en respectvolle houding naar de ouders die van onze diensten gebruikmaken.

Je hebt een flexibele werkhouding; het is voor jou bijvoorbeeld geen probleem om in te vallen op de verschillende locaties in de stad en je staat, met het oog op de toekomst, open voor zorgverlening buiten kantooruren.

Omdat je in deze functie veel contact hebt binnen je eigen team en met netwerkpartners is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken. Je werkt zeer nauwkeurig. Het schrijven van rapportages gaat je goed af. Je beheersing van het Engels is voldoende tot goed. Je houdt je kennis up-to-date en bent bereid extra scholing te volgen als dat nodig is.

Competenties
Initiatief, Inlevingsvermogen, Klantgerichtheid, Netwerkvaardigheid, Persoonlijke presentatie, Plannen en Organiseren, Prestatiemotivatie, Samenwerken.

Meer weten?
Contactpersonen sollicitatieprocedure en vacature-informatie:
Ellen Alberts (teammanager Jeugdgezondheidszorg): 06 30 79 73 59 Kim Duivesteijn (teammanager Jeugdgezondheidszorg): 06 30 18 51 14 Esther Dol (teammanager Jeugdgezondheidszorg): 06 52 55 48 48

Extra informatie
We zijn op zoek naar twee jeugdverpleegkundigen;
  • Eén jeugdverpleegkundige, krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden. Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op verlenging of vast dienstverband.
  • Eén jeugdverpleegkundige krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van 10 maanden (i.v.m. zwangerschapsverlof) die van rechtswege eindigt.
  • Een test/assessment maakt mogelijk deel uit van de sollicitatieprocedure voor de vacature met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Op deze functie is de ‘richtlijn gezondheidsbescherming GGD-medewerkers’ van toepassing.
  • In het kader van de doorontwikkeling van het CJG werken we toe naar integrale jeugdgezondheidszorg. De functie zal meegaan in deze ontwikkeling.

Interesse?
Solliciteer online via de 'Solliciteer' button

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Zorg - Lichamelijke gezondheidszorg
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Parttime, Den Haag, Verpleegkundige, Jeugdzorg.

Contactgegevens

Contactpersoon Werin Rampadarath
Telefoon 06-20 09 11 58

Vestigingsplaats

Solliciteer