Gemeente Den Haag

Integriteitscoördinator - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 15-03-2018 Functiecategorie Maatschappelijk werk
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris minimum salaris van €3.348,- en...
Integriteitscoördinator

Locatie
's-Gravenhage

Dienstverband
Vast

Uren
36 uur

Werk- en denkniveau
WO

Salarisindicatie
Tussen €3348 en €4859 Schaal 11

Soort vacature
Regulier

Publicatiedatum 
15-3-2018

Sluitingsdatum
30-3-2018

Normen en waarden, bewaak jij de integriteit? Meer weten? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Een inclusieve organisatie is een veilige en integere organisatie, waar iedere medewerker er toe doet en wordt gewaardeerd. Inclusie is een van de speerpunten van de dienst Publiekszaken.

Als integriteitscoördinator (IC) ben je het aanspreekpunt van de dienst als het gaat om integriteitsvragen. Als de telefoon gaat kan de vraag divers zijn. Bijvoorbeeld een leidinggevende die wil weten waar de regeling nevenwerkzaamheden te vinden is of een vertrouwenspersoon die een melding van een integriteitsschending heeft ontvangen.

Je bent verantwoordelijk voor het coördineren en de uitvoering van integriteitsonderzoek en werkt hierbij samen met een arbeidsjurist en feitenonderzoekers. Dit kan betekenen dat je zelf met collega’s in gesprek gaat maar ook dat je het onderzoek door bureau integriteit laat uitvoeren. Hierbij volg je de vastgestelde protocollen.

In samenwerking met de vertrouwenspersonen ben je verantwoordelijk voor voorlichting en preventie over integriteit en inclusie. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van workshops en trainingen en adviseert het diensthoofd over communicatie, voorlichting, bewustmaking en risico-inventarisatie.

Je zorgt voor het invoeren, uitdragen, levend houden van dienstbrede inclusie- en integriteitsbeleid en het (meer)jarenplan Integriteit en adviseert, gevraagd en ongevraagd, het diensthoofd en ander management.

Als IC werk je niet alleen. Samen met de IC’s van andere diensten en het Bureau Integriteit maak je deel uit van het Platform Integriteit. Het platform komt regelmatig bij elkaar voor inhoudelijk overleg, Informeel overleg of intervisie. Hier wordt met elkaar gesproken, afgestemd en gediscussieerd over onderwerpen als gewijzigde beleidsplannen, risico-inventarisaties, praktijksituaties en je denkt mee over de ontwikkeling van regelingen, procedures en andere acties op centraal niveau.

Het Team
Het stafbureau is per september 2017 opnieuw ingericht en bestaat uit 4 teams: directieondersteuning- en advisering, directiesecretariaat, innovatie en dienstverlening en het team met specialisten met o.a. klachtenmanagement, de ambtelijk secretariaat van de OR, organisatie-ontwikkeling, etc. Het totale stafbureau bestaat uit ca. 25 personen. Het stafbureau ondersteunt de directie van DPZ, heeft een coördinerende taak en ontwikkelt strategisch en tactisch beleid.

Wat bieden wij?

  • een vaste aanstelling;
  • salarisschaal 11, met een minimum salaris van €3.348,- en een maximaal salaris van €4.859,- bruto per maand (op basis van een 36-urige werkweek);
  • een 36-urige werkweek.

Meer weten?
Contactpersoon sollicitatieprocedure en vacature-informatie;
Sabine Fraikin (wnd. integriteitscoördinator), telefoonnummer 06-83636808

Wat vragen wij?
Uit bijvoorbeeld een voltooide studie Gedragswetenschappen blijkt jouw academisch werk- en denkniveau. Je hebt kennis van en ervaring met het ontwikkelen van preventiebeleid en het coördineren of uitvoeren van integriteitsonderzoek in een (vergelijkbare) organisatie waarin medewerkers klantencontact en toegang tot vertrouwelijke informatie hebben. Je hebt kennis van en ervaring met beleidsprocessen, didactiek, gedragsbeïnvloeding, deskundigheidsbevordering en ambtelijke en juridische procedures. Hierbij heb je minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Natuurlijk ben je gewetensvol en onafhankelijk. Je onderkent gevoeligheden en opereert met tact. Tegelijkertijd kun je helder en duidelijk advies geven. In je analyse ben je scherp; je legt verbanden en ziet samenhang. Je bent proactief en klant- en
resultaatgericht.

Extra informatie

  • in deze functie heb je een onafhankelijke positie met een eigen verantwoordelijkheid voor de beroepsuitoefening. Je rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur;
  • je bent bereid tot het volgen van aanvullende opleidingen en of trainingen;
  • een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure;
  • afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden;
  • let wel: je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden. Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op verlenging of vast dienstverband.
  • Wij streven ernaar de diversiteit van de gemeente te weerspiegelen in het personeelsbeleid. Een verscheidenheid aan werknemers betekent immers ook een variatie aan talenten. Zo kunnen we goed mogelijk inspelen op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving.

Interesse?
Solliciteer online via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Maatschappelijk werk
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Den Haag, Manager Integriteitsonderzoek, Coördinator.

Contactgegevens

Contactpersoon Sabine Fraikin
Telefoon 06-83636808

Vestigingsplaats

Solliciteer