Gemeente Den Haag

Hovenier Groencentrum - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 22-06-2018 Functiecategorie Landbouw / Tuinbouw / Visserij
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris € 1.705,- en maximum van € 2.47...
Wat ga je doen?
Als Hovenier Groencentrum voer je veelal zelfstandig alle werkzaamheden uit zodat het Groencentrum zo goed mogelijk functioneert. Hierbij hoort ook het begeleiden en aansturen van drie collega-hoveniers. Samen met de Voorman Groencentrum verdeel je het werk. Je maakt een werkplanning in Excel met alle routes door de stad voor de collega’s.
 
Daarnaast bepaal je ieder seizoen het sortiment voor de plantenbakken. Je zorgt dat de plantmaterialen op tijd worden geleverd om de plantenbakken aan te planten en te leveren. Ook denk je mee over nieuwe methoden voor het toepassen van plantenbakken en sortiment op locaties.
 
Je belangrijkste taak is het zelfstandig onderhouden van bloembakken verspreid over de hele stad. Regelmatig rijd je langs de bakken voor controle en om de beplanting te verzorgen. Daarnaast draag je zorg voor de opkweek van bomen, heesters en perkplanten. Je neemt plantmateriaal in ontvangst, doet controles op kwaliteit en hoeveelheid. Ook maak je het plantmateriaal gereed voor aflevering in de stad. Als Hovenier Groencentrum heb je direct contact met de Groenbeheerders en Technisch medewerkers in de stadsdelen.
 
Het team
Het Groenbedrijf Den Haag is onderdeel van de dienst Stadsbeheer van de gemeente. Zij verzorgt al meer dan honderd jaar de aanleg en het onderhoud van al dat prachtige Haagse groen. En dat is hard doorwerken in de groene stad aan zee. Onze werkzaamheden zijn onder meer hovenierswerk, boomverzorging, dunnen en het planten en verplanten van bomen. De plantenbakken van het Groencentrum staan verspreid over de hele stad. Bij het Groenbedrijf werken ongeveer 110 medewerkers, bij het Groencentrum zijn dit er circa zes. Wij zijn op zoek naar een collega die met zijn vakkennis en kwaliteiten waarde toevoegt aan ons team én het kleurrijke straatbeeld van Den Haag.

Wat bieden wij?
 • Vaste aanstelling (met eerst een tijdelijke aanstelling van een jaar);
 • Salarisschaal 5 met een minimum van € 1.705,- en maximum van € 2.470,- (op basis van een volledige werkweek). Afhankelijk van je werkervaring start je in salarisschaal 4;
 • Goede arbeidsvoorwaarden die voor een groot deel zelf samen te stellen zijn;
 • Je werkplek is op het Groencentrum, als je niet onderweg bent naar een van de vele bloembakken door de hele stad.
   
Wat vragen wij?
We zoeken een enthousiaste en vakbekwame Hovenier. Je hebt ruime ervaring met werkmethoden, gereedschap en materialen. Daarnaast heb je specifieke kennis van plantmaterialen en eigenschappen van levend materiaal. Je neemt initiatief in je werk en voelt je verantwoordelijk om je werk goed te doen.

Verder heb je nodig:
 • MBO-diploma niveau 3 op groentechnisch gebied;
 • Minimaal twee jaar praktische werkervaring;
 • Sortimentskennis;
 • Kunnen werken met Word en Excel;
 • Fysiek in staat om het werk uit te voeren;
 • In het bezit van een rijbewijs B.
   
Meer weten?
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rob Jansen (Technisch manager) op telefoon 06 52 55 42 49 of Mirjam Gielisse (Voorman/vrouw) op telefoon 06 52 04 42 41.

Extra informatie
 • Let op! Reageer alleen op deze vacature als je aan de gevraagde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden kunt voldoen.
 • Je krijgt eerst een tijdelijke aanstelling van een jaar. Bij voldoende functioneren krijg je daarna een vaste aanstelling. Tenzij je al een vaste aanstelling bij de gemeente Den Haag hebt.
 • Je start in salarisschaal 4, bij voldoende functioneren ga je na een jaar naar salarisschaal 5. Als je al veel werkervaring hebt, kun je mogelijk direct in salarisschaal 5 worden geplaatst.
   
Interesse?
Solliciteer via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Landbouw / Tuinbouw / Visserij
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Mirjam Gielisse
Telefoon 06 52 04 42 41

Vestigingsplaats

Solliciteer