Gemeente Den Haag

Directieteamlid gemeentelijke accountantsdienst - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 25-06-2018 Functiecategorie Accountancy / Controlling / Fis...
Standplaats Den Haag Niveau Executive/Director
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal € 7.215,- bruto per ma...
Directieteamlid Gemeentelijke Accountantsdienst 

Heb jij voldoende kennis en ervaring om boeiende audits te combineren met het managen van experts tijdens een pittige veranderopgave? Lees dan verder!
 
Wat ga je doen?
Den Haag heeft een eigen accountantsdienst: de GAD. De GAD is de externe accountant van de gemeente en werkt onafhankelijk in opdracht van het gemeentebestuur voor raad en college. Bij de GAD werken 45 professionals op het gebied van financial audit, operational audit, IT-audit en fiscale advisering en voeren uiteenlopende audits en controles uit, variërend van jaarrekeningcontroles, proces-projectaudits tot bijzondere onderzoeken, de fiscale beheersing en de controle van  bestuurlijke uitgaven. Hieronder vallen ook spannende miljoenenprojecten als de ontwikkeling van het nieuwe Onderwijscultuurcentrum, de Rotterdamsebaan of van grote projecten op het gebied van energietransitie en duurzaamheid, projecten met een groot budget en maatschappelijke relevantie. Je geeft leiding aan 10 tot 15 auditors/experts en vormt samen met de directeur en twee collega-directieteamleden het directieteam van de GAD. De GAD staat aan het begin van een pittige veranderopgave, waarbij we audits multidisciplinair oppakken en verantwoordelijkheden lager in de organisatie leggen. Als DT-lid ben je mede verantwoordelijk voor het slagen hiervan. Jullie zorgen gezamenlijk voor een kwalitatief goede bedrijfsvoering. Daarnaast ben je een gezaghebbend en vertrouwd boegbeeld van de GAD, zowel binnen als buiten de organisatie. Je bent een scherpe sparringpartner van de raad en het bestuur van de gemeente Den Haag en bij bestuurlijk complexe opdrachten vervul je de rol van projectleider. Daarnaast lever je een inhoudelijke bijdrage aan één van de deskundigheidsgebieden. Past deze veeleisende én veelzijdige functie bij jou? Solliciteer dan als directieteamlid GAD bij de gemeente Den Haag!

Wat vragen wij?
Je hebt een duidelijke visie op de ontwikkeling van het werkgebied van de GAD en weet deze te vertalen naar nieuwe en vernieuwende werkwijzen en methoden binnen de GAD. Je bent uitstekend in staat je in te voelen in, en rekening te houden met de ambtelijke en bestuurlijke context. Je overziet bij complexe, bestuurlijke opdrachten het speelveld van belangen en mogelijke gevolgen en weet deze te vertalen naar bruikbare en gedragen uitwerkingen. Je bent één van de boegbeelden van de GAD bij de gemeente en daarbuiten. Daarnaast beschik je over:
  • universitair werk- en denkniveau, aangevuld met een afgeronde opleiding tot RA, RE of RO;
  • minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende in het vakgebied FA, IT, OA of fiscaal en ervaring met grote verandertrajecten;
  • ruime ervaring met het werken in of met een ambtelijk/politieke complexe context.
 
Wat bieden wij?
Samen met de overige directieteamleden ben je nauw betrokken bij de organisatieverandering die de GAD op dit moment doormaakt. Jullie vormen een hecht team, maar je kunt tegelijk een leidende rol spelen, met ruimte voor jouw visie en kennis. Ook kun je rekenen op:
  • een salaris van maximaal € 7.215,- bruto per maand (schaal 15);
  • een aanstelling voor een jaar, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vaste aanstelling (tenzij je al een vaste aanstelling hebt binnen de gemeente, dan behoud je je rechtspositie);
  • een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB).

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Rene Vierbergen, directeur GAD op telefoonnummer 070 353 35 50. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Martine Timmers, recruiter, op telefoonnummer 06 30 00 93 34.
 
Interesse? 
Solliciteren kan via de 'Solliciteer' button. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Accountancy / Controlling / Fiscaal
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Rene Vierbergen
Telefoon 070 353 35 50

Vestigingsplaats

Solliciteer