Gemeente Den Haag

directieadviseur SZW - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 04-07-2018 Functiecategorie Advies / Consultancy
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Salarisschaal 11 of 12 max. € 5...
Directieadviseur SZW
Ben jij die veelzijdige, communicatieve verbinder met een hands-on mentaliteit en gevoel voor organisatorische ontwikkelingen en verhoudingen?

Anoniem solliciteren bij gemeente Den Haag
Deze vacature maakt deel uit van de procedure anoniem solliciteren. Wanneer jij je sollicitatie instuurt, maken wij je naam, geboorteland en je geboortedatum anoniem. We vinden bij de gemeente Den Haag namelijk dat kenmerken als afkomst en leeftijd geen rol spelen in je kans om te worden uitgenodigd voor een gesprek. We kijken naar het talent dat je al ontwikkeld hebt en dat je nog hoopt te ontwikkelen.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure bij anoniem solliciteren?
Als je solliciteert voor een functie in de schalen 10 t/m 14, dan vul je je motivatie en relevante werkervaring en opleiding voor deze functie in. Wij halen de elementen die kunnen herleiden tot je afkomst (denk aan geboorteland) en leeftijd (geboortedatum) in de sollicitatie eruit. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier zonder dat het leidt tot grote gaten in je motivatie en opgegeven werkervaring. Wanneer je op basis van je motivatie en relevante werkervaring en opleiding wordt geselecteerd voor een gesprek, geven we je volledige CV vrij aan de selectiecommissie.

Onderzoek anoniem solliciteren
De effecten van het anoniem solliciteren laten we monitoren door een externe wetenschappelijke onderzoeksinstelling zonder commerciële doeleinden. Met de kwantitatieve en kwalitatieve gegevens die uit het onderzoek naar voren komen, kijken we hoe anoniem solliciteren leidt tot gelijkere kansen. Ook het invullen van een enquête kan onderdeel zijn van het onderzoek. De gegevens worden verder niet gedeeld.

Indien je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw gegevens voor de monitoring van anoniem solliciteren, dan kun je dat onderaan het sollicitatieformulier aangeven.

Ben jij die veelzijdige, communicatieve verbinder met een hands-on mentaliteit en gevoel voor organisatorische ontwikkelingen en verhoudingen? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag als directieadviseur van de directeur Tijdelijke Organisatie Gemeentelijk Werkbedrijf (TO GWB). De TO vormt een belangrijk onderdeel van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten van de gemeente Den Haag.

De TO is per 1 februari 2018 formeel van start gegaan. In de TO wordt de komende twee jaar gewerkt aan de integratie van het Werkgeversservicepunt en de Haeghe Groep tot definitieve vorming van één Gemeentelijke Werkbedrijf binnen de dienst SZW. Hiermee worden de krachten gebundeld om Haagse burgers te helpen om werk te vinden en/of aan het werk te blijven. Het Werkgeversservicepunt bemiddelt kandidaten met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. En bij de Haeghe Groep, de voormalige sociale werkvoorziening, werken mensen die aangewezen zijn op gesubsidieerd werk. Een van de opgaven van het Gemeentelijk Werkbedrijf is om reguliere (sociaal) werkgevers te ondersteunen bij het maken van de omslag naar een duurzame inclusieve arbeidsmarkt, zonder als overheid de rol van werkgever over te nemen.

Je adviseert en ondersteunt de directeur van de Tijdelijke Organisatie Gemeentelijk Werkbedrijf zowel inhoudelijk als procesmatig. Als secretaris van het managementteam organiseer je de besluitvorming: je bereidt de agenda voor en je verzorgt de terugkoppeling. Daarnaast ben je sparringpartner over actuele ontwikkelingen binnen de portefeuille, coördineer en adviseer je over directiestukken en heb je een verbindende rol naar de verschillende afdelingen binnen en buiten de TO. In nader overleg met de directeur trek je bovendien inhoudelijke en procesmatige projecten binnen de portefeuille. Je hebt een belangrijke rol in het opzetten van de nieuwe besluitvormingsstructuur binnen de TO.

De dienst SZW wordt aangestuurd door een directieteam waar de directeur Tijdelijke Organisatie Gemeentelijk Werkbedrijf aan gaat deelnemen. Iedere directeur heeft een eigen directieadviseur.
Je vormt een team met de andere directieadviseurs. Met hen werk je onder andere aan de totstandkoming van jaarplannen en de monitoring hierop. Ook bereidt het team de themabijeenkomsten van de leidinggevenden van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten voor en bewaakt het team de kwaliteit van het besluitvormingsproces. Onderling zijn jullie elkaars vervanger. Je werkt daarnaast nauw samen met de directie-ondersteuner en de afdeling Communicatie.

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waarin jij samen met je mede-directieadviseurs jouw kwaliteiten ten volle kan inzetten! Verder kun je rekenen op:
  • Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling (interne medewerkers met een vaste aanstelling, behouden hun vaste aanstelling);
  • Salarisschaal 11 of 12 (max. € 5.520,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek) Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring;
  • Een werkweek van 36 uur;
  • Prima arbeidsvoorwaarden, die je voor een groot deel naar je eigen wensen kunt vormgeven.

Wat vragen wij?
Jouw werk- en denkniveau is universitair. Je hebt werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving en bent in staat om op strategisch en tactisch niveau mee te denken. Je bent initiatiefrijk, hebt een brede blik en bezit verbindende en stimulerende kwaliteiten om andere mensen met je mee te krijgen. Je hebt een goed gevoel voor taal en bent secuur.

Je krijgt zaken snel boven tafel, bent energiek, bent stressbestendig en hebt een hands-on mentaliteit. Hierbij heb je inzicht in en gevoel voor organisatorische ontwikkelingen en verhoudingen en kun je goed plannen en organiseren. Je kunt snel schakelen tussen denken en doen en je hebt verbindende en stimulerende kwaliteiten.

Meer weten?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Joost van Oosterwijk, directieadviseur, op telefoonnummer 06 83 63 23 14. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Melenie Smilde, managementassistent, op telefoonnummer 070 353 74 51.

Extra informatie.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Interesse?
Solliciteer online via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Advies / Consultancy
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Melenie Smilde
Telefoon 070 353 74 51

Vestigingsplaats

Solliciteer