Gemeente Den Haag

Concernadviseur Strategie en Kaderstelling Financiën - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 17-07-2018 Functiecategorie Accountancy / Controlling / Fis...
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Salarisschaal 11 (max. € 4859,-...
Concernadviseur Strategie en Kaderstelling Financiën

Ben jij een ervaren adviseur strategie en kaderstelling Financiën en wil jij de bestuurlijke en ambtelijke top adviseren? Lees dan verder !

Wat ga je doen?
Als adviseur strategie en kaderstelling sta je aan het begin van veel financieel beleid. Je signaleert financiële ontwikkelingen binnen en buiten de gemeente, en beoordeelt de financiële impact hiervan. Vervolgens zorg je dat de belangrijke ontwikkelingen worden onderzocht en dat het bestuur en de top van de organisatie hierover worden geadviseerd. Niet door alles zelf te bedenken maar samen met de verschillende specialisten binnen de gemeente. Je ontwikkelt financiële strategieën waardoor de gemeente haar beleidsambities kan realiseren.Daarnaast voer je de regie bij het doorvertalen van wettelijke regelgeving en het opstellen van bestuurlijke en ambtelijke kaders en spelregels.

Wat vragen wij?
Wij zoeken iemand die oog heeft voor ontwikkelingen en die ingewikkelde materie kan verwoorden in een bondig advies. Je bent analytisch, hebt bestuurlijke sensitiviteit en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je begrijpt de gevoeligheden die passen in het (bestuurlijke) krachtenveld. Je kunt zelfstandig en flexibel opereren en schakelen tussen diverse belangen.Ten slotte heb je een WO- of Hbo-opleiding afgerond. Ervaring in grote complexe organisaties, liefst in de publieke (gemeentelijke) sector, alsmede kennis van het gemeentefonds is een sterke pré.

De afdeling Strategie en Kaderstelling Financiën.

De afdeling Strategie en Kaderstelling voor Financiën valt binnen de Bestuursdienst en verzorgt met name twee belangrijke taken.
  • signaleren en analyseren van strategische financiële ontwikkelingen;
  • het stellen van financiële kaders.
Hierover adviseert ze de bestuurlijke en ambtelijke top, in het bijzonder de adjunct Directeur Financiën, het gemeentelijke managementteam en de wethouder Financiën.Samenwerking met de verschillende gemeentelijke domeinen en financieel beleid is hierbij een terugkerend element. Wij zijn dé partner voor het GMT, het college, en de diensten die weet waar de gemeentelijke organisatie naar toe wil en helpt om daar te komen. Het gaat er uiteindelijk om dat we samen bereiken wat we voor ogen hebben.

Wat bieden wij?
Ruimte om deze nieuwe functie verder vorm te geven en samen met je collega’s de afdeling Strategie en Kaderstelling voor Financiën en Inkoop binnen de gemeente verder op de kaart te zetten;
  • Een vaste aanstelling;
  • Salarisschaal 11 (max. € 4859,- op basis van een volledige werkweek van 36 uur);
  • Een 36-urige werkweek.

Meer weten?
Jan Verhagen (Senior Concernadviseur Financiën), telefoonnummer 070-3532271.
Solliciteren kan via de 'Solliciteer' button. 

Extra informatie.
Let wel: je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling). Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op verlenging of vast dienstverband.

Een assessment maakt mogelijk deel uit van de sollicitatieprocedure.
Plaatsing in de aanloopschaal of functionele schaal wordt bepaald op basis van kennis en ervaring

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Accountancy / Controlling / Fiscaal
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Jan Verhagen
Telefoon 070-3532271

Vestigingsplaats

Solliciteer