Gemeente Den Haag

Business partner Inkoop - Fysiek domein - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 05-06-2019 Functiecategorie Directie / Management / Bestuur
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Maximaal €6574
Ben jij een resultaatgerichte manager en adviseur die de Inkooporganisatie met ons verder gaat door ontwikkelen? Lees dan verder!

Wij zoeken een business partner Inkoop voor het Fysieke domein. Dit betreffen de gemeentelijke diensten Stadsbeheer, Stadsontwikkeling en Vastgoed. Als business partner ben je verantwoordelijk voor de contacten met directie en management van deze diensten. Samen met je team ondersteun je deze diensten bij hun inkoopactiviteiten , waaronder aanbestedingstrajecten, benodigde informatievoorziening en de doorontwikkeling van het ‘fysieke’ inkoopproces. Als manager heb je ook een hiërarchische verantwoordelijkheid over jouw inkoopprofessionals, ofwel team Inkoop Fysiek. Samen met de andere  business partners (teams sociaal, bedrijfsvoering en dienstverlening) vorm je het managementteam Inkoop. Met dit team ben je verantwoordelijk voor de verdere doorontwikkeling van de Haagse inkoopfunctie. Een uitdagende klus om, samen met je inkoopcollega’s, vorm te geven aan de vernieuwing en professionalisering van de dienstverlening van inkoop en om beleidsdoelen te realiseren op het terrein van bijvoorbeeld duurzaamheid en innovatie. Iets voor jou?

Wat ga je doen?
Vanuit jouw rol als business partner Inkoop ben je adviseur en partner van het bestuur, de directie en hoger management op het gebied van inkoopvraagstukken in het Fysieke domein. Je stuurt de juiste uitvoering van  aanbestedingen aan waarbij doelmatigheid, rechtmatigheid en het behalen van de gemeentelijke inkoopbeleidsdoelen centraal staan. Je betrekt hierbij de collega’s van jouw vakgebied en stuurt als inkoopmanager een eigen team van 10 professionals (inkoopadviseurs, contractbeheerders, inkoopondersteuner) hiërarchisch aan. Je werkt met dit team gedeconcentreerd, ofwel in de nabijheid van het management waaraan je adviseert en ondersteunt. Een belangrijk beslisorgaan is de Tenderboard Fysiek waarin jij deelneemt. In de tenderboard wordt de strategie vastgesteld voor de verschillende aanbestedingsprocedures die gestart worden. Je creëert tevens een efficiënte en effectieve samenwerking met de inkoopketenpartners. Samen met deze partners werk je aan de professionalisering van de inkoopfunctie en het opdrachtgeverschap voor de hele gemeente. 

Wat vragen wij?
Wij zoeken een inspirerende en ervaren inkoopprofessional en (verander)manager die naast sterke adviesvaardigheden beschikt over een uitstekend analytisch vermogen en verbindende leiderschapskwaliteiten. Je bent resultaatgericht, kan draagvlak creëren en weet belangrijke zaken over Inkoop te agenderen bij de directie en het bestuur. Uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) en organisatiesensitiviteit zijn essentieel om in onze politiek-bestuurlijke en resultaatgerichte omgeving te werken. Je begrijpt de gevoeligheden in het (bestuurlijke) krachtenveld, kan zelfstandig, flexibel en strategisch opereren en schakelen tussen diverse belangen. Daarnaast beschik je over:
  • academisch werk- en denkniveau, aantoonbaar door middel van een afgeronde WO-opleiding;
  • ruime ervaring met aanbestedingstrajecten van infrastructurele werken;
  • ervaring en aantoonbare behaalde resultaten met het sturen op veranderingsprocessen gericht op organisatie en cultuur;
  • ruime managementervaring in een grote, complexe organisatie (in de publieke en/of gemeentelijke sector is een sterke pré).

Wat bieden wij?
Een veelzijdige functie in een snel veranderende omgeving waarbij jij daadwerkelijk invloed kan uitoefenen op de verdere professionalisering van Inkoop bij Den Haag! Daarnaast kun je rekenen op:
  • een salaris van maximaal € 6.574,- bruto per maand (salarisschaal 14);
  • een aanstelling voor een jaar die daarna omgezet wordt in een vast dienstverband;
  • uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
  • een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering, betaald ouderschapsverlof, mobiliteitsbudget en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris.
 
Meer weten?
Voor meer informatie over de vacature-inhoud en de procedure kun je contact opnemen met Ad van Loon,  manager Control en Inkoop, telefoonnummer 06 22 69 45 61. Wil je meer weten over wat het fysieke domein allemaal doet, bekijk dan het filmpje over dienst Stadsbeheer (DSB) op https://youtu.be/JPc4steWM9k en het filmpje van dienst Stadsontwikkeling (DSO) op https://youtu.be/X77TTt8grrc.
 
Extra informatie
Een assessment kan deel uit maken van de procedure.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Directie / Management / Bestuur
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ad van Loon
Telefoon 06 22 69 45 61

Vestigingsplaats

Solliciteer