Gemeente Den Haag

Boulevardmanager/ strandbeheerder - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 25-06-2018 Functiecategorie Advies / Consultancy
Standplaats Den Haag Niveau Manager
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris salarisschaal 11, met een minim...
Boulevardmanager/ strandbeheerder stadsdeel Scheveningen

Werken aan en op het strand, van Scheveningen tussen het Noordelijk Havenhoofd en Wassenaar. Dat kan! Word onze nieuwe boulevardmanager/ strandbeheerder.

Wat ga je doen?
Het strand en de boulevard van Scheveningen is een uniek stukje buitenruimte van Den Haag en is sinds jaar en dag belangrijk voor de economie van de stad. De badplaatsen Scheveningen en Kijkduin zijn toeristische trekpleisters met grote aantrekkingskracht op bewoners én bezoekers. Het strand en de boulevard van Scheveningen worden dan ook druk bezocht.

Daarbij moet het strand aantrekkelijk blijven, ook in de toekomst. Het gebruik van het strand verandert door de jaren naarmate de wensen en behoeften van bezoekers veranderen. Om het ondernemersklimaat te stimuleren zijn er minder regels voor het gebruik van het strand en de regels die er zijn moeten stringent gehandhaafd worden. Ondanks de toename van de activiteiten op het strand dient het fysieke beheer op het hoge niveau te blijven. Om deze hoge kwaliteit nu en in de toekomst te waarborgen is het noodzakelijk dat het gebied, ingevolge het nieuwe strandbeleid, op een slagvaardige en integrale manier beheerd wordt.


Samen met de huidige boulevardmanager/strandbeheerder ben jij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de complete boulevard (inclusief het strand) van Scheveningen tussen het Noordelijk Havenhoofd en Wassenaar. Daarnaast geef je uitvoering aan het nieuwe strandbeleid en het daar uit voortvloeiend uitvoeringsprogramma.

Daartoe coördineer je alle activiteiten omtrent op- en afbouw op het strand en ben je hét aanspreekpunt tijdens het seizoen, zowel voor de ondernemers op het strand als voor de handhavingsorganisatie.

Je coördineert gedurende het seizoen, namens het stadsdeel de handhavingsafspraken op het strand & boulevard. Ook ben je verantwoordelijk voor het integrale afstemmingsoverleg t.a.v. het handhaven op het strand voor- en na het seizoen. Tijdens de jaarwisseling ben je namens stadsdeel Scheveningen hét aanspreekpunt en coördineer je de werkzaamheden waar wij als stadsdeel verantwoordelijk voor zijn.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het evenementenbeheer en zorgt zowel op het strand, als binnen de gemeentelijke organisatie voor de afstemming. Je monitort de grote- en kleine evenementen en draagt zorg voor een evenredige spreiding van de evenementen over het jaar en over de diverse strandonderdelen. Ook organiseer je jaarlijks de themabijeenkomst ‘Evenementen op het strand’.

Onder meer ten behoeve van ‘De Kust Gezond’ beoordeel en adviseer je op beheerplannen en ben je verantwoordelijk voor het huidige en toekomst technisch beheer. Verder monitor je de schoonmaakacties op het strand en de klachten, meldingen en vragen die daaruit voortkomen. Je hebt daarbij nauw contact met de betreffende partners op het strand en binnen de gemeentelijke organisatie.

Het team
De dienst Publiekszaken (DPZ) vormt hét contactcentrum van de gemeente Den Haag voor alle belanghebbenden en belangstellenden en is daarmee voor de burger het gezicht in de dienstverlening. Kortom: DPZ is het visitekaartje van de gemeente Den Haag en bedient ieder excellent en met Haagse hoffelijkheid. DPZ heeft vijf sectoren: Klantcontactcentrum, Belastingzaken, de Haagse Bibliotheek, het Haags Gemeentearchief en Stadsdelen & Wijken. Zij wordt ondersteund door Bedrijfsvoering en Juridische Zaken.

De sector Stadsdelen & Wijken houdt zich bezig met ‘collectieve dienstverlening’: het werk in en voor de wijk. Verdeeld over acht stadsdelen werken collega's aan de verbetering van welzijn en leefbaarheid in de verschillende wijken. Ze doen dat aan de hand van een wijkprogramma dat eens in de vier jaar samen met de buurt wordt gemaakt. Elk jaar worden de wijkprogramma’s vertaald in concrete acties, die in uitvoeringsplannen worden opgenomen. Zo kunnen bewoners van een stadsdeel bijvoorbeeld in het wijkprogramma aangeven dat ze graag meer speeltuinen willen. In de uitvoeringsplannen staat welke speeltuinen worden opgeknapt. Elk stadsdeel heeft een eigen budget voor het realiseren van ideeën uit de buurt. Centraal in al dit werk staat participatie (deelname) van bewoners. Alles wat we doen is erop gericht om samen met bewoners, organisaties en bedrijven de sociale en fysieke leefbaarheid in de wijken te versterken. Dit doen wij vanuit de overtuiging dat dit een gezamenlijke verantwoordelijkheid is.

Wat vragen wij?
Je kunt zelfstandig werken in een complexe werkomgeving en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je kunt op operationeel, tactisch én strategisch niveau communiceren (mondeling en schriftelijk) en mensen in beweging krijgen. Complexe informatie kun je ordenen en analyseren en vertalen in voor iedereen toegankelijke en transparante werkprocessen. Bij tegengestelde belangen hou je het doel voor ogen en weet je op een effectieve en slagvaardige manier oplossingen te generen.

Je bent in staat de communicatie en de samenwerking tussen partijen te verbeteren en (indien nodig) nieuwe samenwerkingsverbanden te organiseren. Je bent oplossingsgericht, kan je op alle niveaus bewegen en inleven in behoeftes van diverse partijen. Je weet goed de grenzen van je bevoegdheden te bewaken en bent in staat om beleid om te zetten in praktische plannen.

Verder beschik je over:
 • een universitaire werk
 • en denkniveau met een civiel technische achtergrond (minimaal HBO diploma)
 • ben je vaardig in het lezen en schrijven van (delen) van RAW-bestekken
 • ruime ervaring met beheer
 • en onderhoud in de openbare ruimte (met name op het vlak van water en strand) op zowel operationeel, tactisch en strategisch niveau
 • ervaring met planmatig onderhoud en opdrachtgeverschap

Competenties
netwerkvaardigheid, bestuurlijk sensitiviteit, klantgerichtheid, teamplayer, integriteit, resultaatgerichtheid.

Wat bieden wij?
Je krijgt de kans om jouw volle potentieel aan kennis en ervaring in te zetten om een bijdrage te leveren aan ‘Hofstadkwaliteit’ voor het strand en de boulevard van Scheveningen.
Je kunt echt verschil maken!

Verder bieden wij;
 • een aanstelling voor een jaar, waar wij bij goed functioneren, graag een vaste aanstelling van maken;
 • salarisschaal 11, met een minimaal salaris van € 3.348 maximaal salaris van € 4.859 bruto (op basis van een 36-urige werkweek);
 • een 36-urige werkweek;
 • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB).

Meer weten?
Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Eite Levinga (boulevardmanager), tel. 06-21556730.Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Karin Wilthagen (teammanager stadsdeel Scheveningen), telefoonnummer 06-54714845

Solliciteren kan direct via de 'Solliciteer' button. 

Extra informatie
 • ben jij geïnteresseerd in deze gave functie, wacht dan niet met solliciteren! Wekelijks worden er sollicitatiegesprekken ingepland
 • een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure
 • afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden
 • let wel: je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden. Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op verlenging of vast dienstverband

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Advies / Consultancy
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Karin Wilthagen
Telefoon 06-54714845

Vestigingsplaats

Solliciteer