Gemeente Den Haag

Boswachter / Handhaver in de groengebieden - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 10-10-2018 Functiecategorie Kwaliteit / Arbo / Milieu / Vei...
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 Salaris maximaal € 2.986
Boswachter / Handhaver in de groengebieden

Werk jij mee om onze groene stad Den Haag schoon, heel en leefbaar te houden?

MBO | Maximaal €2986 | Schaal 7 | Regulier | Vast | 32 uur

Wat ga je doen?
Den Haag staat bekend als de groene stad aan zee met zijn duinen (onderdeel van het Nationaal Park Hollands Duinen), landgoederen, parken en recreatiegebieden. Als boswachter werk jij mee om onze groene stad Den Haag schoon, heel en leefbaar te houden. Door middel van surveillance en gerichte acties, in teamverband, zie je toe op een juiste naleving van de wet- en regelgeving over het gebruik van groengebieden in de openbare ruimte. Je hebt een brede bevoegdheid om de leefbaarheid te handhaven. Bij constatering van overtreding maak je gebruik van jouw opsporingsbevoegdheid.

Je controleert en handhaaft onder andere op het gebied van groene wetgeving, hondenbeleid, afval en parkeerexcessen in de groengebieden. Hiernaast geef je voorlichting en informatie aan burgers en ondernemers, over het werk dat dienst Stadsbeheer uitvoert en de geldende wet- en regelgeving waarop je toeziet. Kennis van flora en fauna is van belang om vragen van burgers over de natuur te kunnen beantwoorden (gastheer), voor de bomenverordening en om knelpunten in de natuur te kunnen herkennen. Het in staat zijn van het geven van excursies in de groengebieden kan een plus zijn.

Van jou wordt verwacht dat je bestuurlijke en strafrechtelijke processen-verbaal op kunt maken, bijvoorbeeld bij overtredingen op het gebied van de natuurwet, visserijwet, milieuwet en de wet algemene bepalingen omgevingsrecht.Naast jouw handhavende taken heb je ook een signaleringsfunctie in de stad: jij bent de ogen en oren van de organisatie op het gebied van algemene problematiek op gebied van leefbaarheid. Je draagt – binnen de kaders – oplossingen aan om deze problematiek aan te pakken. Ook ben je in staat jouw kennis over te brengen aan stagiaires die je begeleidt en heb je een nauwe samenwerking met ketenpartners.

Wat vragen wij?
Je bent standvastig, hebt een flink incasseringsvermogen en blijft onder alle omstandigheden rustig en consequent. Je bent sociaal, communicatief sterk, collegiaal en aanspreekbaar en beschikt over een goede oordeelsvorming. Je weet situaties goed in te schatten en je kunt op tijd de juiste actie(s) ondernemen. Werken in late en weekenddiensten vind je geen probleem en je bent bereid om tijdens surveillance te fietsen. Verder vragen wij:
  • MBO 4 werk- en denkniveau
  • In het bezit van buitengewoon opsporingsbevoegdheid (BOA)
  • Kennis van flora, fauna en natuurbeheer
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatie
  • Lichamelijk in goede conditie en in staat zijn Regeling Toetsing Geweldsbeheersing (RTGB) te volgen en het examen te behalen
  • In het bezit van rijbewijs B
  • In het bezit van certificaat levensreddende handelingen of een vergelijkbaar certificaat

Wat bieden wij?
  • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld, dan behoud je je vaste aanstelling). Bij goed functioneren word dit na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.
  • Salarisschaal 7 (maximaal € 2.986 bruto per maand op basis van een volledige werkweek) + onregelmatigheidstoeslag.

Onbesproken gedrag
Als handhaver ben je het visitekaartje van de gemeente. Je bent daarom van onbesproken gedrag en kunt aantonen dat je integer bent. Je bent betrouwbaar als werknemer, hebt een dienstverlenende instelling en je wilt je loyaal inzetten voor de gemeente Den Haag. Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag en screening door de politie behoren tot de selectie procedure.

Meer weten?
Wil je meer weten over de functie dan kan je contact opnemen met Nabil el Amrani (teamhoofd Handhaving) op telefoonnummer 06 23 98 32 07.

Interesse
Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Kwaliteit / Arbo / Milieu / Veiligheid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Nabil El Amrani
Telefoon 06 23 98 32 07

Vestigingsplaats

Solliciteer