Gemeente Den Haag

Beleidsonderzoeker - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 14-03-2018 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris maximaal € 4.859,- bruto per ma...
Beleidsonderzoeker

Locatie 's-Gravenhage
Dienstverband Vast
Uren 32 - 36 uur
Werk- en denkniveau WO
Salarisindicatie Maximaal €4859
Schaal 11
Soort vacature Regulier
Publicatiedatum 8-3-2018
Sluitingsdatum 25-3-2018

Ben jij een pro-actieve aanpakker met een sterk ontwikkelde antenne voor relevante interne en externe ontwikkelingen? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Je verricht en begeleidt wetenschappelijk verantwoord onderzoek op het werkterrein van de dienst SZW met het oog op de bestuurlijke besluitvorming door het college en/of als bijdrage aan het dienstbeleid. Daarbij gaat het om inventariserend, toetsend en signalerend onderzoek. Ook ben je inzetbaar voor incidentele werkzaamheden zoals advisering bij onderzoeksvragen.

Je werkzaamheden zijn afwisselend. Je levert een bijdrage aan het inventariseren van belangrijke kennisvragen van de dienst, vertaalt deze naar onderzoeksvragen en draagt pro actief relevante kennis en kennisvragen aan. Bij het zelf verrichten van onderzoek bestaat je werk uit het bewerken, analyseren en verwerken van gegevens uit diverse bronnen (zoals vragenlijsten, registraties, kwalitatieve gesprekken) tot een rapport of presentatie met bevindingen en adviezen. Bij het begeleiden van uitbesteed onderzoek, lees je kritisch mee in de offertefase, en met tussen- en eindrapportages. Je draagt bevindingen van onderzoek actief uit en levert zo een bijdrage aan kennisdeling binnen de dienst SZW.

Binnen het cluster Onderzoek val je direct onder het hoofd van de afdeling en werk je nauw samen met de andere twee onderzoekers. Je kunt ingezet worden voor alle voorkomende onderzoeksvragen op het brede terrein waarop de dienst actief is.

Wat vragen wij?
We zoeken een pro-actieve aanpakker met een sterk ontwikkelde antenne voor relevante interne en externe ontwikkelingen. Jouw analytisch vermogen is goed ontwikkeld, je hebt politiek en bestuurlijk inzicht en bent prettig in de omgang. Daarnaast beschik je over:
  • een afgeronde universitaire studie, bij voorkeur Sociale Wetenschappen, Data Science of Economie;
  • aantoonbare ervaring met het zelfstandig verrichten van kwantitatief onderzoek, daarnaast is ervaring met het verrichten van kwalitatief onderzoek een pré;
  • goede kennis van de methodologische aspecten van beleidsonderzoek en affiniteit met data science en affiniteit met vraagstukken op het brede terrein van de sociale zekerheid en maatschappelijke ondersteuning;
  • de vaardigheden om resultaten van onderzoek het beste voor het voetlicht te brengen bij beleidsmakers, lijnmanagement en besluitvormers.

Wat bieden wij?
Een afwisselende functie met veel ruimte voor eigen initiatief. Ook kun je rekenen op:
  • een salaris van max. € 4.859,- bruto per maand (S11) op basis van 36 uur p/w;
  • een aanstelling voor één jaar, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband;
  • een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB)

Interesse?
Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Martijn Dahmeijer, manager Beleid, op telefoonnummer 06 27 62 10 75. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, fulltime, Den Haag, politiek, bestuur.

Contactgegevens

Contactpersoon Martijn Dahmeijer
Telefoon 06-27621075

Vestigingsplaats

Solliciteer