Gemeente Den Haag

Beleidsmedewerker Security Cluster - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 24-12-2018 Functiecategorie Financieel economisch / Bedrijf...
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Salarisschaal 11 (max. € 4.859,...
Anoniem solliciteren bij gemeente Den Haag
Deze vacature maakt deel uit van de procedure anoniem solliciteren. Wanneer jij je sollicitatie instuurt, maken wij je naam, geboorteland en je geboortedatum anoniem. We vinden bij de gemeente Den Haag namelijk dat kenmerken als afkomst en leeftijd geen rol spelen in je kans om te worden uitgenodigd voor een gesprek. We kijken naar het talent dat je al ontwikkeld hebt en dat je nog hoopt te ontwikkelen.  

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure bij anoniem solliciteren?
Als je solliciteert voor een functie in de schalen 10 t/m 14, dan vul je je motivatie en relevante werkervaring en opleiding voor deze functie in. Wij halen de elementen die kunnen herleiden tot je afkomst (denk aan geboorteland) en leeftijd (geboortedatum) in de sollicitatie eruit. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier zonder dat het leidt tot grote gaten in je motivatie en opgegeven werkervaring. Wanneer je op basis van je motivatie en relevante werkervaring en opleiding wordt geselecteerd voor een gesprek, geven we je volledige CV vrij aan de selectiecommissie.

Onderzoek anoniem solliciteren
De effecten van het anoniem solliciteren laten we monitoren door een externe wetenschappelijke onderzoeksinstelling zonder commerciële doeleinden. Met de kwantitatieve en kwalitatieve gegevens die uit het onderzoek naar voren komen, kijken we hoe anoniem solliciteren leidt tot gelijkere kansen. Ook het invullen van een enquête kan onderdeel zijn van het onderzoek. De gegevens worden verder niet gedeeld.  

Indien je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw gegevens voor de monitoring van anoniem solliciteren, dan kun je dat onderaan het sollicitatieformulier aangeven.

Wat ga je doen?
De gemeente Den Haag werkt samen met haar publieke en private partners intensief aan de verdere ontwikkeling van het veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) en Den Haag als internationaal cyber security-knooppunt.

Om deze en andere ambities te verwezenlijken, werkt de gemeente nauw samen met de stichting HSD en meer dan 200 aangesloten bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit is het landelijke veiligheidscluster, waarvan de kern zich in de Haagse regio bevindt. De groeipotentie maakt dat het veiligheidscluster een van de belangrijkste economische speerpunten voor Den Haag is en moet bijdragen aan groeiende werkgelegenheid en internationale positionering. In deze zogeheten Triple Helix-samenwerking is de rol van accountmanager van groot belang.

Als beleidsmedewerker werk je samen met 50 collega’s aan het versterken van de Haagse economie en het vergroten van de werkgelegenheid. Je opereert in het team Kenniseconomie waar jij je richt op het versterken van het internationale vestigingsklimaat om de economische groei(potentie) van Den Haag te vergroten.
 
In dat kader werk je aan de ontwikkeling en uitvoering van beleid gericht op de komst en groei van bedrijven, waaronder de acquisitie van startups, scaleups, internationale organisaties en investeerders op het gebied van (digitale) veiligheid. Bij de ontwikkeling en uitvoering van de strategie hou je rekening met het onderscheidend vermogen van Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht; de trends en ontwikkelingen op het snijvlak van Security en IT/Tech in de domeinen van overheid, markt en technologie; kansrijke cross-overs met andere Haagse topsectoren; en de aansluiting op regionale en nationale (reis)agenda's.
 
Je put hiervoor uit eigen kennis en ervaring en zet daar waar nodig nieuwe projecten en onderzoek op. Je werkt nauw samen met publieke en private partners zoals bijvoorbeeld Innovation Quarter (IQ) en The Hague Security Delta (HSD). IQ is de regionale ontwikkelingsmaatschappij die voor de regio Zuid-Holland o.a. verantwoordelijk is voor de internationale acquisitie van bedrijven op het thema security. Stichting HSD is de netwerkorganisatie die in Den Haag is gevestigd en zich richt op het versterken van innovatiesamenwerking in het Nederlandse veiligheidsdomein. 
 
Bij deze functie zal jij je dus vooral bezighouden met het ontwikkelen en uitzetten van beleid. Daarnaast maakt ook een stuk accountmanagement deel uit van deze functie.
Op dit moment hebben wij ook de vacature uitgezet van accountmanager security cluster. Hier ligt het zwaartepunt juist op het voeren van accountmanagement, met daarnaast ook het ontwikkelen en uitzetten van beleid.
 
Het team
De afdeling Economie ontwikkelt beleid en voert accountmanagement op onder meer de terreinen van detailhandel, vrijetijdseconomie, kantoren, bedrijfsruimte, marketing en dienstverlening aan ondernemers. Met ongeveer vijftig collega’s wordt er gewerkt aan grote projecten zoals Den Haag Nieuw Centrum en Scheveningen. Samenwerken met ondernemers, exploitanten, belangengroepen, andere overheden en instellingen staat voorop.
 
Wat bieden wij?

Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling (interne medewerkers met een vaste aanstelling, behouden hun vaste aanstelling);
Salarisschaal 11 (max. € 4.859,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek);
Een werkweek van 36 uur;
Prima arbeidsvoorwaarden, die je voor een groot deel naar je eigen wensen kunt vormgeven.

Wat vragen wij?
  •  WO werk- en denkniveau
  •  Je bent ondernemend, zelfstartend, communicatief sterk (zowel mondeling als op papier), representatief en extern gericht. 
  • Vloeiende beheersing van het Engels is een must; meerdere talen een pré. 
  • Je bent in staat om projectmatig te werken en hebt bij voorkeur ervaring met beleidsontwikkeling en internationale acquisitie. 
  • Je ziet kansen in plaats van belemmeringen en hebt affiniteit met technologie en (digitale) veiligheid.
 
Interesse?
Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button.

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Karim Adarghal, teammanager, op telefoonnummer 06 50 03 01 50.
 
Extra informatie
Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Financieel economisch / Bedrijfskundig / Financieel Management
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Karim Adarghal
Telefoon 06 50 03 01 50

Vestigingsplaats

Solliciteer