Gemeente Den Haag

Beleidsadviseur GGD Haaglanden - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 31-10-2018 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 Salaris een minimum salaris van €3.348,...
Beleidsadviseur GGD Haaglanden

WO   |   Tussen €3348 en €4859   |   Schaal 11   |   Regulier   |   Vast   |   32 uur

Anoniem solliciteren bij gemeente Den Haag
Deze vacature maakt deel uit van de procedure anoniem solliciteren. Wanneer jij je sollicitatie instuurt, maken wij je naam, geboorteland en je geboortedatum anoniem. We vinden bij de gemeente Den Haag namelijk dat kenmerken als afkomst en leeftijd geen rol spelen in je kans om te worden uitgenodigd voor een gesprek. We kijken naar het talent dat je al ontwikkeld hebt en dat je nog hoopt te ontwikkelen.  

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure bij anoniem solliciteren?
Als je solliciteert voor een functie in de schalen 10 t/m 14, dan vul je je motivatie en relevante werkervaring en opleiding voor deze functie in. Wij halen de elementen die kunnen herleiden tot je afkomst (denk aan geboorteland) en leeftijd (geboortedatum) in de sollicitatie eruit. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier zonder dat het leidt tot grote gaten in je motivatie en opgegeven werkervaring. Wanneer je op basis van je motivatie en relevante werkervaring en opleiding wordt geselecteerd voor een gesprek, geven we je volledige CV vrij aan de selectiecommissie.

Onderzoek anoniem solliciteren
De effecten van het anoniem solliciteren laten we monitoren door een externe wetenschappelijke onderzoeksinstelling zonder commerciële doeleinden. Met de kwantitatieve en kwalitatieve gegevens die uit het onderzoek naar voren komen, kijken we hoe anoniem solliciteren leidt tot gelijkere kansen. Ook het invullen van een enquête kan onderdeel zijn van het onderzoek. De gegevens worden verder niet gedeeld.  

Indien je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw gegevens voor de monitoring van anoniem solliciteren, dan kun je dat onderaan het sollicitatieformulier aangeven.

Wat ga je doen?

Als je kijkt naar de publieke gezondheid in de regio Haaglanden; welk advies kun je gemeenten dan geven over de gezondheid van hun inwoners? En hoe vertaal je lokale en landelijke ontwikkelingen plus epidemiologische gegevens naar de Haagse situatie?  Dit zijn vragen waarmee je als beleidsadviseur aan de slag gaat. Hierbij werk je o.a. vanuit het concept van positieve gezondheid (M. Huber).
 
Je bent een professional, die zowel interne als externe partijen, waaronder de negen betrokken gemeenten, verbindt. Je doet beleidsvoorstellen op tactisch niveau;  begeleidt de implementatie hiervan, voert hierop de regie en evalueert beleid en  uitvoering. Hierbij is het van belang dat je zelfstandig problemen analyseert en oplost. Je doet dit door bijvoorbeeld het initiëren van onderzoeksopdrachten en het ontwikkelen van instrumenten.
 
Specifiek ondersteun je ook de afdeling Algemene Infectieziektebestrijding bij diverse activiteiten, oa rond Antibioticaresistentie.
 
Samen met de andere beleidsadviseurs ben je een aanjager van nieuwe ontwikkelingen binnen de publieke gezondheid. Daarbij ben je een prettige sparringpartner voor je collega’s, gemeenten en instellingen in de regio Haaglanden.
 
Het team
De afdeling Advies & Coördinatie (A&C) adviseert gemeenten en instellingen in de regio Haaglanden over het publieke gezondheidsbeleid. A&C adviseert de directie over het opleidingsbeleid en communicatie. Verder geeft de afdeling medisch beleidsadvies en coördineert de GGD crisisorganisatie volgens het GGD Rampen Opvang Plan. A&C verzorgt de klachtenafhandeling van de GGD en beheert het kwaliteitszorgsysteem. Tevens ondersteunt de afdeling het Dagelijks en Algemeen Bestuur van GGD en Veilig Thuis Haaglanden.
 
GGD Haaglanden is de organisatie voor publieke gezondheid voor de inwoners van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. Ze bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van ruim een miljoen inwoners.
 
GGD Haaglanden is onderdeel van de dienst Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) van gemeente Den Haag.
 
Wat vragen wij?
Je hebt een universitaire studie afgerond, bijvoorbeeld in de biomedische wetenschappen, sociale wetenschappen, bestuurskunde of een Master Public Health.
 
Verder heb je minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een politiek bestuurlijke omgeving. Je hebt kennis van het werkveld, bijvoorbeeld vanuit een gemeentelijke organisatie of zorginstelling. Je bent op de hoogte van de trends binnen de publieke gezondheid Je kunt goed netwerken en hebt oog voor politiek-bestuurlijke zaken.
 
Competenties
netwerkvaardigheid, omgevingsbewustzijn, organisatiesensitiviteit, overtuigingskracht, probleemanalyse
 
Wat bieden wij?
Als beleidsadviseur heb je een afwisselende baan in een prettige werksfeer en open cultuur. Jouw werkplek is uitstekend te bereiken met OV of fiets. Daarnaast kun je rekenen op:
  • een minimum salaris van €3.348,- en maximaal salaris van €4.859,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 11)
  • een 32-urige werkweek
  • een vaste aanstelling*
  • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 
Interesse?
Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie of over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Erica Vlagsma op telefoonnummer 06-55346765.
 
Extra informatie?
  • een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure
  • afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden;
  • *let wel: je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling). Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op verlenging of vast dienstverband.
 
Competenties
Analytisch vermogen, Netwerken, Omgevingsbewustzijn, Overtuigingskracht

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Eric Vlagsma
Telefoon 06-55346765

Vestigingsplaats

Solliciteer