Gemeente Den Haag

Arts infectieziektebestrijding in opleiding - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 06-02-2018 Functiecategorie Zorg - Artsen / Chirurgen
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 16 - 36 Salaris minimum salaris van €3.348,- en...
Wil jij opgeleid worden tot arts infectieziektebestrijding? Meer weten? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Als arts infectieziektebestrijding in opleiding ben je medeverantwoordelijk voor de uitvoering van de wettelijke taken op het gebied van de bron- en contactopsporing van infectieziekten. Je volgt de trends en ontwikkelingen op het gebied van infectieziekten en je communiceert daarover. Je geeft advies aan het management en de gemeenten op het terrein van infectieziekten en je draagt bij aan de ontwikkeling van de publieke gezondheid in de regio Haaglanden.

Je houdt je bezig met de algemene infectiebestrijding en reizigersadvisering. Hierbij verricht je alle voorkomende taken voor adequate uitvoering van infectieziektebestrijding zoals bron- en contactonderzoek, aanvraag van diagnostiek, profylaxe, surveillance, voorlichting, advisering en trendanalyse van infectieziekten in de regio en adviseert op basis van deze informatie en kennis over het beleid met betrekking tot infectieziektebestrijding.

Je ondersteunt en begeleidt de sociaal verpleegkundigen en andere medewerkers die instaan voor de uitvoering van de infectieziektebestrijding en reizigersadvisering- en vaccinatie en bewaakt de medische kwaliteit daarvan. Je hebt een primaire rol bij de aanpak van grootschalige uitbraken van infectieziekten.

Je neemt deel aan projecten op het gebied van infectieziektebestrijding en reizigersadvisering. Dit zijn onder meer projecten op het gebied van preventie en (toegepast) wetenschappelijk onderzoek, in eigen beheer of in samenwerking met o.a. andere GGD’en, de universiteit (Academische werkplaats) en het RIVM.

Je onderhoudt contacten binnen en buiten de GGD Haaglanden, bijvoorbeeld met andere afdelingen van de GGD, huisartsen, zorginstellingen en laboratoria in de regio, andere GGD’en, de GHOR, het RIVM en de NVWA.

Het Team
De afdeling algemene infectieziektebestrijding en reizigersadvisering is onderdeel van de productgroep Infectieziektebestrijding & Hygiëne (I&H) van de GGD Haaglanden. De afdeling is verantwoordelijk voor de infectieziektebestrijding in regio Haaglanden en biedt aanvullend advies en vaccinatie aan reizigers, beroepsgroepen en andere doelgroepen zoals zwangere vrouwen
De afdeling is een dynamische, ambitieuze afdeling en opereert in een uitdagend organisatorisch, politiek en bestuurlijk kader. Kwalitatief hoogstaande cliëntenzorg is sterk gekoppeld aan preventie.

GGD Haaglanden is de organisatie voor publieke gezondheid voor de inwoners van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. Daarmee beschermt, bewaakt en bevordert GGD Haaglanden de gezondheid van ruim een miljoen inwoners. GGD Haaglanden is onderdeel van de sector Volksgezondheid en Zorg binnen de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag.

Wat bieden wij?
 • een vast aanstelling
 • salarisschaal 11, met een minimum salaris van €3.348,- en een maximaal salaris van €4.859,- bruto per maand (op basis van een volledige werkweek)
 • een 16/36-urige werkweek

Meer weten?
Contactpersonen sollicitatieprocedure en vacature-informatie;
 • Marleen van Waarden (afdelingshoofd Infectieziektebestrijding en Reizigersadvisering), tel. 06-24210650
 • Eric de Coster (arts Infectieziektebestrijding), tel. 070-3537157

Wat vragen wij?
Je hebt de opleiding tot basisarts voltooid, bent BIG geregistreerd waarbij relevante werkervaring een pré is. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met zowel de klinische als de ‘public health’ aspecten van de infectieziektebestrijding. Je bent gemotiveerd om in dit veld te werken en je wilt de opleiding tot arts Maatschappij & Gezondheid en Forensische Geneeskunde (twee keer twee jaar) volgen.

Competenties
mondelinge communicatie, schriftelijke communicatie, samenwerken, resultaatgerichtheid, proactief

Extra informatie
 • deze vacature staat open voor zowel interne als externe kandidaten
 • de ‘richtlijn gezondheidsbescherming GGD-medewerkers’ is van toepassing
 • jouw werklocatie is Westeinde 128 in Den Haag
 • je bent inzetbaar bij uitbraken van infectieziekten en je neemt deel aan het 7 x 24 uur beschikbaarheidsrooster voor infectieziektebestrijding en voor forensische geneeskunde
 • je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto
 • zodra de opleiding wordt gestart (september), zal de aanstelling 36 uur per week bedragen. Na een introductieperiode wordt, bij gebleken geschiktheid, van je verwacht dat je start met de profielopleiding Infectieziektebestrijding. Gedurende de introductieperiode wordt de aanstellingsomvang in overleg vastgesteld. Gedacht wordt aan 16-24 uur tijdens deze periode
 • na afronding van de eerste gedeelte van de opleiding (twee jaar) en goed functioneren wordt je in salarisschaal 12 geplaatst
 • let wel op: je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 24 maanden aangeboden

Interesse?
Solliciteer online via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Zorg - Artsen / Chirurgen
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Parttime, Fulltime, Arts in opleiding, Specialist infectieziekten.

Contactgegevens

Contactpersoon Marleen van Waarden
Telefoon 06-24210650

Vestigingsplaats

Solliciteer