Gemeente Den Haag

Arbeidsjurist - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 23-04-2019 Functiecategorie Juridisch
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal € 4.859,-
Wat ga je doen?
Als arbeidsjurist bij Den Haag sta je midden in de gemeentelijke organisatie. Samen met de adviseurs arbeidsrelaties adviseer je het lijnmanagement over complexe juridische kwesties op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht en medezeggenschap. Vanuit jouw juridische expertise weet je de regelgeving te interpreteren en toe te passen. Daarbij schuw je niet om buiten de gebaande paden te denken. Een baan als arbeidsjurist bij de gemeente Den Haag is een afwisselde job, omdat je te maken hebt met veel verschillende interne en externe contacten met diverse achtergronden. Zo ga je bijvoorbeeld na een adviesgesprek met een teamleider van het Haags Veegbedrijf over een ontslagprocedure, met gedrevenheid het gesprek aan met een directeur over een complex ziektedossier. Daarnaast is je werk qua vak inhoud erg afwisselend. Zo verdedig je de gemeentelijke standpunten in juridische procedures. Ook houd je je bezig met advies en procedures inzake integriteitszaken en fungeer je als sparringpartner voor jouw collega’s binnen de P&O-kolom.

Naast je adviserende rol in het arbeidsdomein draag je samen met je collega-arbeidsjuristen bij aan kennisoverdracht, expertiseontwikkeling en uitwisseling van casuïstiek binnen de gemeentelijke organisatie. Zo geef je bijvoorbeeld trainingen betreffende allerlei arbeidsrechtelijke onderwerpen aan management of workshops aan de P&O collega’s. Een goed voorbeeld hiervan is de inwerkingtreding van de Wnra op 1 januari 2020. De normalisering van de rechtpositie van ambtenaren brengt veel veranderingen met zich mee en daarom zijn we tijdig gestart met het transitieproces.

Het team
Als arbeidsjurist binnen het Bedrijfsvoeringexpertisecentrum (BEC) kom je terecht in een team van vijf bevlogen arbeidsjuristen. Het hechte team heeft een groot hart voor de gemeentelijke organisatie en het juridische vak.

Wat bieden wij?
Een juridisch uitdagende functie vol afwisseling in een energiek en enthousiast team. Waar jij deel uitmaakt van de transitie van het ambtenarenrecht naar het arbeidsrecht. Verder bieden wij:
  • een salaris van maximaal € 4.859,- bruto per maand (S11) op basis van 36 uur per week;
  • een aanstelling van een jaar wat we daarna bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband;
  • een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris.

Wat vragen wij?
Je bent een enthousiaste en inspirerende collega die klantgericht en resultaatgericht werkt. Je stelt zichtbaar hoge eisen aan je eigen werk en zoekt binnen kaders naar passende oplossingen. Je bent van nature een prettige samenwerkingspartner en zet dit in voor je interne contacten met collega’s, directie, management en medewerkers. Verder ben je een stevige sparringpartner voor het management en ben je in staat om je advies overtuigend neer te zitten. Ook beschik je over goed ontwikkelde netwerkvaardigheden die je inzet voor je externe contacten met gemachtigden, de Bestuursdienst, organisaties en diensten. Daarnaast beschik je over:
  • een afgeronde universitaire studie Nederlands Recht met specialisatie Arbeidsrecht;
  • minimaal 5 jaar ervaring in een juridische adviesfunctie;

Heb je al kennis en ervaring met arbeidsvoorwaarden(beleid) binnen een gemeentelijke organisatie en advisering aan directie en management, reageer dan zeker!

Meer weten?
Voor meer informatie over de vacature en de procedure kun je contact opnemen met Roos Koster Mulder, senior arbeidsjurist, op telefoonnummer 06 53 69 20 79.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Juridisch
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Roos Koster
Telefoon 06 52 48 51 09

Vestigingsplaats

Solliciteer