Gemeente Den Haag

Adviseur strategie- en organisatieontwikkeling - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 26-04-2018 Functiecategorie Personeel & Organisatie / HRM
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd
Uren 32 Salaris maximaal € 4.859,- bruto per ma...
Adviseur strategie- en organisatieontwikkeling

Ben jij die scherpe, energieke en verbindende adviseur die samen met ons de wegen naar de toekomst wil uitzetten? Lees dan gauw verder!

Wat ga je doen?
Als adviseur strategie- en organisatieontwikkeling van het Intern Dienstencentrum (IDC) van de gemeente Den Haag adviseer je zowel in opdracht als proactief het gehele management van het IDC, van teammanager tot en met directeur. Je werkt hierbij nauw samen met andere bedrijfsvoering adviseurs. Van jou wordt verwacht dat je het gehele adviestraject beheerst : vanaf de intake en de inhoudelijke analyse, het begeleiden van het besluitvormingsproces tot en met de procesmatige implementatie. We vragen je in ieder geval niet om nota’s te schrijven die in de onderste la verdwijnen, maar jouw adviezen zullen een verandering teweegbrengen op de werkvloer.

De werkzaamheden op het gebied van strategieontwikkeling kunnen betrekking hebben op thema’s die op middellange en lange termijn 3-5 jaar invloed (kunnen) hebben op de dienstverlening van het IDC (automatisering, facilitair en overige operationele bedrijfsvoering). Bij deze thema’s kan je denken aan brede thema’s als digitalisering en duurzaamheid, maar ook thema’s die van invloed zijn op dienstverlening van een afdeling of een team op zich. Je kan daarnaast op de ‘harde’ en de ‘zachte’ kant van organisatieverandering adviseren.

Wat de focus wordt binnen de functie, is afhankelijk van de beweging die het IDC de komende periode gaat maken. Het komende half jaar zal je in ieder geval als projectmanager de pijler Management & Organisatie van het IDC-brede organisatieontwikkelingsprogramma trekken.
Ga jij deze professionele uitdaging aan?

Wat vragen wij?
Je bent een enthousiaste en initiatiefrijke collega. Als persoon ben je nieuwsgierig, verbindend, proactief, resultaatgericht en positief-kritisch. Je weet het management en je collega’s op de juiste wijze te overtuigen wanneer dat nodig is. Het werkt in je voordeel als je kennis van en ervaring hebt met operationele bedrijfsvoering, zoals automatisering, facilitair, HR en financieel. Daarnaast beschik je over:
  • afgeronde WO-opleiding op gebied van bijvoorbeeld bestuurskunde, bedrijfskunde etc.
  • minimaal 3 jaar ervaring binnen het vakgebied strategie- en organisatieontwikkeling,
  • kennis van en ervaring met veranderingsprocessen.

Wie zijn wij?
Den Haag is een unieke stad: veelvormig, internationaal en als enige grote stad gelegen aan zee. Een stad om trots op te zijn. De gemeente heeft de verantwoordelijkheid voor het leven en welzijn van 500.000 inwoners van Den Haag. Voor de leefbaarheid van een stad waar mensen met 180 verschillende nationaliteiten wonen, werken en verblijven. Dat vraagt om een open blik, initiatief en de wil om echt het verschil te maken.

Intern dienstencentrum
Het Intern Dienstencentrum (IDC) is de dienstverlener in de (operationele) shared services van Gemeente Den Haag en bestaat uit zo’n 800 medewerkers. Het IDC ontwikkelt, levert, beheert en adviseert over facilitaire voorzieningen en bedrijfsvoering.

Afdeling Advies, Projecten en Ondersteuning
De adviseur strategie- en organisatieontwikkeling (roepnaam: strategisch adviseur) valt binnen de afdeling Advies, Projecten en Ondersteuning. Binnen deze afdeling zijn alle IDC-brede werkzaamheden gebundeld. Naast strategisch advies zijn binnen de afdeling de werkvelden business analyse, strategisch projectmanagement, tactisch accountmanagement, integriteit, klachten & juridisch control, huisvesting & faciliteiten en het managementsecretariaat belegd. De afdeling bestaat uit ongeveer twintig medewerkers.

Wat bieden wij?
Een afwisselende functie met een werkplek midden in het centrum van Den Haag, het strand dichtbij, maar ook mogelijkheden om thuis te werken. Het betreft een functie van vooralsnog twee jaar voor 32 uur per week. Aan het einde van de periode zal duidelijk zijn of de functie zal worden voorgezet. Daarnaast kun je rekenen op:
  • een salaris van maximaal € 4.859,- bruto per maand (S11) op basis van 36 uur per week;
  • een aanstelling voor twee jaar, (tenzij je al bij de gemeente werkzaam bent, dan behoud je je vaste aanstelling);
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering, betaald ouderschapsverlof, voordelig sporten in het Stadhuis en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB).

Belangrijk om te weten:
Een assessment maakt mogelijk deel uit van de procedure.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jaap- Jan Boendermaker, afdelingsmanager Adviseurs, Projecten en Ondersteuning (APO), op telefoonnummer 06 13 91 05 52.

Solliciteren kan via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Personeel & Organisatie / HRM
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Parttime, Den Haag, Adviseur, Bedrijfskunde.

Contactgegevens

Contactpersoon Jaap-Jan Boendermaker
Telefoon 06-13910552

Vestigingsplaats

Solliciteer