Gemeente Den Haag

Adviseur Shared Services Organisatie - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 08-10-2018 Functiecategorie Advies / Consultancy
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris een salaris van maximaal € 4.85...
Wil je samen met het management de shared services organisatie van de gemeente Den Haag naar een hoger plan tillen? Lees dan verder!

WO   |   Maximaal €4859   |   Schaal 11   |   Regulier   |   Tijdelijk   |   36 uur

Anoniem solliciteren bij gemeente Den Haag
Deze vacature maakt deel uit van de procedure anoniem solliciteren. Wanneer jij je sollicitatie instuurt, maken wij je naam, geboorteland en je geboortedatum anoniem. We vinden bij de gemeente Den Haag namelijk dat kenmerken als afkomst en leeftijd geen rol spelen in je kans om te worden uitgenodigd voor een gesprek. We kijken naar het talent dat je al ontwikkeld hebt en dat je nog hoopt te ontwikkelen.  

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure bij anoniem solliciteren?
Als je solliciteert voor een functie in de schalen 10 t/m 14, dan vul je je motivatie en relevante werkervaring en opleiding voor deze functie in. Wij halen de elementen die kunnen herleiden tot je afkomst (denk aan geboorteland) en leeftijd (geboortedatum) in de sollicitatie eruit. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier zonder dat het leidt tot grote gaten in je motivatie en opgegeven werkervaring. Wanneer je op basis van je motivatie en relevante werkervaring en opleiding wordt geselecteerd voor een gesprek, geven we je volledige CV vrij aan de selectiecommissie.

Onderzoek anoniem solliciteren
De effecten van het anoniem solliciteren laten we monitoren door een externe wetenschappelijke onderzoeksinstelling zonder commerciële doeleinden. Met de kwantitatieve en kwalitatieve gegevens die uit het onderzoek naar voren komen, kijken we hoe anoniem solliciteren leidt tot gelijkere kansen. Ook het invullen van een enquête kan onderdeel zijn van het onderzoek. De gegevens worden verder niet gedeeld.  

Indien je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw gegevens voor de monitoring van anoniem solliciteren, dan kun je dat onderaan het sollicitatieformulier aangeven.

Ben jij een positief-kritische en verbindende strategisch/organisatie adviseur met projectmanagement skills en wil je samen met het management de shared services organisatie van de gemeente Den Haag naar een hoger plan tillen? Lees dan verder!
 
Wat ga je doen?
Je werkt op de afdeling Advies, Projecten en Ondersteuning bij het Intern Dienstencentrum (IDC). Het IDC is de dienstverlener in de (operationele) shared services van de gemeente Den Haag. Het IDC bouwt aan een nieuwe manier van werken: zakelijk, we weten wat we leveren en tegen welke kosten. ‘U vraagt, wij draaien’ is vervangen door ons eigen professionele aanbod. Je adviseert en ondersteunt, zowel in opdracht als proactief, het hele IDC-management, van teammanager tot en met directeur. Je vervult in de eerste plaats een adviesrol. Daarnaast word je geacht projecten te kunnen managen.
 
Het advies en projectmanagement heeft betrekking op:
 • Strategische/IDC-brede dienstverleningsvraagstukken,
 • Strategieontwikkeling/organisatieontwikkeling:
  ◦ Zowel  op “harde” inrichtingsvragen (missie, visie, strategie, structuur, business-analyse, reorganisaties etc)
  ◦ als “zachte” organisatievragen (cultuur, leiderschap, teamdynamiek, gedrag etc). Dit advies wordt in nauwe samenwerking met de business partner P&O en business adviseur P&O ingevuld,
 • Het ambtelijke en bestuurlijke proces (college, raad, GMT/OR/COR etc) Dit advies wordt in nauwe samenwerking met de directieadviseur ingevuld,
 • Beleidsvorming: vertaling van gemeentelijke dienstverleningsuitgangspunten naar de IDC-dienstverlening,
 • Visievorming: het formuleren welke dienstverlening het IDC of IDC-onderdelen op korte termijn of op langere termijn levert,
 • Portfoliomanagement: het in kaart brengen van ontwikkelingen bij de gemeente als geheel en de diensten op zich met betrekking tot de IDC-dienstverlening en
 • Complexe, bestuurlijk-gevoelige en IDC-brede projecten.

Wat de focus wordt binnen de functie, is afhankelijk van de vraag van het management. We spelen onder meer in het IDC-brede organisatieontwikkelingsprogramma Basis op Orde, waarin het IDC de stap maakt naar een grotere bedrijfsmatigheid, een belangrijke adviserende rol. Ga jij deze professionele uitdaging aan?
 
Wat vragen wij?
Je beschikt over een groot analytisch vermogen in combinatie met een positief-kritische en verbindende houding. Je bent in staat om complexe vraagstukken vanuit verschillende gezichtspunten te benaderen en weet het management en je collega’s op de juiste wijze te overtuigen. Daarnaast beschik je in ieder geval over:
 • een afgeronde WO-opleiding op gebied van bijv. bestuurskunde, bedrijfskunde etc.
 • minimaal 3 jaar ervaring binnen het vakgebied strategisch/organisatieadvies. Ook heb je ervaring binnen het vakgebied projectmanagement,
 • ervaring binnen een ambtelijke/bestuurlijke omgeving en
 • kennis van en ervaring met veranderingsprocessen.
 
Het is een pré als je kennis van en ervaring hebt met de taakvelden van het IDC zoals facilitair, HR, informatiebeheer, financiële administratie en automatisering. In verband met het vertrek van een collega met veel automatiseringskennis/ervaring, werkt het in je voordeel als je hier ervaring en affiniteit mee hebt. 

Wat bieden wij?
Een afwisselende functie met een werkplek midden in het centrum van Den Haag, het strand dichtbij, maar ook mogelijkheden om thuis te werken. Het betreft een functie van vooralsnog twee jaar voor 36 uur per week. Aan het einde van de periode zal duidelijk zijn of de functie zal worden voorgezet. Ook kun je rekenen op:
 
 • een salaris van maximaal € 4.859,- bruto per maand (S11) op basis van 36 uur per week;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering, betaald ouderschapsverlof, voordelig sporten in het Stadhuis en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris.
 
Belangrijk om te weten:
Een assessment maakt mogelijk deel uit van de procedure.
 
Interesse?
Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jaap- Jan Boendermaker, afdelingsmanager Adviseurs, Projecten en Ondersteuning (APO), op telefoonnummer 06  13 91 05 52.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Advies / Consultancy
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Jaap-Jan Boendermaker
Telefoon 06 13 91 05 52

Vestigingsplaats

Solliciteer