Gemeente Den Haag

Adviseur mediabeleid - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 02-04-2019 Functiecategorie Advies / Consultancy
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 24 - 32 Salaris Maximaal €5984
Wat ga je doen?
De afdeling Mediabeleid en Media-infrastructuur subsidieert binnen de kaders van de mediawet de publieke omroep(en) op lokaal niveau, ondersteunt in brede zin het journalistieke klimaat en draagt zorg voor een goede lokale media-infrastructuur. Zo investeert de afdeling via een onafhankelijke stichting in onderzoeksjournalistiek, beschikt het over een netwerk van digitale muurkranten en een studio in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Met onderwijsinstellingen wordt samengewerkt op het terrein van journalistiek en (nieuwe) media. Jaarlijks wordt met partners de Social Media Week (SMWNL) georganiseerd. Daarnaast worden in Den Haag de belangrijkste nationale journalistieke prijzen de Tegels en de internationale Free Press Awards uitgereikt.

Als Adviseur mediabeleid zorg je voor een sterke publieke omroep en een toegankelijk netwerk voor burgerjournalistiek en sta je borg voor een Lokaal Toereikend Media Aanbod (LTMA ). Bij het toewijzen van subsidies weet jij hoe je de mediawet moet toepassen en geef je hierover advies aan de wethouder. Je overlegt namens de gemeente zelfstandig met belangrijke partners om het beleid vorm en inhoud te geven en je werkt samen met verschillende Media partners op alle niveaus van HBO tot Hilversum. Altijd opkomen voor het vrije woord.

Wat vragen wij?
Jij kent de publieke omroep en journalistiek van binnenuit en je onderschrijft het belang van onafhankelijke journalistiek en de rol die de overheid daarbij heeft. Daarnaast beschik je over een groot netwerk in de media en ben je in staat nieuwe ontwikkelingen te signaleren. Je hebt een uitstekend gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en vervangt de programmamanager Media bij zijn afwezigheid. Verder beschik je over:
  • WO werk- en denkniveau;
  • minimaal 3 jaar ervaring op het vakgebied.

Wat bieden wij?

  • een maximaal salaris van €5984 bruto per maand (schaal 13) op basis van een volledige werkweek;
  • een 24 tot 32-urige werkweek;
  • een vaste aanstelling (je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van 12 maanden aangeboden, tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling).
Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket
  • zoals opname in het ABP-pensioenfonds;
  • een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
  • individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.

Mediabeleid en Media-infrastructuur
De afdeling Mediabeleid en Media-infrastructuur is onderdeel van de dienst OCW, Stad en Bestuur. Vanuit de visie ‘Lokaal Verbinden’ werkt Mediabeleid actief aan de ontwikkeling en inzet van lokale media die bijdragen aan de betrokkenheid van Hagenaars bij hun stad. Wij verzorgen hierin tevens een adviserende rol en helpen organisaties en de inwoners van Den Haag het juiste loket te bereiken. Ook ondersteunen wij als internationale stad van Vrede en Recht initiatieven die symbool staan voor de waarde van vrije en onafhankelijke media. Door het betrekken van evenementen en organisaties geven wij uiting aan de stad van Vrede en Recht. In deze tijd van fakenieuws neemt het belang van vrije en onafhankelijke journalistiek alleen maar toe. Wij bieden daarom volop steun aan de lokale publieke media. Waar mogelijk bevorderen we de samenwerking tussen mediapartners en betrekken wij onderwijsinstellingen.

Meer weten?
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure en de functie kun je contact opnemen met Koos Maarleveld, programmamanager media, 070 3532299

Interesse?
Reageer via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Advies / Consultancy
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Koos Maarleveld
Telefoon 070 3532299

Vestigingsplaats

Solliciteer