Gemeente Den Haag

Adjunct-afdelingsmanager Grondzaken - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 25-04-2019 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Den Haag Niveau Manager
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Maximaal €5984
Wat ga je doen?
Samen met de afdelingsmanager en je collega-adjunct-afdelingsmanager geef je leiding aan de medewerkers van de afdeling Grondzaken. Direct geef je leiding aan ongeveer 20 tot 25 van de ca. 55 medewerkers die op de afdeling werken. Het betreft medewerkers vastgoed en medewerkers opdrachtgeven werken, juristen en administratief ondersteunende medewerkers.

Het primaire proces bestaat uit verwerving van gronden en/of opstallen en het bouwrijp maken en uitgeven/verkopen van grond in het kader van ruimtelijke herontwikkeling. Ook het opstellen van contracten met externe partijen om tot ontwikkelingen te komen, behoort tot het domein van de afdeling. Medewerkers die werkzaam zijn in het primaire proces worden door juridisch en administratief personeel ondersteund in hun werk en bij het opstellen van producten. Gezien de samenstelling van het managementteam is het belangrijk dat je kennis, ervaring en/of tenminste een flinke affiniteit met een deel van de vakgebieden vastgoed (aankoop/verkoop),civiele techniek en integrale gebiedsontwikkeling hebt. Het (tijdelijk) beheer van de vastgoedobjecten vindt niet bij Grondzaken plaats, maar bij de Centrale Vastgoedorganisatie Den Haag (CVDH).

Met jouw twee collega-managers ben je verantwoordelijk voor het integrale management van de afdeling. Hiertoe behoort naast de aansturing en coaching van de medewerkers ook de personele zorg voor de medewerkers van de afdeling. Je past je leiderschapsstijl aan aan de situatie en/of medewerker. Verder behoren ook zaken in de sfeer van de bedrijfsvoering van de afdeling (w.o. budgetbeheer en verantwoording, opstellen afdelingsplan) tot het werkpakket.

Elk MT-lid is binnen en buiten de afdeling aanspreekpunt voor een aantal gebieden in de stad. Dat betekent dat hij/zij goed op de hoogte is van de ontwikkelingen in de betreffende gebieden op de korte en langere termijn.

Het management wordt ondersteund door drie senior-adviseurs en de afdelingssecretaris. Deze worden aangestuurd door de afdelingsmanager.

Wie zijn wij?
De afdeling Grondzaken is onderdeel van de portefeuille Ontwikkeling & Realisatie (O&R) van de dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO). Met haar inhoudelijke expertise draagt Grondzaken bij aan een hoogwaardig en duurzaam woon-, werk- en leefklimaat in Den Haag en omgeving. De afdeling doet dit met inbreng van kennis en kunde op het gebied van verwerving, bouw- en woonrijp maken en het uitgeven van grond. Zij zet haar expertise in op zowel actief als faciliterend grondbeleid.

Wat bieden wij?
  • een salaris van maximaal € 5.984,- bruto per maand (schaal 13);
  • een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling (interne medewerkersmet een vaste aanstelling, behouden hun vaste aanstelling);
  • een werkweek van 36 uur;
  • een mooi pakket arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds;
  • een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om jesecundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB).

Wat vragen wij?
Je hebt kennis van en bewezen succesvolle meerjarige en gevarieerde ervaring in het leidinggeven (integraal management) aan professionals en het managen van beleidsontwikkeling en -uitvoering. Daarbij heb je kennis van en uitstekend gevoel voor de politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je kunt sturen op resultaten en bent doortastend, verbindend en vernieuwend. Bovendien heb je een flexibele instelling.

Daarnaast heb je werkervaring binnen de vastgoedmarkt, op het gebied van civiele techniek en/of ruimtelijke ordening en inzicht in de samenhang van de werkzaamheden van Grondzaken binnen de portefeuille Ontwikkeling en Realisatie (O&R). Affiniteit met stedelijke ontwikkeling en het domein Grondzaken daarbinnen is een vereiste.

Jouw persoonlijkheid is sterk, gedreven, opgewekt en energiek en je durft beslissingen te nemen. Hierin ben je doortastend en doeltreffend. Je schakelt snel en gemakkelijk tussen uitvoering en beleid, operationele zaken en strategisch management. Je bent communicatief vaardig, bent betrokken en neemt graag het initiatief.

Meer weten?
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Remko de Jong, afdelingsmanager op telefoonnummer 06 216 592 51.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Remko de Jong
Telefoon 06 216 592 51

Vestigingsplaats

Solliciteer