Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Zie jij het als een uitdaging om de algemeen directeur van de dienst Stadsbeheer te ondersteunen en te adviseren bij haar werkzaamheden? Heb je ervaring met politiek-bestuurlijke dossiers? Breng jij energie en zoek je van nature verbinding en samenwerking? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Achtergrond
Stadsbeheer De dienst Stadsbeheer (DSB) is verantwoordelijk voor het uiterlijk van de stad. Voor een buitenruimte die schoon, heel, veilig en duurzaam is. We hebben daarbij een belangrijke rol als regisseur. We formuleren beleid en regels, beheren en onderhouden de buitenruimte, richten de buitenruimte in en handhaven.
 
DSB zorgt voor de straatreiniging en afvalinzameling, het groot onderhoud en de inrichting van parken, duingebied, bomen, kades, bruggen, viaducten, wegen, pleinen, openbare verlichting en verkeerslichten. En draagt bij aan een leefbare en veilige omgeving. Door de handhaving van honden- en parkeerbeleid, huisvuil, markten, auto- en fietswrakken én regelgeving voor evenementen, terrassen en uitstallingen. Eén van de onderdelen van Stadsbeheer is Algemene Zaken. Een van de kerntaken van Algemene Zaken is de directe ondersteuning van de directie.
 
Wat ga je doen?
Als ervaren directiesecretaris ondersteun je de gehele directie, maar werk je in de eerste plaats voor de algemeen directeur van Stadsbeheer. Vanuit die rol opereer je in het politiek-bestuurlijke speelveld van onder andere het dossier Duurzaamheid en Energietransitie.
 
Daarnaast ondersteun en adviseer je de directie op strategisch niveau maar ook bij vraagstukken die zich ad hoc voordoen en op korte termijn moeten worden opgepakt. Je fungeert als klankbord voor de directie, geeft gevraagd en ongevraagd advies  en voert namens de directie opdrachten uit die vanwege hun karakter een specifieke aanpak vragen.
 
Je ondersteunt bij bestuurlijke aangelegenheden en adviseert de directie over de inhoud en aanpak van politieke en/of bestuurlijke vraagstukken.  Continu blijf je op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Ook bereidt je voor de directie bestuurlijke en ambtelijke overleggen voor (GMT, wethouderstaven, G4 etc.) Als ervaren adviseur ben jij voor de directie het eerste aanspreekpunt.
 
Wat vragen we?
Je hebt een relevante academische opleiding afgerond. Aanvullend heb je kennis van en inzicht in bestuurskundige processen en ruime ervaring met complexe gemeentelijke processen en projecten. Je hebt kennis van en inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen en minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen de overheid.
Verder heb je affiniteit met de beleidsvelden van de dienst en de samenhang met andere gemeentelijke beleidsvelden. Jouw mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn uitmuntend. Belangrijk is dat je geen negen-tot-vijf mentaliteit hebt en op piekmomenten paraat staat. Ook verzorg je het relatiebeheer en bouw je interne en externe netwerken op.
 
Competenties
Aanpassingsvermogen, Assertiviteit, Drukbestendigheid, Inlevingsvermogen, Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, Netwerkvaardigheid, Organisatiesensitiviteit, Plannen en Organiseren, Samenwerken, Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 
Wat bieden wij?
Een functie waarin je de ruimte krijgt voor eigen initiatieven en de mogelijkheid hebt om mede invulling te geven aan de doorontwikkeling van de Dienst Stadsbeheer. Verder bieden wij:
 • Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling (interne medewerkers met een vaste aanstelling, behouden hun vaste aanstelling);
 • De functie van directiesecretaris is gewaardeerd in salarisschaal 12. Inschaling in salarisschaal 13 behoort ook tot de mogelijkheden. Een minimuum salaris van €4.022,- en maximaal € 5.984- (schaal 12/13) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Minimaal een 32-urige werkweek en maximaal een 36-urige werkweek

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket
 • Zoals opname in het ABP-pensioenfonds
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering
 • Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool
 
Meer weten?
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marie-Octavie den Hollander: 0612766563
 
Extra informatie?
 • je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling). Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op vast dienstverband.
 • afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden;
 • het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure;
 • het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure;
 • wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnen komen via het platform www.werkenvoordenhaag.nl:
 • meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden
 
Anoniem Solliciteren
In verband met het anoniem solliciteren zullen wij een voorselectie maken op basis van jouw werkervaring, opleidingen en vooral jouw motivatie. Daarom lezen we in je motivatie graag een antwoord op de volgende vijf vragen:
 1. Waarom wil je werken voor gemeente Den Haag?
 2. Wat verwacht je van deze baan?
 3. Op welk resultaat ben je het meeste trots en wat was jouw bijdrage daaraan?
 4. Wat zou je nog willen leren?
 5. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 11-09-2019
Standplaats Den Haag
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal
Uren 32 - 36
Niveau Manager
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris minimuum salaris van €4.022,- en maximaal € 5.984- (schaal 12/13)
Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Marie-Octavie den Hollander
Telefoon 0612766563

Vestigingsplaats

Solliciteer