Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Heb jij commercieel inzicht en word je enthousiast van het beheren van een eigen vastgoedportefeuille bij de gemeente Den Haag?

Wat ga je doen?
Je takenpakket is erg breed. Je bent resultaatverantwoordelijk voor de exploitatie, het beheer en de optimalisatie van een deel van onze vastgoedportefeuille. Je beheert zelfstandig een eigen deelportefeuille (van ongeveer 100 panden) en bent het eerste aanspreekpunt voor huurders en collega’s (beleidsafdelingen), met betrekking tot het afstemmen van vraag en aanbod van je vastgoedportefeuille. Je voert (huur)onderhandelingen, komt tot contractvorming (ROZ model) en je rekent door wat de financiële effecten zijn van bepaalde keuzes voor de vastgoedexploitatie. Je adviseert over de wijze waarop het vastgoed (tijdelijk) kan worden ingezet, en zoekt naar zowel financieel als maatschappelijk rendement. Je schrijft beleidsnotities voor het management en gemeentebestuur, waarin je uiteenzet wat de consequenties zijn van bepaalde beleidskeuzes voor het gemeentelijke vastgoed. Je werkt nauw samen met collega’s van de afdeling Technisch Beheer en Realisatie, die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en verbouw en nieuwbouw van het vastgoed.

Als (senior) vastgoedadviseur heb je een uitdagende functie, want je bent verantwoordelijk voor de circa 100 panden binnen jouw portefeuille. En je portefeuille is erg divers. Je kan namelijk verantwoordelijk zijn voor theaters, kinderdagverblijven, woningen, sporthallen en historisch erfgoed. Daardoor is je dag nooit hetzelfde.
 
Wie zijn wij?
De gemeente is eigenaar van veel verschillend vastgoed. Denk aan musea, zwembaden, wijkcentra, theaters, stadsboerderijen, winkels, woningen en bedrijfsruimten. Dit vastgoed is ondergebracht bij de Centrale Vastgoedorganisatie Den Haag (CVDH). Deze diversiteit in vastgoed en de gebruikers daarvan maakt de functie van (senior) vastgoedadviseur uniek en uitdagend. De vastgoedportefeuille bestaat uit ongeveer 750 panden, met een oppervlakte van ruim 1 miljoen m2. De CVDH is een compacte organisatie met ongeveer 55 medewerkers en zoekt een enthousiaste, ervaren en communicatief sterke collega voor de afdeling Portefeuillemanagement. De afdeling Portefeuillemanagement houdt zich bezig met de aan- en verhuur en aan- en verkoop van het gemeentelijk vastgoed en stemt het vastgoedbeheer en de samenstelling van de vastgoedportefeuille af op de behoeften van de beleidsdiensten en van de huurders/gebruikers. Er heerst een collegiale sfeer op de afdeling waar kennisdeling en betrokkenheid bij het werk vanzelfsprekend is. Gezien de omvangrijke en diverse portefeuille, kan je bij verschillende beleidsvelden ingezet worden (zowel commercieel als maatschappelijk georiënteerd). In eerste instantie zoeken we nu iemand voor onze commerciële vastgoedportefeuille.
 
Wat vragen wij?
We zoeken iemand die communicatief sterk is en goed is in het opbouwen en onderhouden van interne- en externe contacten met onder andere medewerkers van de gemeentelijke organisatie, huurders/gebruikers van het vastgoed, adviseurs, makelaars en marktpartijen. Je bent probleemoplossend, resultaatgericht en hebt een analytisch vermogen en commercieel inzicht. Je beschikt over een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en weet hoe je moet omgaan met tegenstrijdige belangen.
 
Wij zoeken een vastgoedadviseur of een senior vastgoedadviseur.
 
Verder vragen wij:
  • Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur binnen het vakgebied (bijvoorbeeld Vastgoed en Makelaardij);
  • Minimaal 3 jaar werkervaring met het verhuur, beheer en exploitatie van (maatschappelijk) vastgoed;
  • Goede communicatieve vaardigheiden en overtuigingskracht;
  • Een commerciële instelling en aanpassingsvermogen in de diverse en tegenstrijdige onderhandelingssituaties;
  • Kennis en ervaring op het gebied van accountmanagement/assetmanagement van een vastgoedportefeuille;
  • Kennis en ervaring met het opstellen van vastgoedexploitaties en huurovereenkomsten.
 
Wat bieden wij?
Een uitdagende en afwisselende functie met een grote diversiteit binnen je vastgoedportefeuille (van zwembaden en theaters tot winkels). Je komt te werken in een hecht team waar veel ruimte is voor eigen inbreng. Verder bieden wij:
  • afhankelijk van je achtergrond en ervaring een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (salarisschaal 10) of een salaris van maximaal € 4.859,- bruto per maand (salarisschaal 11) beide bij 36 uur per week.
  • een aanstelling voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling;
  • een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB).  

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Mariska Eikenaar, hoofd afdeling Portefeuillemanagement, telefoonnummer 06 52 54 68 21.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 17-06-2019
Standplaats Den Haag
Opleidingsniveau HBO / Bachelor
Uren 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris maximaal € 4.225,- bruto per maand (salarisschaal 10) of een salaris van maximaal € 4.859,- bruto per maand
Functiecategorie(ën) Commercieel - Account Management
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Mariska Eikenaar
Telefoon 06 52 54 68 21

Vestigingsplaats

Solliciteer