Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Ben jij een pionierende APV specialist die zorgt dat de stad veilig is en dat ondermijning wordt tegengegaan? Lees dan verder!

De aanpak van ondermijning is een speerpunt van de gemeente. Daar waar criminele organisaties misbruik maken van legale structuren moeten wij samen met onze partners barrières opwerpen. We moeten het criminelen dus zo moeilijk mogelijk maken om te ‘ondernemen’. Want als criminele organisaties zich een – op papier – legale machtspostie verwerven, ondermijnt dat onze democratische rechtstaat.

Wat ga je doen?
De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) biedt ons de juiste kaders om de openbare orde en veiligheid te kunnen handhaven. De APV bevat de gemeentelijke regelgeving op het gebied van evenementen, horeca, overlast en baldadigheid en vuurwerk. Voor de aanpak van ondermijning wordt een nieuw instrument ontworpen, gebieds- en branchegerichte vergunningverlening.  De ontwikkeling, implementatie en uitvoering daarvan is de kerntaak.  Dat komt neer op het ontwerpen van een nieuw vergunningstelsel. Jij gaat de speerpunten en aanbevelingen uit het ondermijningsbeeld vertalen naar de praktijk. Hierbij zijn jouw belangrijkste taken:
 • het in kaart brengen welke ondernemingen dan onder een bepaalde branche of gebied vallen. Hier ga je niet alleen uit van KvK-werkelijkheid, maar gebruik je ook informatie van de straat en partners (gericht op ontwikkeling).
 • het opzetten van intern een soortgelijke procedure,zoals die nu geldt voor de horeca en de evenementen. Je zet je kennis en expertise in om het proces in te richten, zodat  de aanpassingen soepel en efficiënt verlopen. Je werkt hierbij nauw samen met collega’s van team horeca, team evenementen en het gemeentelijk bureau Bibob (gericht op implementatie).
 • het bewaken van de betreffende branches en gebieden. Denk hier bijvoorbeeld aan het nagaan van abonnementen op kvk-inschrijvingen en het zorgen voor een accurate informatiepositie op straat, en hier vervolgens op aanschrijven en handhaven bij niet aanvragen van de vergunning wegens illegale exploitatie. In het verlengde van deze functie signaleer jij nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en binnen jouw regio en lever je een proactieve bijdrage aan de implementatie van deze ontwikkelingen in nieuw beleid, verordeningen en het proces.
 • de uitvoering (of inbedding bij bijv. horeca-backoffice) van de vergunningaanvragen (denk hierbij aan intake, beoordeling, verlening, intrekking).
 • het voeren van juridische procedures bij de bezwarencommissie en de rechtbank.
 
Directie Veiligheid
De directie Veiligheid is onderdeel van de Bestuursdienst en bestaat uit vijf afdelingen: Preventie en Interventie, Veiligheid Stedelijk, Projectenpool, Veiligheidshuis en RIEC. In totaal werken er circa 75 mensen. De directie voert haar werkzaamheden uit volgens het Integraal Veiligheidsplan 2019-2022 waarin de ambities en doelstellingen over drie sporen verdeeld zijn:
 1. De aanpak van High Impact Crimes en veelvoorkomende criminaliteit: veelplegers, overval, inbraak, overvallen, straatroof, fietsendiefstal, veilig ondernemen, preventie.
 2. Gebiedsgerichte aanpak stadsdelen: overlastgevende en criminelen jeugdgroepen, alcohol en drugs, cameratoezicht, overlastwet, burgerbetrokkenheid, bewonersinitiatieven, Burgernet.
 3. Bestuurlijke aanpak georganiseerde criminaliteit: HEIT (Haags Economisch Interventieteam), RIEC (Regionale Informatie en Expertise Centrum), Bibob, mensenhandel, prostitutie, hennepteelt.

De directie Veiligheid heeft een sterke hands-on mentaliteit. De cultuur is informeel en resultaatgericht. We functioneren direct onder de burgemeester die vertrouwt op onze inzet en professionaliteit – we streven ernaar deze verwachtingen waar te maken en onze kwaliteit hoog te houden.
 
Wat zoeken we?
Je bent een echte pionier met een duidelijke visie die op een creatieve en gestructureerde wijze processen vorm kan geven. Uitdagingen pak je met beide handen aan.
Je hebt een sterke persoonlijkheid en werkt doelgericht. In een korte tijd kun je tot besluiten komen. Met een kritische blik weet je informatie in een context te plaatsen.  Je hebt inzicht in de belangen van verschillende partijen en weet deze feilloos af te wegen. Wanneer je tegen weerstand stuit, sta je je mannetje en weet je op de juiste wijze je doel te bereiken.

Je bent adviserend en analytisch sterk. Jouw werkwijze kenmerkt zich door accuratesse en het proactief inspelen op ontwikkelingen.

Je sociale en communicatieve vaardigheden zijn goed ontwikkeld en weet je in te zetten in de samenwerking met interne en externe partijen Je hebt de vaardigheid om een netwerk zowel binnen als buiten de gemeente op te bouwen dat jou van relevante informatie kan voorzien. Je werkt graag samen in teamverband, maar neemt onder tijdsdruk ook de verantwoording om zelfstandig te werken. Daarnaast vragen wij:
 • Wo werk- en denkniveau aangevuld 1-3 jaar werkervaring of hbo werk- en denkniveau met minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van vergunningverlening.
 • Bij voorkeur een afgeronde opleiding  op het gebied van openbare orde en veiligheid, bestuurskunde of rechten;
 • Kennis van de APV evenals kennis m.b.t. bedrijfseconomie en fiscaal-juridisch inzicht.
 • Kennis en ervaring procesinrichting.
 • Kennis van en/of affiniteit met administratieve- en bestuurlijke besluitvormingsprocessen bij overheidsorganisaties.  

Wat bieden we?
We bieden een functie aan waarbij je een mooie bijdrage kunt leveren aan een veilige stad. Je komt terecht in een deskundig en samenwerkingsgericht team dat volop in ontwikkeling is. We werken hard en houden van resultaten, maar hebben daarnaast ook ruimte voor elkaar. Verder bieden we:
 • Een salaris van maximaal € 4859,- bruto per maand (schaal 11);
 • Een 36-urige werkweek;
 • Een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar. Indien je goed functioneert verlengen hebben we de intentie de tijdelijke aanstelling te verlengen met nog eens twee jaar;
 • Een mooi pakket arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en een Individueel Keuzebudget (IKB) dat je kunt inzetten voor extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter van der Graaf via peter.vandergraaf@denhaag.nl.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 17-06-2019
Standplaats Den Haag
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal
Uren 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris maximaal € 4859,- bruto
Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Peter van der Graaf

Vestigingsplaats

Solliciteer