Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Wil jij een steentje bijdragen om te voorkomen dat criminelen misbruik maken van vergunningen, subsidies en aanbestedingen? Lees dan verder!

De aanpak van ondermijning is een speerpunt van de gemeente. Daar waar criminele organisaties misbruik maken van legale structuren moeten wij samen met onze partners barrières opwerpen. We moeten het criminelen dus zo moeilijk mogelijk maken om te ‘ondernemen’. Want als criminele organisaties zich een – op papier – legale machtspositie verwerven, ondermijnt dat onze democratische rechtstaat.

Wat ga je doen?
De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat onze stad veilig is en zo veel mogelijk vrij blijft van criminele activiteiten. De Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (wet Bibob) stelt ons in staat om te voorkomen dat criminelen misbruik maken van vergunningen, subsidies en vastgoedtransacties. Hierdoor vermijden we dat de onderwereld in de bovenwereld infiltreert en beschermen we de concurrentiepositie van betrouwbare ondernemers.

Als Bibob-adviseur zet je je in om onze stad en de gemeentelijke organisatie weerbaar te houden. Dit doe je door te voorkomen dat criminelen gebruikmaken van voorzieningen zoals vergunningen, subsidies en vastgoedtransacties. Je onderzoekt complexe dossiers met een hoog afbreukrisico op crimineel misbruik en voorziet deze van een integriteitsbeoordeling.
In deze functie lever je een belangrijke bijdrage in de beslissing om een subsidie of vergunning te verlenen. Je beoordeelt de integriteit van de aanvragende partij door het raadplegen van open en gesloten bronnen. In voorkomend geval ga je ook het gesprek aan met de ondernemer. Tevens ben je als adviseur aanwezig bij zittingen op de rechtbank en verzorg je hiervoor de inhoudelijke voorbereiding.

Naast het behandelen van dossiers ben je ook een belangrijke speler als het gaat om het ontwikkelen en implementeren van de toepassing van het Bibob-instrument op nieuwe terreinen. In het verlengde hiervan werk je, op grond van adviezen en onderzoek, aan de voorbereiding van besluitvorming voor de Burgemeester, het College en de bezwarencommissie in het kader van de Wet Bibob. Als Bibob-adviseur ben je een expert in jouw vakgebied en deze kennis draag je met alle liefde uit naar andere interne en externe partijen!
 
Directie Veiligheid
De directie Veiligheid is onderdeel van de Bestuursdienst en bestaat uit vijf afdelingen: Preventie en Interventie, Veiligheid Stedelijk, Projectenpool, Veiligheidshuis en RIEC. In totaal werken er circa 75 mensen. De directie voert haar werkzaamheden uit volgens het Integraal Veiligheidsplan 2019-2022 waarin de ambities en doelstellingen over drie sporen verdeeld zijn:
 1. De aanpak van High Impact Crimes en veelvoorkomende criminaliteit: veelplegers, overval, inbraak, overvallen, straatroof, fietsendiefstal, veilig ondernemen, preventie.
 2. Gebiedsgerichte aanpak stadsdelen: overlast gevende en criminelen jeugdgroepen, alcohol en drugs, cameratoezicht, overlastwet, burgerbetrokkenheid, bewonersinitiatieven, Burgernet.
 3. Bestuurlijke aanpak georganiseerde criminaliteit: HEIT (Haags Economisch Interventieteam), RIEC (Regionale Informatie en Expertise Centrum), Bibob, mensenhandel, prostitutie, hennepteelt.
 
De directie Veiligheid heeft een sterke hands-on mentaliteit. De cultuur is informeel en resultaatgericht. We functioneren direct onder de burgemeester die vertrouwt op onze inzet en professionaliteit – we streven ernaar deze verwachtingen waar te maken en onze kwaliteit hoog te houden.

Wat zoeken wij?
Onderzoeken en analyseren zit je in het bloed. Met een kritische blik weet je informatie in een context te plaatsen en kun je schijnconstructies doorgronden. Het doorspitten van complexe dossiers geeft je energie! Je baseert je op feiten, maar je bent ook in staat om je gevoel te volgen en snel te beoordelen of een dossier moet worden uitgezocht.

Daarnaast heb je een sterke persoonlijkheid en goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Adviseren is iets wat je graag doet. Jouw werkwijze kenmerkt zich door accuratesse en het proactief inspelen op ontwikkelingen. Je sociale en communicatieve vaardigheden zijn sterk ontwikkeld en weet je in te zetten in de samenwerking met klanten en interne partijen. Je hebt de vaardigheid om een netwerk van interne en externe partners op te bouwen dat jou van relevante informatie kan voorzien. Je krijgt energie van samenwerken en hebt een dienstverlenende houding. Daarnaast vragen wij:
 • Wo werk- en denkniveau met 1-3 jaar ervaring in het vakgebied of hbo werk- en denkniveau gecompleteerd met minimaal 5 jaar werkervaring in het vakgebied;
 • Bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van openbare orde en veiligheid, bestuurskunde of rechten;
 • Kennis op het terrein van de wet Bibob evenals kennis m.b.t. bedrijfseconomie en fiscaal-juridisch inzicht;
 • Kennis van en/of affiniteit met administratieve- en bestuurlijke besluitvormingsprocessen bij overheidsorganisaties.  

Wat bieden wij?
We bieden een functie aan waarbij je een mooie bijdrage kunt leveren aan een veilige stad. Je komt terecht in een deskundig en samenwerkingsgericht team dat volop in ontwikkeling is. We werken hard en houden van resultaten, maar hebben daarnaast ook ruimte voor elkaar. Verder bieden we:
 • Een salaris van maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11);
 • Een 36-urige werkweek;
 • Een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar. Indien je goed functioneert hebben we de intentie de tijdelijke aanstelling te verlengen met nog eens twee jaar;
 • Een mooi pakket arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en een Individueel Keuzebudget (IKB) dat je kunt inzetten voor extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter van der Graaf via peter.vandergraaf@denhaag.nl.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 17-06-2019
Standplaats Den Haag
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal
Uren 36
Niveau Entry level/Graduate
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris maximaal € 4.859,- bruto
Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Peter van der Graaf

Vestigingsplaats

Solliciteer